ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ?

Πήρα εχθές το παρακάτω μήνυμα από αγαπητό φίλο συνάδελφο.
    Αγαπητέ Ανδρέα σε χαιρετώ
    Διάβασα με πολύ ενδιαφέρον το άρθρο της ιστοσελίδας σου: 
και αυτόματα μου γεννήθηκε η απορία του γιατί και από το χώρο μας να μην συνταχθεί μια ανάλογη επιστολή περισσότερο Βόμβα, με πολλές υπογραφές στρατηγών και μάλιστα πρώην Αρχηγών, για το ίδιο θέμα, αλλά με ιδιαίτερη επισήμανση στην ασφάλεια της χώρας και ιδιαίτερα στην περίπτωση κατά την οποία θα προκύψει Εθνικός κίνδυνος και πιθανή επιστράτευση. Ποιός θα προστατεύσει τα μετόπισθεν του Στρατού  και τα γυναικόπαιδα από τους επικίνδυνους λάθρο;;
    Εάν θέλεις κοινοποίησε την άποψή μου στις Ενώσεις και ιδιαίτερα σε επιφανή στελέχη του χώρου μας με την προτροπή να συνταχθεί ένα ανάλογο κείμενο προς δημοσίευση. Νομίζω ότι θα υπάρξει μεγάλη απήχηση για επώνυμες υπογραφές του κειμένου.
    Ευχαριστώ
Δημ. Μουρτζούκος Ταξχος ε.α.
    Το μήνυμα με προβλημάτισε, για το κατά πόσο θα μπορούσε να γίνει το ζητούμενο.
    Μετά από πολλή σκέψη, κατέληξα στο συμπέρασμα, ότι η σύνταξη μιάς τέτοιας επιστολής, δεν θα ήταν καθόλου δύσκολη, αφού στους κύκλους μας υπάρχουν πολύ αξιόλογοι απόστρατοι αξιωματικοί, με περγαμηνές τόσο στα στρατιωτικά θέματα, όσο και στα πολιτικά και κοινωνικά.
    Ο προβληματισμός μου, είναι το ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ την επιστολή αυτή, για να έχει και την πρέπουσα βαρύτητα.
    Νομίζω, ότι οι θεσμικές και μη Ενώσεις και Σύνδεσμοι, δεν είναι κατάλληλοι για την δημοσίευσή της, με βάση την μέχρι σήμερα προ’ι’στορία.
    Από τις παραπάνω ενώσεις, ΜΟΝΟΝ η ΕΑΑΣ, η ΕΑΑΑ και η ΕΑΑΝ έχουν το απαραίτητο ειδικό βάρος για κάτι τέτοιο, με προ’υ’ποθέσεις όμως.
    Οι προ’υ’ποθέσεις, κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι να την προσυπογράψουν τουλάχιστον.
          Τριάντα και περισσότεροι Πρώην Αρχηγοί και Επίτιμοι Διοικητές Σχηματισμών, εξαιρουμένων κάποιων που πήραν τον βαθμό του Αντιστρατήγου ( και αντιστοίχους ) εξ ανακλήσεως λόγω ‘’δικαιώσεως’’ ( κομματόσκυλα δηλαδή )
          Όλοι οι πρόεδροι των Συνδέσμων Τάξεων ΣΣΕ, που έχουν ιδρυθεί.
          Όλοι οι Σύνδεσμοι Όπλων και Σωμάτων
          Όλοι οι διάφοροι Σύνδεσμοι που έχουν ιδρυθεί και δραστηριοποιούνται.
          Οι αντίστοιχοι με τους παραπάνω, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας.
    Συγγνώμη εάν ξέχασα ή δεν υπολόγισα κανέναν.
    Με αυτές τις προ’υ’ποθέσεις, ΝΑΙ, να συνταχθεί η επιστολή, που θα έχει το κύρος και το ειδικό βάρος των υπογραφόντων.
    Άλλη περίπτωση, είναι κάποιος από τους σημαντικούς πρώην Αρχηγούς, που έχει την ‘’έξωθεν καλή μαρτυρία’’, να δραστηριοποιηθεί μόνος του ή με άλλους, για να γίνει το παραπάνω εφικτό.
    Ας μην ξεχνάμε, ότι σε εμάς ισχύει το ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΥΣ, με ό τι αυτό συνεπάγεται.
    Θα μπορούσα να προτείνω αρκετά ονόματα για την σύνταξη ή υπογραφή, όμως θα ήταν άκομψο εκ μέρους μου. Το ίδιο, θα μπορούσαν να κάνουν οι περισσότεροι από τους συναδέλφους.
    Πάντως, εάν γινόταν κάτι τέτοιο, καλό και σωστό θα ήταν, γιατί οι συγκεκριμένοι φόβοι και ανησυχίες προβληματίζουν όλους μας.