ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Το χάπι που θεραπεύει και σταματά κάθε τάση για ομοφυλοφιλία

Ένα χάπι που λαμβάνεται από τις έγκυες γυναίκες που περιμένουν κορίτσι με σπάνια γενετική διαταραχή λέγεται ότι μπορεί να μειώσει τη πιθανότητα του κοριτσιού να έχει ...

ομοφυλοφιλικές τάσεις.

Τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας έχουν προκαλέσει την έντονη αντιπαράθεση μεταξύ της επιστημονικής κοινότητας και των ομοφυλοφιλικών οργανώσεων που ισχυρίζονται ότι οι γιατροί πειραματίζονται με έγκυες γυναίκες που περιμένουν παιδιά γένους θηλυκού με σκοπό να αποτρέψουν την ομοφυλοφιλία.

Μέχρι τώρα το χάπι είναι αποτελεσματικό μόνο για όσα έμβρυα πάσχουν από το σύνδρομο συγγενούς υπερπλασίας των επινεφριδίων (CAH) αλλά λέγεται πως αυτό θα οδηγήσει σε ανθρώπινη επέμβαση του σεξουαλικού προσανατολισμού.

Η μη φυσιολογική επινεφριδιακή στεροειδογένεση που συμβαίνει κατά την CAH επηρεάζει τη διαμόρφωση των εξωτερικών γεννητικών οργάνων.

Τα εξωτερικά γεννητικά όργανα του θηλυκού εμβρύου θα αρρενοποιηθούν όταν εκτεθούν στα επινεφριδιακά ανδρογόνα νωρίς κατά την εμβρυϊκή εξέλιξη, ενώ η μήτρα και οι ωαγωγοί παραμένουν ακέραιοι. Αντίστροφα, το αρσενικό έμβρυο δεν θα αρρενοποιηθεί όπως θα έπρεπε.

Αρκετοί ιατροί, συμπεριλαμβανομένου και της Δρ Μαρία Νιου από την Ιατρική Σχολή Mount Sinai, έχουν καταφέρει μέσω μιας ορμονικής θεραπείας να προλαμβάνουν την γενετική αυτή διαταραχή χωρίς να χρειάζεται μεταγενέστερη επέμβαση στο έμβρυο.

Ωστόσο δε λείπουν οι παρενέργειες συμπεριλαμβανομένης και της ανθρώπινης επέμβασης στον σεξουαλικό προσανατολισμό του ατόμου.

Επικριτές της Νιου καταγγέλλουν ότι επιθυμεί να αποτρέψει τα θηλυκά έμβρυα από το να γίνουν ομοφυλόφιλα αν και η ίδια αρνείται κάτι τέτοιο.

Η Δρ Νιου, στις έρευνες που έχει κάνει μέχρι τώρα επί τούτου χρησιμοποίησε το στεροειδές δεξαμεθαζόνη. Το 2008 μελέτησε 143 περιπτώσεις γυναικών με το σύνδρομο CAH οι οποίες δεν είχαν ακολουθήσει αγωγή και παρατήρησε ότι αν και οι περισσότερες γυναίκες ήταν ετεροφυλόφιλες η τάση ομοφυλοφιλίας ήταν αρκετά υψηλότερη όταν η σύγκριση γινόταν σε ένα ελεγχόμενο και συγκεκριμένο δείγμα.

Επιπλέον, σε ανάλογη έρευνα, η Δρ Νιου έδειξε ότι, ανάμεσα σε 685 έγκυες γυναίκες που ακολούθησαν αγωγή, η συμπεριφορά των κοριτσιών ήταν πιο θηλυκή, ενώ οι κόρες όσων γυναικών δεν είχαν λάβει κάποια αγωγή στην μετέπειτα ζωή τους έκαναν ανδρικές επιλογές τόσο στον τρόπο ζωή τους όσο και στην επιλογή καριέρας.

Όπως δήλωσε η γιατρός Άλις Ντρέγκερ του Πανεπιστημίου του Νορθγουέστερν "Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που οι γιατροί προσπαθούν να εμποδίσουν την ομοφυλοφιλία".