ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

ΜΕΤΑΞΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΗΣ (7)

Οικογενειακό επεισόδιο στην Πτολεμαΐδα
ΜΠΑΜ ΚΑΙ ΜΠΟΥΜ ΟΙ ΚΟΥΜΠΟΥΡΙΕΣ…
Τελικά, πρέπει να είναι πολύ μεγάλο ‘’νούμερο’’ ο δικός μας… ( δικός μας ???? )
ΑΠΟ ΔΝΤΗΣ ΣΤΟ ΓΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΡΟΦΙΜΟΣ ΣΤΟ ΨΥΧΙΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ
http://www.real.gr/
    Σε οικογενειακό επεισόδιο «πρωταγωνίστησε» ο 62χρονος πρώην διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών, που προσφάτως ανακλήθηκε από τη θέση του με απόφαση του υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη όταν διαπιστώθηκε, ότι είχε καταθέσει πλαστό τίτλο σπουδών και δίπλωμα ειδικότητας προκειμένου, να καταλάβει τη συγκεκριμένη θέση.
    Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο 62χρονος καβγάδισε προχθές το βράδυ με τον 18χρονο γιο του, με αποτέλεσμα η κατάσταση να ξεφύγει και να ακολουθήσουν εκατέρωθεν πυροβολισμοί.
    Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ο 62χρονος κατήγγειλε ότι ο γιος του τον πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο, τύπου φλόμπερ, χωρίς να τον τραυματίσει, ενώ ο 18χρονος -από την πλευρά του- κατήγγειλε ότι ο πατέρας του τον πυροβόλησε με αεροβόλο όπλο, προκαλώντας του ελαφρύ τραυματισμό.
    Το περιστατικό συνέβη στο σπίτι τους στην Πτολεμαΐδα, όπου έσπευσαν αστυνομικοί του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, οι οποίοι συνέλαβαν τους δύο άνδρες, σχηματίζοντας σε βάρος τους δικογραφία για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.
    Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι των συλληφθέντων προέκυψε ότι ο 62χρονος κατείχε παράνομα ένα κυνηγετικό όπλο, τύπου φλόμπερ, δύο περίστροφα, τρεις ξιφολόγχες, όπως επίσης δύο δίκαννα κυνηγετικά όπλα, δύο κυνηγετικές καραμπίνες και 76 φυσίγγια
Συνελήφθη για χρέος που ξεπερνάει τα 3 εκατ. ευρώ
    Για ληξιπρόθεσμο χρέος προς το Δημόσιο που υπερβαίνει τα 3 εκατ. ευρώ, συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη ένας 63χρονος επιχειρηματίας.
    Όπως ανακοινώθηκε πρόκειται για έμπορο δημητριακών.
    Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το ύψος της οφειλής ανέρχεται σε 3,36 εκατ. ευρώ.
Κατασχέθηκαν 4,5 τόνοι αρωματικών φυτών
    Μεγάλη ποσότητα αρωματικών φυτών, βάρους 4,5 τόνων, που είχαν συλλέξει 15 Αλβανοί παρανόμως από τα βουνά του Τσαμαντά, στα σύνορα της Θεσπρωτίας με την Αλβανία, κατέσχεσαν οι αστυνομικοί ύστερα από επιχείρηση στην περιοχή.
    Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η ομάδα των Αλβανών, οι οποίοι δεν είχαν ταξιδιωτικά έγγραφα, πέρασαν από το αλβανικό έδαφος στην περιοχή της Μουργκάνας, από τα μονοπάτια του βουνού, και τις τελευταίες ημέρες μάζευαν το αρωματικό φυτό «οσφακίδι», συγγενικό του φασκόμηλου, το οποίο θεωρείται ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες.
    Οι 15 Αλβανοί συνελήφθησαν και όπως είπαν στους αστυνομικούς είχαν σκοπό να το πουλήσουν στην πατρίδα τους, όπου θα τα μετέφεραν με μουλάρια. Η αστυνομία διερευνά την υπόθεση, ενώ αύριο οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα με τη σχηματιζόμενη σε βάρος τους δικογραφία.
Και δεύτερος δάσκαλος που ασελγούσε σε ανήλικα παιδιά συνελήφθη στις Σέρρες!
