ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Ξανά στο εδώλιο ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος



1.200.000 Ερώ για …’’μικροέξοδα’’ του Δήμου?
Πόσα είναι αλήθεια τα…. ‘’μεγαλοέξοδα’’ ?
    Για αύριο έχει προσδιοριστεί να ξεκινήσει, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, η δίκη για το οικονομικό σκάνδαλο της «Παγίας Προκαταβολής», που αποκαλύφθηκε στον Δήμο Θεσσαλονίκης επί των ημερών της διοίκησης του τέως δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου.
    Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν συνολικά 16 άτομα, ανάμεσα στα οποία και ο Β. Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος, κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου, αποφυλακίστηκε τον περασμένο Ιούλιο -λόγω αναπηρίας- από τις δικαστικές φυλακές Διαβατών, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης για την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ στα ταμεία του κεντρικού Δήμου.
    Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται, ακόμη, ο πρώην γενικός γραμματέας του Δήμου Μιχάλης Λεμούσιας, που εξακολουθεί να είναι έγκλειστος στα Διαβατά για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης, οι πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών Αν. Γερογιάννης, Θεοδ. Αθανάσαρος και Μιχ. Ζορπίδης, όπως επίσης έντεκα δημοτικοί υπάλληλοι. Οι συγκεκριμένοι αντιδήμαρχοι ήταν εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση της υπεξαίρεσης και αθωώθηκαν από το δικαστήριο. Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνεται ένας ακόμη δημοτικός υπάλληλος, ο οποίος, όμως, απεβίωσε πρόσφατα.
    Ανάμεσα στις κατηγορίες που αποδίδονται στους εμπλεκόμενους είναι αυτές της απιστίας, της απάτης, της ψευδούς βεβαίωσης και της πλαστογραφίας.
    Βασική μάρτυρας στη δίκη, η οποία έχει τοποθετηθεί στον αριθμό 13 του εκθέματος και το πιθανότερο είναι να μεταφερθεί στη δικάσιμο της επόμενης μέρας (Τρίτη 29/9), είναι -όπως στην περίπτωση της υπεξαίρεσης- η οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά. Η υπόθεση έχει αναβληθεί ήδη τέσσερις φορές, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει νέο αίτημα αναβολής από τους υπερασπιστές των βασικών κατηγορουμένων.
    H λεγόμενη «Παγία» αφορά ειδικό ταμείο για την κάλυψη μικροεξόδων. Κατά το παραπεμπτικό βούλευμα, από το ταμείο αυτό εκταμιεύτηκαν ποσά με παράνομο και αδιαφανή τρόπο, και με πρόσχημα να εξυπηρετηθούν επείγουσες και έκτακτες ανάγκες του Δήμου. Η δε ζημιά που -σύμφωνα με το βούλευμα- προκλήθηκε στο Δημόσιο προσεγγίζει τα 1,2 εκατ. ευρώ.