ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Γερμανός αμαυρώνει την Μάχη της Κρήτης και πάνε να τον κάνουν διδάκτορα στο Πανεπιστήμιο!



ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ !
    Να μην αναγορευτεί Επίτιμος Διδάκτορας, από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο Γερμανός καθηγητής και συγγραφέας κ. Χάινς Ρίχτερ΄ για το έργο του ''Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ'' , ζητά δημόσια με σημερινή του επιστολή, από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου ο Στρατηγός Μανούσος ΠαραγιουδάκηςΕπίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Κι αυτό καθώς , όπως γράφει ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στην επιστολή -πού έστειλε και στον ίδιο τον κ Χάινς Ρίχτερ χωρίς να λάβει απάντηση - επιχειρεί να  απαξιώσει την Μάχη της Κρήτης  και μέσα από τις σελίδες η ''εντύπωση, γενικά που αποκομίζει ο αναγνώστης ( από το βιβλίο) είναι ότι η απρόκλητη εισβολή των Γερμανών στην Κρήτη το Μάη του 1941, ήταν «ιπποτική και δίκαιη» ενώ ο αγώνας του λαού της Κρήτης και των ανταρτών, που μάχονταν για την ελευθερία, ήταν «βρόμικος και κτηνώδης».
Προς
Πανεπιστήμιο Κρήτης                      
Πρύτανη κ. Ευριπίδη Στεφάνου
Ρέθυμνο
Ρέθυμνο, 17 Νοεμβρίου 2014
    Αξιότιμε κ. Πρύτανη 
    Πληροφορήθηκα,  ότι την 19η Νοεμβρίου ε.έ θα λάβει χώρα στο Πανεπιστήμιο τελετή αναγόρευσης σε Επίτιμο Διδάκτορα, από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Γερμανού καθηγητή και συγγραφέα κ. Χάινς Ρίχτερ.
    Θα ήθελα να θέσω υπόψη σας επιστολή που έστειλα  στις 25 Ιουλίου 2011 στον κ. Ρίχτερ, με την ευκαιρία της παρουσιάσεως του βιβλίου του «
Η Μάχη Της Κρήτης» στις 8/6/2011.
    Ο κύριος καθηγητής δεν απάντησε στην επιστολή μου, που έχει ως εξής:
    «Καθηγητή κ. Χάινς Ρίχτερ
    Ρέθυμνο 25 Ιουλίου 2011
    Κύριε καθηγητά
    Την 8η Ιουνίου 2011, παραβρέθηκα στην παρουσίαση του βιβλίου σας
Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ προσκεκλημένος από σας, μέσω του κ. Μ. Μιχελάκη στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης στο Ηράκλειο.
    Ένας εκ των εισηγητών, ο καθηγητής κ. Στεργίου, ανέφερε μεταξύ άλλων,, ότι η Μάχη της Κρήτης δεν ήταν κάτι σημαντικό στο πλαίσιο των συνολικών επιχειρήσεων του Β΄ΠΠ, ότι η καθυστέρηση για 6 εβδομάδες της επιχείρησης BARBAROSSA ήταν μύθος ,ότι το αντάρτικο στην Κρήτη ήταν ασήμαντο και άλλα- απαξιωτικά-  για τη Μάχη. ¨Όπως θα θυμάστε, επιχείρησα  να αντικρούσω τις απόψεις του, στο λίγο χρόνο που μου δόθηκε. Εσείς δεν πήρατε θέση, γι’ αυτό αποχώρησα με τους Ρεθυμνιώτες φίλους μου κ.κ Μ. Μιχελάκη και Α. Σπυρόπουλο.
    Έχοντας ολοκληρώσει την ανάγνωση του από 543 σελίδες βιβλίου
Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, παραθέτω επιγραμματικά ορισμένες από τις απόψεις σας:
    «Οι συνέπειες της Μάχης της Κρήτης….οι ισχυρισμοί αυτοί ανήκουν στη σφαίρα του μύθου….».
    «Το επαναλαμβανόμενο επιχείρημα , ότι οι επιχειρήσεις ΜΑΡΙΤΑ και ΕΡΜΗΣ καθυστέρησαν κατά έξι εβδομάδες τη γερμανική επίθεση εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης….ζει ως μύθος, τον οποίο τείνουν να πιστεύουν οι Έλληνες».
    «Με το να καλλιεργείται η ψευδαίσθηση ότι η ελληνική συμβολή στον πόλεμο, ήταν αποφασιστικής σημασίας για τη νίκη των Συμμάχων, τονώνεται το ελληνικό εθνικό φρόνημα».
