ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Έδιναν ληγμένα γιαούρτια στους ασθενείς

Ληγμένα γιαούρτια μοίρασαν στους ασθενείς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου με αποτέλεσμα σύμφωνα με καταγγελίες ...
να εμφανιστούν
σε ορισμένους συμπτώματα διάρροιας και εμετών. Στα γιαούρτια αναγραφόταν ως ημερομηνία λήξης η 30 Ιουλίου και μόλις οι συγγενείς και οι ασθενείς κατάλαβαν ότι είχαν φάει ληγμένα γιαούρτια έγιναν έξω φρενών .

Ο εργαζόμενος που διανέμει το φαγητό πέρασε από τα δωμάτια των κλινικών του νοσοκομείου. Το μενού περιλάμβανε και γιαουρτάκια Οι ασθενείς έφαγαν ανυποψίαστοι το γιαούρτι όταν ξαφνικά ένας συνοδός ασθενή κοιτάζοντας το καπάκι διαπίστωσε πως η ημερομηνία λήξης είχε παρέλθει κατά πολύ!
Αρχικά θεώρησαν πως επρόκειτο για ένα μόνο κεσεδάκι γιαούρτι. Ψάχνοντας όμως και τα υπόλοιπα διαπίστωσαν πως ολόκληρη η παρτίδα είχε λήξει. Οι περισσότεροι είχαν ήδη καταναλώσει τα γιαούρτια αλλά υπήρχαν και οι τυχεροί που δεν είχαν προλάβει να βάλουν στο στόμα τους ούτε μία κουταλιά. Στη συνέχεια επικράτησε αναστάτωση αφού κάποιοι σύμφωνα με τις καταγγελίες εμφάνισαν συμπτώματα διάρροιας και εμετού. Οι φωνές των ασθενών που είχαν εξοργιστεί ακούγονταν σε όλο το κτίριο και ειδοποιήθηκαν οι υπεύθυνοι των κλινικών του νοσηλευτικού ιδρύματος ενώ στη συνέχεια ειδοποιήθηκε και η Διοίκηση.
Το μέλος του ΔΣ του Σωματείου των Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου Γιώργος Πιρπιρής υποστήριξε πως «πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό και θεωρώ πως οφείλεται σε απροσεξία του υπαλλήλου λόγω του φόρτου εργασίας που έχουν οι εργαζόμενοι με την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο. Κανονικά ένας εργαζόμενος που διανέμει το φαγητό θα πρέπει να αντιστοιχεί σε μία κλινική».
Η πραγματικότητα είναι πως οι εργαζόμενοι και το νοσηλευτικό προσωπικό έχουν ξεπεράσει τα όρια τους αφού λόγω της ελλείψεις προσωπικού και του συνωστισμού των ασθενών δουλεύουν αμέτρητες ώρες προσπαθώντας να εξυπηρετήσουν εκατοντάδες ασθενείς.
¨Αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 580 ασθενείς την ώρα που διανύουμε μήνα αδειών και να φανταστείτε πως σε κανονικές συνθήκες στο νοσοκομείο νοσηλεύονται περίπου 620 ασθενείς. Κάποιοι μάλιστα εργαζόμενοι και νοσηλευτές δεν θα μπορέσουν και φέτος να πάρουν άδειες ή ρεπό» λέει ο κ. Πιρπιρής.
Η κατάσταση αυτή επικρατεί εδώ και δύο χρόνια με την συγκατοίκηση των δύο μεγάλων νοσοκομείων της Πάτρας μετά τον σεισμό της 8 Ιουνίου. Η μόνη λύση για την αποσυμφόρηση του νοσοκομείο είναι η λειτουργία της νέα Πτέρυγας του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου «ο Άγιος Ανδρέας» κάτι που αναμένεται να γίνει μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες και γίνει η προμήθεια του εξοπλισμού της νέας Πτέρυγας. Όσον αφορά στο παλαιό κτίριο του Κρατικού Νοσοκομείου της Πάτρας οι εργασίες αντισεισμικής θωράκισης προχωρούν με γοργούς ρυθμούς.

Πάντως για το περαστικό με τα ληγμένα γιαούρτια η Διοίκηση του Νοσοκομείου του Ρίου έχει ήδη διατάξει ΕΔΕ και αναμένεται να αποδοθούν ευθύνες.

xespao.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