ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κάρυστος - Αναζωπυρώθηκε το ανατολικό μέτωπο

Σπίτια, αυλές και αποθήκες υπέστησαν σοβαρότατες ζημιές. ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Τρομακτική η νύχτα για κατοίκους και επισκέπτες της Καρύστου. ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Τρομακτική η νύχτα για κατοίκους και επισκέπτες της Καρύστου.

Με το πρώτο φώς της ημέρας κι εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, τα εναέρια μέσα θα επιχειρήσουν και πάλι στην Κάρυστο, η οποία έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι δυνατοί άνεμοι μέχρι και 11 μποφόρ που έπνεαν όλη την ημέρα καθιστούσαν αδύνατη τη συνδρομή τους. Μόλις οι άνεμοι έπεσαν λίγο 4 αεροσκάφη πραγματοποίησαν ρίψεις νερού. Όμως, όταν σκοτείνιασε αναγκάστηκαν και πάλι να επιστρέψουν στη βάση τους.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά έχει προκαλέσει σοβαρές ζημιές σε τέσσερα σπίτια, σε αυλές, σε αποθήκες και καλλιέργειες. Το ανατολικό μέτωπο, στην περιοχή Αετοράχη, αναζωπυρώθηκε και έχει πλέον ενωθεί με το βόρειο μέτωπο στα βορειοδυτικά του Αετού στην περιοχή Κοκκινόχωμα. Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές. Η ένταση των ανέμων έχει πέσει στα 7 έως 8 μποφόρ, από 10 έως 11 μποφόρ που ήταν χθες το βράδυ.

Δεν έχει ακόμα ελεγχθεί η φωτιά και καταστρέφει όλη την βλάστηση στις χαράδρες. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, εθελοντές και πεζοπόρο τμήμα δίνουν μάχη με τις φλόγες. Συνολικά στην περιοχή επιχειρούν 34 πυροσβεστικά οχήματα με 75 πυροσβέστες, 52 πεζοπόροι, οχήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μεγάλος αριθμός εθελοντών πολιτών.