ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Στον πρόεδρο του ΣτΕ οι ένστολοι για την εφαρμογή της απόφασης για το μισθολογικό

Πάλι ‘’αχταρμά’’ τα κάνανε με το άρθρο. Ως συνήθως, δηλαδή.
Πετάνε εκείνο το ‘’ΕΝΣΤΟΛΟΙ’’ και όποιον πάρει ο χάρος !
Ρίχνουν και μια φωτογραφία με Αξιωματικούς του Στρατού, και ‘’έδεσε το γλυκό’’.
Σκόπιμα, ερασιτεχνικά ή ηλίθια ? Ελπίζω το δεύτερο, γιατί θα έχουν περιθώρια βελτίωσης.
Η αλήθεια είναι ότι στο ΣτΕ πήγαν οι ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, για να μην τα μπερδεύουμε.
defencenet.gr
    Ένα εικοσιτετράωρο μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ένστολων έξω από το υπουργείο Οικονομικών με αίτημα την άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για την αποκατάσταση των ειδικών μισθολογίων τους, οι πρόεδροι των ομοσπονδιών τους συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, Σωτήρη Ρίζο.
    Η ολιγομελής αντιπροσωπία εξέφρασε τα παράπονα και τη δυσαρέσκεια της για την μη εφαρμογή της απόφασης της ολομέλειας του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου. Από την πλευρά του ο κ. Ρίζος αφού τους άκουσε με προσοχή δήλωσε αναρμόδιος και τους συμβούλευσε να απευθυνθούν στους δικηγόρους τους προκειμένου να βρεθεί λύση.
    Νομικοί κύκλοι, με αφορμή την υπόθεση, έλεγαν πως οι ένστολοι μπορούν να προχωρήσουν σε δυο κινήσεις:
- Να προσφύγουν στα διοικητικά δικαστήρια κατά του ελληνικού Δημοσίου ζητώντας η υπόθεση τους να δικαστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, ως πρότυπη δίκη. Μάλιστα, ίδιοι κύκλοι σχολίαζαν, με νόημα, ότι θεωρείται βέβαιο πως οι ένστολοι θα βγουν κερδισμένοι αφού οι προσφυγές θα στηρίζονται στην μη εκτέλεση της απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ.
- Να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου στρεφόμενοι σε βάρος των υπουργών που δεν εκτελούν τη δικαστική απόφαση η οποία ανάβει το πράσινο φως για την επιστροφή των αποδοχών που παρακρατήθηκαν από τον Αύγουστο του 2012.
    Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει, στη συνέχεια, να ζητηθεί η άρση της ασυλίας των αρμόδιων υπουργών προκειμένου να διωχθούν για παράβαση καθήκοντος και μη συμμόρφωση προς δικαστική απόφαση. Αδικήματα που επισύρουν ποινές φυλάκισης μέχρι δυο ετών και τουλάχιστον 6 μηνών, αντίστοιχα.