ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Κάρυστος..

Εφιαλτικές διαστάσεις παίρνει η φωτιά στην Κάρυστό, που μαίνεται από το βράδυ του Σαββάτου με αποτέλεσμα η περιοχή να κυρηχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων η φωτιά, που ξεκίνησε από άγνωστη αιτία, πήρε διαστάσεις και από την χαμηλή βλάστηση και τις ελιές επεκτάθηκε στις δασικές εκτάσεις της Νότιας Εύβοιας.

Πλέον η πυρκαγιά απειλεί ευθέως...
 
και οικισμούς. Ήδη έχουν καεί τέσσερα σπίτια στον Αητό, από όπου ξεκίνησε η φωτιά και στον οποίο έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση, και κινδυνεύουν κι άλλα ενώ εκτατεμένες ζημιές έχουν αναφερθεί και σε αυλές, αποθήκες και καλλιέργειες. Αυτήν την ώρα έχει περιοριστεί εκτός κατοικημένων περιοχών - αλλά μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Παράλληλα, έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Γραμπιά, Μεκουνίδια, Μύλοι και Παλαιά Χώρα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, δεν κινδύνευσαν ούτε κινδυνεύουν άνθρωποι και δεν έχουν κλείσει οι δρόμοι της περιοχής. Εκατοντάδες.. επισκέπτες και κάτοικοι έχουν ήδη αποχωρήσει από την περιοχή καθώς η ατμόσφαιρα είναι κυριολεκτικά αποπνικτική.

Στα σημεία επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής αλλά και εθελοντές. Από την πρώτη στιγμή είχαν βρεθεί ήδη πάνω από 40 πυροσβέστες με 18 οχήματα. Ωστόσο, λόγω των ισχυρών ανέμων, είναι περιορισμένη η χρήση εναέριων μέσων, που προφανώς δεν μπορούσαν να πετάξουν και στην έναρξη της φωτιάς λόγω της νυχτερινής ώρας

Μεγάλος ο κίνδυνος για πυρκαγιές και αναζωπυρώσεις το επόμενο 24ωρο

Την ώρα που η Κάρυστος βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης με τη φωτιά να μαίνεται ανεξέλεγκτη και μικρότερες πυρκαγιές να βρίσκονται σε εξέλίξη σε Ροδάκινο, Ακουμιανή και Πρέβελη στο Ρέθυμνο και Σελάκανο της Ιεράπετρας, οι αρχές προειδοποιούν για αυξημένο κίνδυνο νέων πυρκαγιών ή αναζωπύρωσης των ήδη υπαρχουσών εστιών φωτιάς καθώς τα μποφόρ μέχρι και αύριο το απόγευμα θα φθάσουν μέχρι και 8 μποφόρ.