    «….Νίκη των αλεξιπτωτιστών στην Κρήτη».(Ο ίδιος αναφέρεται, όπως και πολλοί άλλοι συγγραφείς ,ότι το ύψ.107-και το αεροδρόμιο Μάλεμε, που έκριναν τη Μάχη της Κρήτης-εγκατελήφθη από τους αμυνομένους Νεοζηλανδούς και οι αλεξιπτωτιστές το κατέλαβαν αμαχητί).
    « Η Μάχη της Κρήτης έγινε ένας στρατιωτικός μύθος».
    «ΟΙ Έλληνες και οι Βρετανοί αλεξιπτωτιστές θαυμάζουν τις στρατιωτικές  επιδόσεις των Γερμανών αλεξιπτωτιστών, οι οποίοι αποτελούν πρότυπο»
    «Η Μάχη περιγράφεται ως ιπποτική και δίκαιη».
    «Η γερμανική πλευρά δυσκολεύεται να καταλήξει σε αντικειμενική αξιολόγηση της επιχείρησης».
    «’Εχει  φτάσει ο καιρός να προσπαθήσει και η Γερμανική πλευρά να καταλήξει σε μια πιο αντικειμενική εικόνα».
    «….Όταν αναπτύχθηκε ο ανταρτοπόλεμος….ο αγώνας αυτός δεν ήταν πια καθαρός και έντιμος, αλλά βρόμικος και κτηνώδης».
    «Μη ευθύνη» του αντιπτεράρχου Κουρτ Στούντεντ, σχεδιαστού και εκτελεστού της αεραποβατικής επιχειρήσεως.
    Εκθέτω παρακάτω τμήμα από τη  διαταγή που εξέδωσε την 31 Μαϊου 1941.(σ.412):
    «…1. όλες τις κτηνωδίες (κυρίως στον τομέα Μάλεμε, Καστέλλι  των Κρητικών) που γνωρίζω προσωπικά θα τις τιμωρήσω εγώ ο ίδιος.
    2…επιβολή της τιμωρίας….από εκείνο το στρατιωτικό Τμήμα που υπήρξε θύμα  των κτηνωδιών….πιθανά αντίποινα, εκτελέσεις….πυρπόληση χωριών, εξανδραποδισμός περιοχών. Να επιληφθεί  της υποθέσεως ο στρατός και όχι τα τακτικά δικαστήρια, τα οποία δεν είναι αρμόδια για κτήνη και δολοφόνους».
Τα ολοκαυτώματα-αντίποινα στην Κρήτη
    Ακολούθησαν το Κοντομάρι (λέτε για τον εκτελεστή υπολοχαγό Τρέμπερ «ήταν μόλις 24 ετών»!), η Κάντανος, ο Αλικιανός, τα Περβόλια, το Αδελε Ρεθύμνου, το Σκαλάνι  Ηρακλείου και αμέτρητα άλλα.
    Τα παραπάνω αναφερόμενα και πολλά άλλα στο βιβλίο σας, ανατρέπουν τη μέχρι σήμερα ιστορική αλήθεια, που έχει θεμελιωθεί από εξέχοντες ιστορικούς, από τους πρωταγωνιστές της περιόδου εκείνης (Τσώρτσιλ, Χίτλερ, Στάλιν, Ρούσβελτ, πολιτικούς , στρατιωτικούς και διπλωμάτες), αλλά και από αφηγήσεις ανθρώπων- εσείς τις απαξιώνετε-που είχαν συμμετάσχει στη Μάχη και στην Αντίσταση στην Κρήτη και ακόμα από συγγενείς εκτελεσθέντων, από βετεράνους (Άγγλους, Αυστραλούς, Νεοζηλανδούς και Έλληνες) από σύγχρονους αναλυτές και από πλήθος ντοκουμέντων, δικαστικών αποφάσεων (που μέχρι σήμερα εκδίδονται για τα εγκλήματα των Ναζί) κ.ά.
 ''Βρόμικος και κτηνώδης''ο αγώνας των Κρητών!
    Η εντύπωση, γενικά που αποκομίζει ο αναγνώστης είναι ότι η απρόκλητη εισβολή των Γερμανών στην Κρήτη το Μάη του 1941, ήταν «ιπποτική και δίκαιη» ενώ ο αγώνας του λαού της Κρήτης και των ανταρτών, που μάχονταν για την ελευθερία, ήταν «βρόμικος και κτηνώδης».
