ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

ΔΕΝ ΕΠΑΙΤΟΥΜΕ.... ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ



       Μετά την δυσάρεστη έκπληξη, της κατά 50% περίπου πενιχρής,  αποκατάστασης μισθών και συντάξεων, που βαπτίστηκε με τρικ γενναιόδωρη "αύξηση" ύψους 75%, και η οποία θα "κατακρεουργηθεί" από τις προβλεπόμενες κρατήσεις- μειώσεις, και στο τέλος θα καταλήξει να είναι φιλοδώρημα, φαίνεται πως μάλλον δεν υπάρχει περίπτωση η Κυβέρνηση να εφαρμόσει πιστά τις αποφάσεις του ΣτΕ.
       Η πλήρης συμμόρφωση με τις Δικαστικές αποφάσεις και μάλιστα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, σε ένα ευνομούμενο Κράτος, δεν είναι μόνο υποχρέωση των πολιτών αλλά και της εκτελεστικής εξουσίας, η οποία πρέπει να είναι παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή.
      Οι προβλέψεις ότι οι Στρατιωτικοί  έχουν "κουραστεί", ότι εάν τους "εξαντλήσουμε κι άλλο μπορεί να τους κάνουμε δεδομένους", ότι στο τέλος θα αποδεχθούν τα ψίχουλα της αποκατάστασης, που θα τους διατηρεί ουραγούς, για μια ακόμη φορά, στην κατάταξη του μισθολογικού πίνακα, των Δημοσίων υπαλλήλων και ας έχει χαρακτηρισθεί η εργασία τους ως λειτούργημα και ας ανήκουν στον σκληρό πυρήνα του Κράτους, δεν ισχύουν, το αντίθετο μάλιστα, όλα αυτά μας ενώνουν, μας δυναμώνουν, ενισχύουν, την αποφασιστικότητά μας και έχουμε την υπομονή να περιμένουμε μέχρι το τέλος Νοεμβρίου την απόφαση του τριμελούς συμβουλίου του ΣτΕ και τότε θα διαπιστώσουν οι καθ΄ύλην αρμόδιοι, εάν έχουμε κουραστεί, εάν έχουμε παραδοθεί αμαχητί , στην απόφαση της Κυβέρνησης, τώρα πια είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε , ότι πραγματικά μας ανήκει με κάθε νόμιμο μέσο.
     
Δεν επαιτούμε, αλλά απαιτούμε:
     α.  Την πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων της ολομέλειας και της τριμελούς επιτροπής του ΣτΕ, που αφορούν στην επαναφορά μισθών και συντάξεων στα επίπεδα του Ιουλίου 2012.
     β.  Να ενημερώσουν τον Ελληνικό λαό, που έχει στραφεί εναντίον μας, ότι οι μειώσεις των μισθών και συντάξεων που μας επέβαλαν, ήταν πολύ μεγαλύτερες από τους υπόλοιπους Δημοσίους υπαλλήλους και για τον λόγο αυτό κρίθηκαν, αντισυνταγματικές, παράνομες και στοχευμένες και τέλος ότι,  δεν μας χορηγούν αυξήσεις αλλά, πραγματοποιούν μερική αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων, παρανομώντας και πάλι καθόσον δεν εφαρμόζουν πλήρως, τις αποφάσεις των Ανωτάτων Δικαστηρίων όπως οφείλουν να πράξουν.
     γ.  Να μας γνωρίσουν τους λόγους, από το 2010 και μετά, που τους οδήγησαν στην στοχοποίηση των  Ενόπλων Δυνάμεων και των  Σωμάτων Ασφαλείας, όχι μόνο στην μείωση μισθών και συντάξεων, αλλά και στην μειωτική, προσβλητική συμπεριφορά, κάποιων πολιτικών, με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, καθώς και ποιους σκοπούς εξυπηρετούν όλα τα παραπάνω.
     δ. Να συστήσουν, σε όλους τους Βουλευτές, να σταματήσουν να μας αποκαλούν με τον μειωτικό, απαξιωτικό και προσβλητικό χαρακτηρισμό, "ένστολοι."