ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Το λίφτινγκ στον Βαρδάρη ξεκίνησε μετά την απομάκρυνση των οίκων ανοχής

    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες ανάπλασης στην περιοχή του Βαρδαρίου, κάτω από τη Μοναστηρίου.
    Στα στενά απέναντι από τα δικαστήρια, στις οδούς Αισώπου, Ταντάλου και Σαπφούς, όπου λειτουργούν δεκάδες κινέζικα καταστήματα, συνεργεία του Δήμου Θεσσαλονίκης έχουν ξηλώσει την άσφαλτο και τα φθαρμένα πεζοδρόμια, ώστε να αποκαλυφθεί το παραδοσιακό καλντερίμι που υπήρχε κάτω από αυτά.   Όπως κατέγραψε ο φακός του SELEO.GR οι κυβόλιθοι αποξηλώνονται, συντηρούνται και τοποθετούνται ξανά στον δρόμο, δίνοντας αίσθηση παλιάς Θεσσαλονίκης και διατηρώντας τη φυσιογνωμία της περιοχής.
    Το έργο ανάπλασης, προϋπολογισμού 1,49 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει επίσης επανασχεδιασμό της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων και των πεζών, την τοποθέτηση νέων φανοστατών και τη φύτευση δέντρων.

    Δεν περνά απαρατήρητο, πάντως, το γεγονός, όπως σημειώνουν κάτοικοι και καταστηματάρχες της περιοχής, ότι το «λίφτινγκ» ξεκίνησε αμέσως μετά την αναγκαστική μεταφορά από τον Βαρδάρη στην περιοχή του Φιξ των οίκων ανοχής της Θεσσαλονίκης (ελάχιστα πορνεία παραμένουν στην Τσάινα Τάουν κι αυτά λειτουργούν χωρίς άδεια). Πολλοί βλέπουν τώρα ότι επιχειρείται μια αναβάθμιση της περιοχής, η οποία ενδεχομένως θα επηρεάσει το κόστος των ενοικίων για σπίτια και καταστήματα. Θα έχει ενδιαφέρον η εξέλιξη της περιοχής το επόμενο διάστημα και η ανάπτυξη τυχόν νέων επιχειρήσεων.