ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Ο Μνημοσυνευόμενος Αντρέας και ο Μνημονιακός Αλέξης



Παναγιώτης Σπεντζούρης
    Εν όψη της συμπλήρωσης 20 χρόνων από την επέτειο της "επιχωματώσεως" του...... (που ετοιμάζεται να "πανηγυρίσει", όλο το "ντόπιο κατακάθι της πλέμπας", το αδιαλείπτως ψοφοειδώς-ψηφοδοτικώς και όχι μόνον.... καταστρέφον επί 42 χρόνια αυτόν τον τόπο), στη μνήμη ενός πολιτικού  «ζώου» έχοντος κυριολεκτικώς, ελαστική συνειδήση, και που βουλκανιζόμενον….  αιδοιοξεπέταξεν, αυτός ο τόπος  σε κάποια παρά φύσιν στρέβλωση του χρόνου και της ιστορίας, ώστε τις καταστροφικές συνέπειες του περάσματος του, από την πολιτική σκηνή της χώρας επί  20ετια μεταπολιτευτικώς, να πληρώνουμε ακόμα σήμερα........
    Διαπιστώνουμε  συννεφοπέφτοντες… πως οι ντόπιοι ιθαγενείς Νεάτερνταλ  που ταλαιπωρούν με τις επιλογές και τον άκρατο κρετινισμό τους, τον τόπο, όπου μεγαλούργησαν οι ένδοξοι (υποτιθέμενοι) πρόγονοι τους(;)...  εξακολουθούν να παραπλανώνται, αποχαυνoμένοι με την ιδίαν γεωμετρικώς αύξουσα πρόοδον….. ηλιθίων θεωριών, αλλοπρόσαλλων υποσχέσεων και ψυχοπαθητικών ονειρώξεων….. ανθρώπων παπανδρεϊκής και τσιπροκαρανίκιας συνομοταξίας, στερουμένων παντελώς εθνικών και ηθικών αρχών, εμφορουμένων με τα πιό διεφθαρμένα χαρακτηριστικά της ανθρώπινης φύσης, και ενασχολουμένων αποκλειστικά με τα κοινά, μεταδίδοντας την "λέπρα" των ψυχών και των «νοήσεων» τους, μολύνοντας τόσο το παρελθόν, όσο το παρόν και το μέλλον…. αυτής της γής.
    Ξεκινώντας πριν 40 τόσα χρόνια, "απολαμβάνουμε" την παραλλαγή αυτή, του προγονικού μας επιτεύγματος….  της Δημοκρατίας, μέσα από το απόλυτο ψέμα, οπισθοδρόμηση και διαφθορά, αναδεικνύοντας ότι πιό ταπεινό και άρρωστο, κρύβει η ανθρώπινη ψυχική διαστροφή.
    Ηγετίσκοι μνημονεύοντες κατά το δοκούν….. αναλόγως κομματοπροσωπικών επιδιώξεων, απευθυνόμενοι πρός χρυσοϊχθύες αμνήμονες κωφούς ακροατές, ότι τραβάει η ψυχή τους…….!! έχοντας σαν ακριβήν προσομοίωσην, τον από  20ετίαν, μνημοσυνευόμενο προσχωματωμένον πολιτικόν… σοσιαληστήν…  εξακολουθούν και σήμερα να εξαπατούν, δίχως την παραμικρή πρωτοτυπία και αιδώ, επαναλαμβάνοντας με διαρκώς αυξανόμενη ένταση και απροσμέτρητο πιθηκίζον θράσος, τερατώδη ψέματα, χαϊδεύοντας ώτα και ταπεινά ένστικτα, ανθρωποειδών… που μεταλλάχθηκαν μέσα στην παραποιημένη πραγματικότητα,  δημιουργώντας τα συγκεκριμένα πολιτικά ανδρείκελα, ώστε να επιβιώνουν μέσα από την καταστροφή της χώρας που ηθελημένα επιδιώκουν,  κατευθυνόμενοι και νομοθετούντες ακόμη…..  και την βιαίαν…  πολλαπλή…  διακόρευση της «μάνας τους»…. προκειμένου να παρατείνουν τον τετραγωνισμό των πισινών τους….. στα «εθνικά» έδρανα…!!
