ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Τα πιο πυκνοκατοικημένα νησιά στον κόσμο.



    Χρυσές παραλίες με φοίνικες, έρημες σπηλιές και ησυχία είναι ένα τρίπτυχο που κανείς φαντάζεται όταν φέρνει στο νου του ένα ειδυλλιακό νησί για να αποδράσει μακριά από όλους και από όλα.
    Υπάρχουν ωστόσο ολόκληρα νησιά που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την περιγραφή αυτή καθώς το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι ο συνωστισμός.
    Με το χώρο να είναι περιορισμένος, τα νησιά είναι μερικές φορές τα πιο πυκνοκατοικημένα μέρη του πλανήτη- μεταξύ αυτών και τα παρακάτω.

Μάλε, Μαδίβες
    Πολλοί επιλέγουν τις Μαλδίβες για το μήνα του μέλιτος αλλά πριν φτάσουν στις εξωτικές ατόλες και τα πολυτελή μινιμαλιστικά ξενοδοχεία, προσγειώνονται στο Μάλε, την πρωτεύουσα. Εκεί ζουν μόλις 133.000 κάτοικοι αλλά το εμβαδό του νησιού είναι μόλις πέντε τετραγωνικά χιλιόμετρα. Άρα σε κάθε 2,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα ζουν 66.000 άνθρωποι!

Βενετία, Ιταλία
    Η Βενετία εκτείνεται σε 117 μικρά νησιά στην Αδριατική και είναι επίσης πυκνοκατοικημένη. Στα νησιά αυτά ζουν 270.000 άνθρωποι ενώ μόνο στο Burano ο πληθυσμός είναι 4.000 άνθρωποι.

Lubeck, Γερμανία
    Η παλιά πόλη του Lubeck ιδρύθηκε το 1143 σε νησί της Βαλτικής στα βόρεια της Γερμανίας. Δεν υπάρχει ξεκάθαρος αριθμός των κατοίκων του αλλά φαίνεται στη φωτογραφία το πόσο πυκνοκατοικημένη είναι. Η σύγχρονη πόλη του Lubeck έχει ωστόσο αρκετή άνεση με 212.000 κατοίκους να μοιράζονται 215 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Μανχάταν, ΗΠΑ
    Το Μανχάταν είναι το πρώτο που έρχεται στο νου πολλών ανθρώπων στο άκουσμα της λέξης Νέας Υόρκης. Στα περίπου 60 τετραγωνικά χιλιόμετρά του ζουν περίπου 1.626.000 άνθρωποι.

Santa Cruz del Islote, Κολομβία
    Θεωρείται ένα από τα πιο πυκνοκατοικημένα μέρη στον πλανήτη και είναι τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από το Μανχάταν! Περίπου 1.200 άνθρωποι ζουν σε δέκα στρέμματα. Παρότι ο ένας ζει πάνω στον άλλο και δεν υπάρχουν γιατροί, ούτε τρεχούμενο νερό, ούτε νεκροταφείο, οι κάτοικοί του το χαρακτηρίζουν «παράδεισο».

Ap Lei Chau, Χονγκ Κονγκ
    Το Ap Lei Chau βρίσκεται δίπλα στη νότια ακτή του Χονγκ Κονγκ με περίπου 87.000 κατοίκους να ζουν σε 1,3 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Migingo Island, Lake Victoria
    Το νησί αυτό διεκδικούν τόσο η Κένυα όσο και η Ουγκάντα. Σε έκταση μισού στρέμματος ζουν από 100 έως 200 κατοίκους.

Ebeye Island, Νησιά Marshall
    Η μικρή ατόλη στον Ειρηνικό είναι το σπίτι 15.000 ανθρώπων παρά την πολύ μικρή έκτασή του. Ο λόγος που βρέθηκαν τόσοι άνθρωποι να ζουν εκεί είναι οι πυρηνικές δοκιμές των ΗΠΑ στην περιοχή που ανάγκασε πολλούς κατοίκους από άλλες ατόλεις να μετεγκατασταθούν.