ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Εισαγγελέας για τις καταγγελίες περί έλλειψης φαρμάκων



    Στο στόχαστρο του εισαγγελέα τίθενται καταγγελίες για σημαντικές ελλείψεις σε φάρμακα πρώτης ανάγκης από τις οποίες προκύπτουν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία.
    Η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά, ώστε να διακριβωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών και να εξεταστεί το ενδεχόμενο διάπραξης αξιόποινων πράξεων που αφορούν παραβάσεις της νομοθεσίας περί πώλησης και διάθεσης φαρμάκων.
    Το πρωί, επισκέφθηκε τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Ηλία Ζαγοραίο ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κώστας Λουράντος, ο οποίος έχει αναφερθεί σε δηλώσεις του στο πρόβλημα της έλλειψης φαρμάκων και παιδικών εμβολίων και έχει τονίσει πως εξαιτίας χαμηλής τιμής, μεγάλες ποσότητες φαρμάκων «φεύγουν» για το εξωτερικό.
    Ο κ. Λουράντος μάλιστα έχει υποστηρίξει ότι σε φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα μεγάλης ζήτησης η έλλειψη δεν έχει προηγούμενο, ενώ πρόσφατα χαρακτήρισε το πρόβλημα «ανθρωπιστική, οικονομική και κοινωνική κρίση».
    Την έρευνα ανέλαβε να διενεργήσει εισαγγελέας.