ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Η οργή των στρατιωτικών ο κοινωνικός αυτοματισμός και το "κραχ" ηθικού που είναι πολύ κοντά!

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
    Στην Αργεντινή που από χθες όλοι πάλι επικαλούνται για την “δεύτερη χρεοκοπία” της μια φαινομενικά “ασήμαντη” απόφαση είχε οδηγήσει στην κοινωνική έκρηξη ,στην πρώτη μεγάλη και κανονική χρεοκοπία. Η απόφαση για πλαφόν στις αναλήψεις από τις τράπεζες. Μπροστά σε όσα είχαν γίνει μέχρι τότε η απόφαση έμοιαζε “φυσιολογική”. Ο κόσμος βγήκε στους δρόμους και η Αργεντινήκαίγονταν” για μέρες απο ταραχές που είχαν και νεκρούς.
    Το θυμηθήκαμε με αφορμή όσα λέγονται και γίνονται κατά των στρατιωτικών τους οποίους φαίνεται ότι πολιτικές και συνδικαλιστικές ηγεσίες υποτιμούν με τρόπο εξοργιστικό. Πολλοί μπορεί να μην δίνουν σημασία αλλά το “κραχ” στο ηθικό του στρατεύματος ειναι πολύ κοντά.
    Βγήκε κάποιος Οδυσσέας Ντριβαλάς  πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ και μίλησε για “ιδιαίτερη μεταχείριση των ενστόλων που  αναμένεται να οδηγήσει άλλες ομάδες δημοσίων υπαλλήλων στα δικαστήρια με στόχο να διεκδικήσουν μικρότερες μειώσεις στα ποσά των εφάπαξ τους”. Ο κοινωνικός αυτοματισμός στο …μεγαλείο του και μάλιστα από έναν συνδικαλιστή.
    Όχι κ.Ντριβαλά οι στρατιωτικοί δεν είναι “δημόσιοι υπάλληλοι” σαν κι αυτούς που εκπροσωπείτε και είναι αξιοσέβαστοι για όποια εργασία κι αν προφέρουν. Εδώ στο Onalert ποτέ δεν μπήκαμε στην λογική του “κυνηγητού” των δημοσίων υπαλλήλων. Αντιθέτως έχουμε υποστηρίξει ότι δεν ήταν το δημόσιο αυτό που ευθυνόταν για την χρεοκοπία της χώρας.
    Δεν γνωρίζουμε πολλούς δημοσίους υπαλλήλους που κάθε βράδυ εγκαταλείπουν σπίτια και οικογένειες για να κάνουν μια νυχτερινή επικίνδυνη πτήση στο Αιγαίο για να μεταφέρουν έναν ασθενή ή ένα βρέφος με πρόβλημα υγείας. Δεν είναι κ. Ντριβαλά ποτέ εύκολη η πτήση. Όχι μόνο γιατί γίνεται στο Αιγαίο που δεν είναι εύκολο, αλλά και γιατί πολλές φορές όταν φθάνουν με τα ελικόπτερά τους στο νησί ,διαπιστώνουν ότι κάποιοι “δημόσιοι υπάλληλοι” δεν έχουν κάνει τη δουλειά τους και το ελικοδρόμιο δεν έχει φώτα! Παρόλα αυτά προσγειώνονται με ρίσκο . Κι αν κάτι δεν πάει καλά τους ψέγουμε που “έκαναν ζημιά στο ελικόπτερο”. Σημαντική λεπτομέρεια; ΔΕΝ είναι μέρος της αποστολής τους αυτές οι πτήσεις!
    Δεν γνωρίζουμε πολλούς δημοσίους υπαλλήλους που αφήνουν τις ετοιμασίες για τις έτσι κι αλλιώς ολιγοήμερες διακοπές στο χωριό τους για να πάνε άρον άρον στη φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ ή στον ΠΡΟΜΗΘΕΑ και να ξεκινήσουν ένα ταξίδι στη φλεγόμενη Λιβύη για απεγκλωβισμό πολιτών.
Όχι, δεν θα πληρωθούν υπερωρίες κ. Ντριβαλά.
    Δεν γνωρίζουμε πολλούς δημοσίους υπαλλήλους που ξυπνάνε στις 5.00 το πρωί για να πάνε στην αεροπορική τους βάση ,για να είναι έτοιμοι να πετάξουν μια και δυο φορές στο Αιγαίο στα όρια μεταξύ ζωής και θανάτου.
    Την ίδια στιγμή που ο αρχισυνδικαλιστής της ΑΔΕΔΥ λέει αυτές τις ανοησίες η κυβέρνηση υπογείως “τροφοδοτεί” αυτόν τον απαράδεκτο κοινωνικό αυτοματισμό κατά του βασικού πυλώνα λειτουργίας του ίδιου του κράτους. Όχι δεν είναι υπερβολή ,το ΄χουμε ξαναγράψει, ότι οι ΕΔ με όσα παραπάνω παράγουν σε περίοδο ειρήνης καλύπτουν τις μαύρες τρύπες του δημοσίου που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους. Αν υποθετικά οι πτήσεις μεταφοράς ασθενών και τραυματιών από τα νησιά του Αιγαίου σταματουσαν από τις ΕΔ οι πολίτες που ζουν σ΄ αυτα απλά θα περίμεναν να πεθάνουν! Τόσο ωμά, τόσο απλά.
    Ας σοβαρευτούν λοιπόν και οι συνδικαλιστές και οι κυβερνητικοί και όλοι μας όταν αναφερομαστε στις ΕΔ και στο προσωπικό τους. Έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες περικοπές και ταυτόχρονα έχουν “φορτωθεί” έργο μεγαλύτερο απ΄ αυτό που μπορούν να αντέξουν. Το “κραχ” ηθικού στις ΕΔ δεν είναι μακρυά. Όποιος δεν μπορεί να κατανοήσει τις επιπτώσεις του είναι απλά “μακρυά νυχτωμένος” για να μην πούμε τίποτα χειρότερο.
    Και κάτι τελευταίο. Σ΄όλες ανεξαιρέτως τις λεγόμενες πολιτισμένες χώρες οι στρατιωτικοί, ναι έχουν ιδιαίτερη μεταχείριση. Γιατί έτσι πρέπει να είναι πως να το κάνουμε. Εχουν δικά τους νοσοκομεία και “παροχές” γιατί προσφέρουν κάτι ιδιαίτερο που δεν μπορούν να προσφέρουν οι υπόλοιποι. Όποιος νομίζει ότι δεν είναι και τόσο σημαντικά αυτα που κάνουν ας αφήσει το κλιματιζόμενο γραφείο του κι ας πάει να γίνει πλήρωμα στη φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ που πλέει ανοιχτά της Λιβύης.
    Ας μην παίζουμε με τα νεύρα των στρατιωτικών λοιπόν ,γιατί σε καλό δεν θα μας βγει