ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Εισήγηση για ποινική δίωξη σε 16 για την "εγκληματική οργάνωση"



Γνωστό ποιοι είναι, κατά 90%. Να με θυμηθείτε, θα βγούνε ‘’λάδι’’. Όσο για τις πρασινομπλέ, κιτρινομπλέ, κοκκινόασπρες κτλ ομαδούλες τους, θα συνεχίσουν να ‘’δρέπουν δάφνες’’….
    Βαρύτατες κατηγορίες σε 16 άτομα για σύσταση "εγκληματικής οργάνωσης" στο ποδόσφαιρο, χωρίς πάντως να δημοσιοποιηθούν ονόματα.
    Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλίας Ζαγοραίος, σε συνάντησή του με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το δικαστικό ρεπορτάζ, γνωστοποίησε ότι εισηγήθηκε την άσκηση ποινικής δίωξης με την κατηγορία της σύστασης "εγκληματικής οργάνωσης" στο χώρο του ποδοσφαίρου. Οι κατηγορίες βαρύνουν 16 άτομα.
    Τα ονόματα δεν έχουν γίνει γνωστά, μιας και δεν έχει αρθεί ακόμα το απόρρητο. Σύμφωνα με πληροφορίες διώκονται δύο παράγοντες ποδοσφαιρικών ομάδων (ΠΑΕ), 4 παράγοντες της ΕΠΟ, δυο μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, τρεις διαιτητές και πέντε μέλη άλλης επιτροπής, χωρίς να διευκρινίζεται αν είναι και οι αρχικά 11 ύποπτοι.
    Τα άτομα αυτά εμπλέκονται σε στημένους αγώνες και έδρασαν παρανόμως από το 2011 ως και το 2013, με βάση το πόρισμα 173 σελίδων που συνέταξε ο αρμόδιος αντεισαγγελέας κ. Αριστείδης Κορέας.
    Οι κατηγορίες είναι για συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης αλλά και για δωροδοκία - δωροληψία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι κατηγορίες είναι σε βαθμό κακουργήματος και για κάποιους σε βαθμό πλημμελήματος.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης φέρουν συνολικά 7 από τα 16 εμπλεκόμενα πρόσωπα και οι διώξεις είναι προσωποποιημένες. Ά, δηλαδή οι ομαδούλες τους θα την βγάλουν ‘’καθαρή’’, έτσι ?