ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Χαμάς: Ενώ ξεκίνησε τον πόλεμο θέλει να υπαγορεύσει όρους…

defence-point
    Στο γνωστό «επάγγελμα» επέστρεψαν – όπως άλλωστε αναμενόταν – τα στελέχη της ισλαμιστικής Χαμάς, παριστάνοντας για μια ακόμη φορά τους αντιστασιακούς, με σκοπό να κερδίσουν την υποστήριξη του παλαιστινιακού λαού, που τόσο υποφέρει από την άφρονα πολιτική της οργάνωσης στη Λωρίδα της Γάζας και όχι μόνο στα θέματα ασφάλειας…
    Ο επικεφαλής διεθνών σχέσεων της οργάνωσης, Οσάμα Χαμντάν, με ύφος χιλίων καρδιναλίων και θράσος ιδίου αριθμού… πιθήκων, απείλησε χθες Σάββατο μέσω του λογαριασμού του στο Facebook, ανοικτά το Ισραήλ με παρατεταμένο πόλεμο, εάν δεν υποκύψει στους όρους της Χαμάς για να γίνει ειρήνη στη Γάζα!
    Ο δε ηγέτης της ΧαμάςΙσμαήλ Χανίγιε, ζήτησε την άρση του οικονομικού αποκλεισμού της Γάζας και να μειώσει το Ισραήλ τους περιορισμούς στη μετακίνηση των κατοίκων της περιοχής. Ουδείς διαφωνεί, όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά και δε μιλάμε για το ότι ξεχνούν πως η Χαμάς είναι καταγεγραμμένη ως «τρομοκρατική οργάνωση».
    Η Χαμάς ήταν που εκμεταλλεύτηκε την περίοδο που δεν υπήρχε αποκλεισμός και αντί να χτίζει σπίτια για τον πληθυσμό και έργα υποδομής με το τσιμέντο που εισερχόταν στην περιοχή, τα έκανε τούνελ για να κάνουν επιδρομές οι μαχητές της στο Ισραήλ. Άρα, οι Ισραηλινοί είναι υποχρεωμένοι να το λάβουν υπόψη… και το έλαβαν.
    Όπως κάθε εχέφρων, δεν λένε όχι στην άρση του αποκλεισμού, αρκεί να συμφωνήσει η Χαμάς στην αποστρατικοποίηση, υπό την έννοια του αφοπλισμού της από όπλα όπως οι πύραυλοι που εκτοξεύει αδιάκριτα εναντίον των αστικών κέντρων του Ισραήλ. Μέχρι το 2005 τους έφταιγε η κατοχή.
    Από τη στιγμή που οι Ισραηλινοί αποχώρησαν μονομερώς, εναντίον των πόλεών τους έχουν εκτοξευθεί 14.000 πύραυλοι και ρουκέτες και κατηγορούνται όταν αντιδρούν! Τουλάχιστον, οι αντιστασιακοί του καναπέ, δηλαδή η ηγεσία της Χαμάς που ζει μέσα στη χλιδή σε χώρες του Κόλπου (Κατάρ…) είτε με «απαλλοτριωμένα» χρήματα που έδινε η διεθνής κοινότητα για να βοηθήσει τους Παλαιστίνιους, είτε με χρήματα των μυστικών υπηρεσιών διαφόρων χωρών που παγίως τους χρησιμοποιούσαν, ας αναγνωρίσουν στο Ισραήλ το δικαίωμα να δέχονται στο έδαφός τους όποιους αυτοί θέλουν!
    Το πιο τρελό όμως είναι η ίδια η απειλή για παρατεταμένο πόλεμο. Η Γάζα ισοπεδώνεται και 2.000 θύματα του πολέμου (έναντι μόλις 67 απωλειών Ισραηλινών), θύματα και της αφροσύνης της Χαμάς που βαρύνεται απόλυτα με την ηθική αυτουργία, δεν δείχνει το πρόβλημα να το έχει ο αντίπαλός τους.
    Εκτός κι αν όντως… το έχει, διότι πολύ απλά, η ισλαμιστική οργάνωση έχει δώσει τα διαπιστευτήριά της, σχετικά με το πόσο σέβεται τις ζωές των συμπατριωτών της Παλαιστινίων που κυβερνά στη Γάζα, αφού τους θανάτους τους περιμένει για να τους αξιοποιήσει επικοινωνιακά. Τώρα, θεωρεί πως θα πρέπει αυτή να υπαγορεύσει τους όρους της ειρήνης, για έναν πόλεμο που προκάλεσε.