ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Πανελλήνιες - Πανελλαδικές 2016: Το μοιραίο λάθος που «έκαψε» υποψήφιο - Δείτε γιατί μηδενίστηκε.



taxydromos.gr
    Την απόλυτη ησυχία που επικρατούσε στην αίθουσα σε εξεταστικό κέντρο της πόλης, «έσπασε» ο ήχος εισερχόμενης κλήσης σε κινητό. Υποψήφιος των πανελλαδικών «πιάστηκε» με το κινητό του τηλέφωνο και τιμωρήθηκε με μηδενισμό του γραπτού του.
    Την Παρασκευή (20/05) εξετάζονταν οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων της Μαγνησίας, στο πλαίσιο των πανελλαδικών. Η διαδικασία της γραπτής δοκιμασίας βρισκόταν σε εξέλιξη, όταν σε αίθουσα εξεταστικού κέντρου, ξαφνικά διακόπηκε. Την ώρα που οι υποψήφιοι ήταν προσηλωμένοι στα γραπτά τους, αποσπάστηκαν από τον ήχο κινητού που ακούστηκε μέσα στην αίθουσα.
    Υποψήφιος πιάστηκε με το κινητό στην τσέπη. Δεν το είχε καν στο αθόρυβο. Οπως ανέφερε ο ίδιος, νόμιζε ότι είχε αφήσει το κινητό του στο αυτοκίνητο. Ο ήχος της εισερχόμενης κλήσης που δέχθηκε όμως, τον... πρόδωσε.
    Ακολούθησε η νόμιμη διαδικασία. Το γραπτό του υποψηφίου μηδενίστηκε από τους επιτηρητές και στάλθηκε στο βαθμολογικό κέντρο.
    Πριν την έναρξη των εξετάσεων είχε υπογραμμιστεί σε όλους τους τόνους, ότι οι υποψήφιοι όχι μόνο δεν πρέπει να έχουν μαζί τους στην αίθουσα εξετάσεων τα κινητά τους τηλέφωνα, αλλά δεν πρέπει καν να τα φέρνουν στο σχολείο, δεδομένου ότι οι καθηγητές δεν είναι υποχρεωμένοι για τη φύλαξη προσωπικών αντικειμένων των υποψηφίων.
    Μάλιστα, είχε τονιστεί ότι σε περίπτωση που υποψήφιος πιαστεί έστω και με κλειστό το κινητό την ώρα της εξέτασης, το γραπτό του μηδενίζεται.