ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Μια δήλωση εξηγεί τη δυτική «ψύχωση» με την Τουρκία



Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
    Είναι πλέον εν αποστρατεία, έφτασε όμως στα ανώτατα κλιμάκια των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, ενώ χρημάτισε και επικεφαλής των δυνάμεων της Ατλαντικής Συμμαχίας στην Ευρώπη (SACEUR: Supreme Allied Commander Europe). Ο λόγος για τον Αμερικανό πτέραρχο Φίλιπ Μπρίντλοβ, ο οποίος με μία δήλωση τα είπε όλα…
    Ο Αμερικανός στρατηγός τεσσάρων αστέρων μίλησε σε εκδήλωση που διοργάνωσε το νέο-συντηρητικό think tank των ΗΠΑ με την επωνυμία «Ίδρυμα για την Υπεράσπιση των Δημοκρατιών» (Foundation for Defense of Democracies – FDD), όπου χωρίς περιστροφές ανέφερε, ότι δεν υπάρχει «υποκατάστατο» για την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία.
    Η δικαιολογία είναι κάπως «κλασική», αφού χρησιμοποίησε τον εμφύλιο στη Συρία για να υπογραμμίσει τη σημασία της βάσης, ενώ αναφορά έκανε και για τη βάση στο Ντιγιάρμπακιρ, από όπου οργανώνονται αποστολές έρευνας και διάσωσης, καθώς επίσης και επιχειρησιακές αποστολές μη επανδρωμένων αεροχημάτων.
    Το συμπέρασμα από όλα αυτά κατά τον Μπρίντλοβ, είναι ότι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις πρέπει πάση θυσία να συνεχίσουν να διατηρούν σχέσεις, σε θεσμικό επίπεδο, με τις αντίστοιχες τουρκικές.
    Επειδή όμως υποτίθεται ότι ο πτέραρχος γνωρίζει από στρατηγική, θα είχε ενδιαφέρον αν μας απαντούσε στο ερώτημα ποιο μήνυμα περνά στην Τουρκία η δήλωσή του, αν όχι της εμμονής της σε παράλογες απαιτήσεις και διεκδικήσεις, για να μην γίνουμε… αγενείς και ζητήσουμε τη γνώμη του για το αν έπαιξε ή όχι ρόλο η Τουρκία στο ξέσπασμα αυτού του εμφυλίου.