ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

''Τυφώνας'' Κατριβάνου χτυπά την κυβέρνηση.



Σιγά τον…. Τυφώνα !
Όταν λέμε ΝΑΙ, εννοούμε ΝΑΙ και όταν λέμε ΟΧΙ, εννοούμε ΟΧΙ.
Το ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ, παραπέμπει στα δάκρυα του Δημαρά.
 http://www.seleo.gr/
    Με τις 153 ψήφους των βουλευτών της πλειοψηφίας πέρασε το πολυνομοσχέδιο. Κατά επί της αρχής ψήφισαν 145 βουλευτές της αντιπολίτευσης, ενώ απόντες από την ψηφοφορία ήταν οι Άδωνις Γεωργιάδης (Ν.Δ) και Γρηγόρης Ψαριανός ( Ποτάμι).
    Από την ψηφοφορία, η κυβέρνηση "σαρώθηκε" από τον "τυφώνα Κατριβάνου" καθώς η βουλευτής Β' Αθηνών, καταψήφισε τα άρθρα που αφορούν το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και τον αυτόματο μηχανισμό περικοπής δαπανών.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κυβέρνηση αναμένει την παραίτησή της, άλλως θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για την παρέκκλιση από την κομματική γραμμή.
    Έτερες πληροφορίες από κομματικές πηγές αναφέρουν ότι "ζήτημα διαγραφής δεν τίθεται αλλά είμαστε σε αναμονή για το τί θα επιλέξει να πράξει και η ίδια", αφήνοντας ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο της παραίτησής της.
    "Το ζήτημα σε κάθε περίπτωση, θα διευθετηθεί τις επόμενες ώρες" ανέφερε η ίδια πηγή.
    Στην περίπτωση που η κ. Κατριβάνου πράγματι παραιτηθεί και παραδώσει την έδρα της, αναμένεται να την διαδεχθεί ο Γιώργος Κυρίτσης, νυν εκπρόσωπος Τύπου του Συνονιστικού Οργάνου για την Κυβέρνηση.
    Νωρίτερα, τόσο η κ. Κατριβάνου όσο και η κ. Βαγενά, εμφανίζονταν απρόθυμες να υπερψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο, ενώ απούσες κατά την α΄ανάγνωση του καταλόγου ήταν αμφότερες.
Το παρασκήνιο
    Η βουλευτής Λαρίσης Άννα Βαγενά, υπερψήφισε τελικά το πολυνομοσχέδιο στο σύνολό του, ενώ η -προερχόμενη από τους "53" του Ευ. Τσακαλώτου- Βασιλική Κατριβάνου, υπερψήφισε επί της αρχής το νομοσχέδιο, καταψηφίζοντας ωστόσο κατά απόκλιση από την κομματική γραμμή, τα δύο πιο αμφιλεγόμενα άρθρα του πολυνομοσχεδίου, τα οποία υπερασπίστηκε μετ επιτάσεως νωρίτερα ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του.
    Η κ. Κατριβάνου είχε διαμηνύσει τις ενστάσεις της σχετικά με το πολυνομοσχέδιο, αλλά με τη συνδρομή υπουργού μετά από εντολή του Μαξίμου, το ζήτημα είχε θεωρηθεί λήξαν και έπαυσε ο κομματικός συναγερμός.
    Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη διαφοροποίηση της κ. Κατριβάνου από την κυβέρνηση σε ψηφοφορία. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε διαφοροποιηθεί με την ψήφο της, καταψηφίζοντας άρθρο και της συμφωνίας για το προσφυγικό Ε.Ε-Τουρκίας. Πρόκειται για το άρθρο 60 της εν λόγω Συμφωνίας που προβλέπει ότι σε περιόδους αυξημένων προσφυγικών μια μεταναστευτικών ροών ο χρόνος εξέτασης των αιτήσεων παροχής ασύλου περιορίζεται σε 14 ημέρες.
    Η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο ωστόσο, πραγματοποιήθηκε σε κλίμα σφοδρής σύγκρουσης μεταξύ του πρωθυπουργού και του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.