    Λυπούμαι να πω , ότι δίνετε την εντύπωση του ιστορικού- συνηγόρου των Γερμανών εισβολέων- κατακτητών, που ο τίτλος του πρωτοτύπου έργου «
Operation Merkur: Die Eroberung der Insel Kreta im Mai 1941» και το περιεχόμενο του δικαιολογεί, όχι όμως ο τίτλος στα Ελληνικά Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ,ενώ ύστερα από 70 χρόνια λέτε ότι  « έχει φτάσει ο καιρός να προσπαθήσει και η γερμανική πλευρά να καταλήξει σε μια πιο αντικειμενική εικόνα».
    Επιφυλάσσομαι να ασχοληθώ εκτενέστερα ,αφού αναδιφήσω τις πηγές μου, με σκοπό να αντικρούσω τις ανατρεπτικές και άδικες κατ’ εμέ απόψεις σας ,για την πραγματικά μυθική Μάχη της Κρήτης.
Στρατηγός Μανούσος Παραγιουδάκης,
Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.
Να επιστραφεί και το αναμνηστικό!
    Υ.Γ. Προ της παρουσιάσεως του βιβλίου Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ και πριν λάβω γνώση του περιεχομένου του, σας επέδωσα ένα μικρό , προσωπικό αναμνηστικό, πιστεύοντας ότι με το πολυσέλιδο έργο σας, αναγνωρίζετε τον ηρωικό αγώνα των Συμμάχων και του Κρητικού λαού, με την ευκαιρία της επετείου των 70 ετών.
    Μετά τα όσα εκθέτω, θεωρώ  ότι οι λόγοι για τους οποίους σας επέδωσα το αναμνηστικό δεν υφίστανται και παρακαλώ να μου το επιστρέψετε με το σχετικό σημείωμα».
    Μετά παρέλευση εύλογου χρόνου, δημοσίευσα την παραπάνω επιστολή μου στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ (που είχε πρώτη παρουσιάσει το βιβλίο με όχι κολακευτικά λόγια ) και σε άλλες – κρητικές κυρίως- εφημερίδες.
    Τα σχόλια των εφημερίδων ήταν εξαιρετικά δηκτικά , τόσο για το περιεχόμενο του βιβλίου, όσο και για τον ίδιο το συγγραφέα. Μερικά διατηρώ στο αρχείο μου και είναι στη διάθεσή σας.
    Κύριε πρύτανη, επειδή αποτελεί  ύψιστη τιμή η αναγόρευση προσώπου σε Επίτιμο, από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, θεώρησα υποχρέωσή μου να σας ενημερώσω δημόσια, για όσα συνέβησαν σχετικά με τον καθηγητή κ. Χάινς Ρίχτερ και το βιβλίο του.
    Εσείς θα κρίνετε αν αξίζει να του επιδαψιλεύσετε αυτή τη μεγάλη τιμή την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου.
Σας ευχαριστώ
Στρατηγός Μανούσος Παραγιουδάκης,
Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ
    ''Θέλουν να ξαναγράψουν την Ιστορία, να απαλλαγούν από το στίγμα για τα φοβερά εγκλήματα'' Να σημειωθεί σχετικά ότι την επιστολή Παραγιουδάκη προσυπογράφει το μέλος ρου Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών κ. Αριστομένης Συγγελάκης, αλλά και άλλα μέλη: ''Μόνο τυχαίες δεν είναι οι μεθοδεύσεις αυτές των Γερμανών και η προσπάθειά τους να ξαναγράψουν την ιστορία. Στο βάθος, υπάρχει πάντα η πρόθεσή τους να απαλλαγούν από το στίγμα για τα φοβερά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, που διέπραξε το Γ´ Ράιχ στην Ελλάδα, ΧΩΡΙΣ έμπρακτη μεταμέλεια και απόδοση των γερμανικων αποζημιώσεων και των άλλων οφειλών προς τη χώρα μας'', αναφέρει ο κ Συγγελάκης  και συνεχίζει:
    ''Η απόδοση τιμής στον Γερμανό παραχαράκτη της Ιστορίας πρέπει να ματαιωθεί! Η Μάχη της Κρήτης, η σπουδαιότερη, ίσως, στιγμή της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και η μεγαλειώδης Αντίσταση του κρητικού λαού απέναντι στον φασισμό αξίζει κάθε τιμής κι αποτελεί παράδειγμα για τις νεότερες γενιές σε όλο τον κόσμο αυτοθυσίας για την ελευθερία!Το Πανεπιστήμιο Κρήτης δεν πρέπει να συνδεθεί με μία τόσο επιζήμια πράξη εις βάρος της πατρίδας, των εθνικών δικαίων και της Ιστορίας μας! '',τονιζει.