ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Τέσσερα χρόνια με αναστολή στον Γιάννο Παπαντωνίου και τη σύζυγό του



‘’Λάδι’’ βγήκε ο δικός μας….
Η ποινή ήταν του στυλ ‘’Πρόσεξε, να μην το ξανακάνεις’’’
Χρήστος Δεμέτης                        
    Ποινή φυλάκισης τεσσάρων χρόνων με αναστολή για τον πρώην υπουργό  του ΠΑΣΟΚ Γιάννο Παπαντωνίου και τη σύζυγό του, Σταυρούλα Κουράκου.
    Οι δύο διώκονται για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες που αφορά στο έτος 2009. Πρόκειται για κατηγορία πλημμεληματικού χαρακτήρα.
    Στο δικαστήριο δεν παρέστησαν ούτε ο πρώην υπουργός ούτε η σύζυγός του, αλλά εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους τους.
    Η ποινή που τους επέβαλλε το δικαστήριο είναι εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα και έχει αναστέλλουσα δύναμη μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.
    Το ζεύγος Παπαντωνίου θα δικαστεί εκ νέου την επόμενη Πέμπτη για την οποία και έχει προγραμματιστεί η δεύτερη δίκη για το ίδιο αδίκημα, δηλαδή για παράβαση δήλωσης πόθεν έσχες που αφορά στο έτος 2008.
    Πρόκειται και πάλι για κατηγορία πλημμεληματικού χαρακτήρα.
    Αντίθετα, βούλευμα αναμένεται για την κατηγορία της κακουργηματικής παράβασης του νόμου περί πόθεν έσχες για το έτος 2010 την οποία επίσης αντιμετωπίζει το ζεύγος Παπαντωνίου.
    Το σκέλος αυτό της δικογραφίας βρίσκεται στο Συμβούλιο Εφετών, το οποίο και θα αποφανθεί για το εάν ο πρώην υπουργός και η σύζυγός του θα δικαστούν και για ποια ακριβώς κατηγορία.
    Οι δηλώσεις του ζευγαριού απασχόλησαν τη Δικαιοσύνη όταν, από στοιχεία της "λίστας Λαγκάρντ", εντοπίστηκε σε λογαριασμό της κ. Κουράκου στην τράπεζα HSBC ποσό 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.
    Ο πρώην υπουργός υποστηρίζει πως αγνοούσε το εν λόγω ποσό, καθώς αφορούσε την κάτοχο του λογαριασμού τον πρώην σύζυγο της και τα παιδιά τους.
    Σε λίγες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που θα κρίνει αν το ζευγάρι θα πρέπει να παραπεμφθεί ή όχι σε δίκη για κακουργηματικού βαθμού παράβαση του νόμου περί «πόθεν έσχες», που αφορά το οικονομικό έτος 2010 οπότε άλλαξε ο νόμος και το αδίκημα μετατράπηκε σε κακούργημα.
    Η εισήγηση του εισαγγελέα, που θα κριθεί από το Συμβούλιο, είναι παραπεμπτική για τους δύο συζύγους.