ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Ο «Βραδυποριακός» και οι «Ταλαιπωριακοί»

του Αριστοτέλη Βασιλάκη
    Με αφορμή την πρόθεση του Γιώργου Παπανδρέου να ιδρύσει νέο κόμμα, θυμήθηκα την θανατηφόρα ατάκα του Στέφανου Τζουμάκα, ο οποίος πολύ γλαφυρά αλλά απόλυτα εύστοχα είχε δηλώσει προ αμνημονεύτων χρόνων:
 «Σπαταλήσαμε την πρώτη τετραετία για να βγάλουμε γκόμενες, την δεύτερη για να βγάλουμε λεφτά και την τρίτη για να πάμε φυλακή
    Το ΠΑΣΟΚ αναμφίβολα είναι το κόμμα πρωταγωνιστής του «φαύλου κύκλου» της μεταπολίτευσης.  Πρωταγωνίστησε σε όλες τις παθογένειες του πολιτικού μας συστήματος. Μια κάστα μεσαίων και μεγάλων στελεχών εκμεταλλευόμενα τα εμφυλιοπολεμικά κατάλοιπα, την ιδεολογική αγνότητα και αριστερόστροφη ιδεολογική τοποθέτηση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού εμπνεύστηκε, εξέφρασε και εφάρμοσε στην πράξη, όλ’ αυτά για τα οποία σήμερα πληρώνουμε ΟΛΟΙ.
    Για να γυρίσουμε στις «επιδιώξεις» του ΓΑΠ, θα πρέπει να παρατηρήσουμε πως για πρώτη φορά στην σύγχρονη ελληνική πολιτική ιστορία ένας πολιτικός σε τόσο σύντομη διαδρομή στην εξουσία κατάφερε να διαλύσει τα πάντα και να ισοπεδώσει ότι βρήκε στο πέρασμα του, με τόσο άγαρμπο και απολυταρχικό τρόπο.
    Το Σύνταγμα «πήγε περίπατο», ένα σωρό φορές, παραβιάστηκε και λεηλατήθηκε άλλες τόσες, σύμφωνα με τις γνωματεύσεις κορυφαίων συνταγματολόγων, αλλά και των ανώτατων δικαστικών λειτουργών της χώρας.
    Η εθνική ανεξαρτησία της χώρας σε οικονομικό επίπεδο παρεδόθη στους δανειστές μας. Σε γεωπολιτικό επίπεδο απωλέσαμε μια σειρά από ευκαιρίες, οι οποίες θα μας προσέφεραν τη δυνατότητα στρατηγικών ελιγμών και ΟΧΙ την δεινή θέση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα, όπου είμαστε υποχρεωμένοι σε γεωπολιτικούς και γεωστρατηγικούς ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΥΣ.
    Την ίδια περίοδο κατάφερε να «πετύχει» και μια σειρά από άλλου είδους «αλλαγές»… Δρομολόγησε την μετατροπή της χώρας μας, σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, διαλύοντας το ορθόδοξο στίγμα της. Είναι η δεύτερη χώρα της βαλκανικής μετά της Σερβία όπου ξεριζώνεται η ορθόδοξη φύση της. Για την ακρίβεια γίναμε το πειραματόζωο της παγκοσμιοποίησης
    Τον Οκτώβριο του ’81 ο Ανδρέας Παπανδρέου ήλθε στην εξουσία με το σύνθημα «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» και με ενδυματολογικό σύμβολο το ζιβάγκο. Κοντά τριάντα χρόνια μετά ο γιος του Γιώργος με ενδυματολογικό σύμβολο το ποδηλατικό και το κωπηλατικό κολάν, απέκτησε το αξίωμα του πρωθυπουργού με τις ίδιες παραπλανητικές και τακτικές. Μόνο που ο Γιώργος δεν είναι Ανδρέας και κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες οι Έλληνες να διαγράψουν από το νου τους το σύνθημα, αλλά και να μετατρέψει την Ελλάδα σε μια αποικία των ξένων.
    Η Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια δεν ανήκει στους Έλληνες, αλλά έχει υποθηκευτεί στους δανειστές της.
    Η συγκεκριμένη υποθήκη δεν είναι μόνο οικονομικού χαρακτήρα. αλλά αφορά όλους τους τομείς του Ελληνικού κράτους, όπως είναι ο εθνικός πλούτος, ο κοινωνικός ιστός και η εξωτερική πολιτική, δηλαδή τα εθνικά μας θέματα.
    Αυτό το έργο «νοιώθει» πως θέλει να ολοκληρώσει ο ΓΑΠ; Μήπως άργησε λιγάκι; Του προτείνουμε λοιπόν να βαπτίσει το κόμμα του σε «Βραδυποριακό»… Να είστε σίγουροι πως όλοι οι «Ταλαιπωριακοί» Έλληνες, θα βρεθούν απέναντι του, μην θέλοντας να τους βρει μια «νέα Μεγάλη Παρασκευή»…