    Ο μνημοσυνευόμενος εθνικός ολετήρας, φέρων ενδυματολογική ιδιαιτερότητα (ζιβάγκο),  υποσχέθηκε τα πάντα και αναιρώντας τα… άμεσα, βασιζόμενος στην αδυναμία μνήμης και κρίσης, των εξαπατημένων  α-φελών, διότι γνωρίζε  καλά, πως προσφέροντας τους, ψήγματα ψευδαισθήσεων εξουσίας και πλουσιοπάροχες επιδοτούμενες χορηγίες, υπό μορφή δανεικών χαντρών…. θα εξασθένιζε σε επίπεδο, μή αναστρέψιμου κομματικού κώματος, την εν λόγω μνήμη και κρίση.
    Εκείνος.... θα «έσκιζε» τα «συνδικάτα» του ΝΑΤΟ και της ΕΟΚ, ενώ ο σημερινός, (αντι)μνημονιακός…. επίσης φέρων ενδυματολογική ιδιαιτερότητα (αγραβάτωτο ντεκολτέ) ......  θα «έσκιζε» τα επιβαλλόμενα μνημόνια, τη συνοδεία οργάνων, λυτρώνοντας τους «δυστυχείς αδαείς»,  υποσχόμενος…. μέχρι και του…σπανού τα γένια…. μιάς κι ο κάθε λοβοτομημένος κωφός ακροατής ψηφοδότης, επείσθη  από τον «παραπλανημένο» ηγετίσκο ,πως αυτά και μόνον αυτά.... (τα μνημόνια), φέρουν την αποκλειστική ευθύνη της «κακοδαιμονίας» του....
    Κι όχι ο κακός του ο…Φλάρος…  ή η ανυπέρβλητη…  Ανοησία του, που τον οδηγεί στον εξανδραποδισμό της χώρας του,ενώ τα παιδιά και τα εγγόνια του (με ή χωρίς την ίδια ιθαγένεια με αυτόν), να πιστώνονται στο μέλλον τον λογαριασμό,  αφήνωντας τα κεφάλια της Λερναίας Υδρας , να συνεχίζουν να τον τροφοδοτούν με αριστερή αποβλάκωση….. κατατρέχωντας τον  και  «κυβερνώντας» τον.
    Οχι.... στραβός δεν είναι ο ίδιος... είναι τα Μνημόνια....!
    Όχι....  αυτός με τα ίδια του τα χέρια ψηφοδοτούσε την κάλπη…. βαυκαλιζόμενος πως ξορκίζει, ότι τον ξεβολεύει, προσποιούμενος τον "σοφό λαό", γνωρίζων τάχα, τα αίτια των δεινών του, που οι  ΑΛΛΟΙ…. του έφεραν....!
    Όχι.... αυτός κάνει σωστές επιλογές, κι όχι ότι σκουπίδι του πασάρουν.... δεν βγάζει αυτός τα μάτια του, εκλέγων ελαφρά τη καρδία….  καθώς των παιδιών και δισέγγονων του…!
    Ισως τελικά δεν είναι τυχαίο που συμπίπτουν τα 20χρονα μνημόσυνα, του πρωτομεταπολιτευτικού μνημοσυνευομένου νύν….. τυχοδιώκτη σοσιαλήτη με το μνημονιακό μνημόσυνο της χώρας, του εσχατομεταπολιτευτικού (αντι)μνημονιακού…..νύν αλητοκαταληψία.
    Αυτή η χώρα, η πολλάκις εξαπατηθείσα υπό διαχρονικών πολλάκιδων….δεν είχε ποτέ καμία απολύτως οικονομική κρίση.... είχε αποκλειστικά... εθνική, ηθική και πνευματική κρίση…!