    Συνελήφθη χθες το πρωί, στις Σέρρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, 49χρονος, με Ένταλμα Σύλληψης της Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Σερρών, για τις κακουργηματικές πράξεις της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια, από εκπαιδευτικό (Α/βάθμιας εκπαίδευσης) και της αποπλάνησης παιδιού, νεότερου από δεκαπέντε ετών, κατ' εξακολούθηση, πράξεις που έλαβαν χώρα το χρονικό διάστημα από το καλοκαίρι του έτους 2011 έως τον μήνα Μάιο τρέχοντος έτους
    Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.
    Να θυμίσουμε ότι πριν από λίγες μέρες συνελήφθη ένας ακόμα 47χρονος, επίσης εκπαιδευτικός που εργαζόταν σε σχολείο των Σερρών, για την ίδια κατηγορία.
Έγκυος πήγε στο νοσοκομείο Γρεβενών να γεννήσει και ο γιατρός ήταν…σπίτι του -Την έστειλαν σε ιδιωτική κλινική!
Φαίνεται ότι σε αυτό το ‘’ΨΑΡΙ’’ η βρώμα άρχισε από το κεφάλι, και ήδη έφτασε στην ουρά…
    Για παράβαση καθήκοντος διώκονται τρεις γυναικολόγοι των Νοσοκομείων Καστοριάς και Γρεβενών διότι έδιωξαν επίτοκο που βρισκόταν σε έναρξη τοκετού και χρειαζόταν επείγουσα ιατρική φροντίδα.
    Σύμφωνα με το πόρισμα της ένορκης διοικητικής εξέτασης που διενεργήθηκε μετά από καταγγελία που έγινε στον Συνήγορο του Πολίτη, γιατροί του Νοσοκομείου Γρεβενών αρνήθηκαν να δεχθούν από το Νοσοκομείο Καστοριάς τη γυναίκα. «Αυτό συνέβη παρ" ότι η εφημερεύουσα γυναικολόγος του νοσοκομείου Καστοριάς όπου εισήχθη αρχικά η επίτοκος έκανε έκκληση για παροχή περίθαλψης λόγω έλλειψης αναισθησιολόγου. Το αποτέλεσμα ήταν η ασθενής να μεταβεί αναγκαστικά στην πλησιέστερη ιδιωτική κλινική και να επωμισθεί την ψυχική ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση που αυτό συνεπάγεται» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συνηγόρου του Πολίτη.
    Στο πόρισμα αναφέρεται ότι για τον εφημερεύοντα γυναικολόγο στο Νοσοκομείο Γρεβενών υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι δεν βρισκόταν στο νοσοκομείο την ώρα της εφημερίας του και ενώ ενημερώθηκε, αρνήθηκε την παροχή περίθαλψης στην επίτοκο.
    Για τις ανωτέρω παραβάσεις καθήκοντος επιβλήθηκαν ποινές από τις διοικήσεις των δύο νοσοκομείων και το πόρισμα της ΕΔΕ απεστάλη στον προϊστάμενο Εισαγγελίας Πρωτοδικών Καστοριάς προκειμένου να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες.
''Μέντιουμ'' εξαπάτησε 58χρονη στη Θεσσαλονίκη- Της πήρε 35.000 ευρώ!
Διαλέξτε.
’Ο ΠΝΙΓΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΟΥ ΠΙΑΝΕΤΑΙ’
΄΄ΜΩΡΑΙΝΕΙ ΚΥΡΙΟΣ ΟΝ ΒΟΥΛΕΤΑΙ ΑΠΩΛΕΣΑΙ’’
    Τέλος στη δράση 75χρονης, που δήλωνε ότι ήταν μέντιουμ και εξαπατούσε τα δύο τελευταία χρόνια
58χρονη γυναίκα αποκομίζοντας, παράνομα, μεγάλο περιουσιακό όφελος, έδωσαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου σε συνεργασία με συναδέλφους τους ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης της Γ.Α.Δ.Θ.
    Συνελήφθη, μεσημεριανές ώρες της Τρίτης, στην περιοχή Χαριλάου, διότι σε βάρος της, εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για πλαστογραφία μετά χρήσεως. Σημειώνεται ότι, νωρίτερα, η 75χρονη επισκέφτηκε υποκατάστημα χρηματοπιστωτικού ιδρύματος της περιοχής και αποπειράθηκε να εισπράξει επιταγή χρηματικού ποσού 11.400 ευρώ, που έφερε το όνομα της παθούσας και είχε εκδοθεί στα μέσα Ιουλίου.
    Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι η δράστιδα, προσποιούμενη το μέντιουμ και εκμεταλλευόμενη την κατάσταση υγείας της 58χρονης γυναίκας, κατά τα δύο τελευταία χρόνια, την εξαπατούσε συστηματικά, αποκομίζοντας, παράνομα, περιουσιακό όφελος χρηματικού ποσού 35.000 ευρώ. Η συλληφθείσα, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της, οδηγήθηκε στον   Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Στη φυλακή ο πρώην διευθυντής της Πολεοδομίας Σύρου -«Έκρυβε» με το αζημίωτο πρόστιμα ύψους 20 εκατ. ευρώ
    Στις φυλακές της Χίου οδηγήθηκε μετά την πολύωρη απολογία του στον ανακριτή, ο πρώην διευθυντής της Πολεοδομίας Σύρου Δημήτρης Μπουντούρης με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
    Ο Δημήτρης Μπουντούρης, ο οποίος από το 2010 είχε τεθεί σε αργία από την υπηρεσία για την υπόθεση, κλήθηκε και πάλι να καταθέσει στον ανακριτή, στο πλαίσιο της ποινικής διερεύνησης της υπόθεσης. Παρότι είχε απαλλαγεί από την κατηγορία για απιστία σε βαθμό κακουργήματος, τελικά, όπως γράφει η «Καθημερινή» η εξέλιξη της υπόθεσης αποδείχθηκε ιδιαίτερα επιβαρυντική για τον πρώην διευθυντή, η προφυλάκιση του οποίου προκάλεσε αίσθηση στην τοπική κοινωνία, μολονότι το σκάνδαλο απασχολούσε χρόνια την κοινή γνώμη.
    Η σύζυγός του, η οποία κλήθηκε και αυτή να καταθέσει, αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.  
    Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός του μήνα θα οδηγηθεί στον ανακριτή για κατάθεση και ο πρώην υποδιευθυντής της Πολεοδομίας Σύρου Κυριάκος Δικτυόπουλος. Ο ίδιος είχε καταδικαστεί πέρυσι σε τρία χρόνια φυλακή με αναστολή για άλλη υπόθεση (χρέη προς το Δημόσιο).
Το σκάνδαλο των Κυκλάδων
    Στην Πολεοδομία Σύρου είχε στηθεί ένα κύκλωμα γύρω από την εκμετάλλευση πολυτελών αυθαιρέτων στις Κυκλάδες. Όπως είχε αποδείξει η εισαγγελική έρευνα, ο επί σειράν ετών διευθυντής και ο υποδιευθυντής της πολεοδομίας «παρέλειπαν» -με το αζημίωτο- να εισπράξουν πρόστιμα, από το 2005-2009, αξίας συνολικά άνω των 20 εκατ. ευρώ, ενώ αντίστοιχα οι προσωπικοί λογαριασμοί τους βρέθηκαν αδικαιολόγητα «φουσκωμένοι». Εκεί είχαν βρεθεί πληθώρα καταθέσεων από μηχανικούς, τεχνικές εταιρίες, ξενοδόχους, αλλά και από τον Δήμο Μυκόνου.
Έκλεψε 2.500 λαθραία πακέτα τσιγάρα και έγινε ''τσακωτός'' από την αστυνομία
Γιατί, τι έκανε ο άνθρωπος ?
Αφού θα τα έκαιγαν που θα τα έκαιγαν, καλύτερα δεν ήταν να τα ‘’κάψουν’’ ένα – ένα και σιγά – σιγά, παρά όλα μαζι και γρήγορα ???
    Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες χθες, στην περιοχή της Ευκαρπίας, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 34χρονος, για κλοπή.
    Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε όχημα ιδιοκτησίας του 34χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 2.565 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων καθώς και δύο πρωτόκολλα παράδοσης-παραλαβής.
    Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς, ο οποίος εργάζεται στο εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ, αφαίρεσε τα λαθραία τσιγάρα, από χώρο πλησίον των αποτεφρωτήρων του εργοστασίου, καθώς είχαν κατασχεθεί από το Α΄Τελωνείο Θεσσαλονίκης και προορίζονταν για καύση.
    Το ανωτέρω όχημα κατασχέθηκε ενώ τα λαθραία τσιγάρα με τα αντίστοιχα πρωτόκολλα παράδοσης-παραλαβής θα αποσταλούν στο Α΄Τελωνείο Θεσσαλονίκης.