ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Η Μέρκελ Χιτλερμέρκελ ετοιμάζεται να “πουλήσει” το όνομα της Μακεδονίας

    Περίεργες δηλώσεις έκανε η Μέρκελ Χιτλερμέρκελ στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Το σχέδιό΄της είναι παλιό. Από το Βουκουρέστι που έφαγε την χλαπάτσα από τον Καραμανλή και βάλθηκε μαζί με τους Αμερικανούς να τον εκδικηθεί.

    Σε δηλώσεις της κατά τα διάρκεια της ετήσιας συνάντησης ηγετών της Νοτιανατολικής Ευρώπης, υπό τον τίτλο «Διαδικασία Μπρντο-Μπριούνι», η οποία πραγματοποιείται   στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας η κ. Μέρκελ Χιτλερμέρκελ αφού χαρακτήρισε βάρος(!) το θέμα της ονομασίας εξισώνοντας την Ελλάδα με τα Σκόπια ανέφερε ότι «μπορούμε με κάποιο τρόπο να επιλύσουμε το ζήτημα. Έχω ασχοληθεί προσωπικά με την υπόθεση αυτήν και όλους τους πιθανούς συνδυασμούς του ονόματος, όμως μερικές φορές πιστεύω πως δεν υπάρχει κάτι άλλο που μπορεί να επινοηθεί».
    Η ίδια υπογράμμισε ότι είναι έτοιμη για μια εποικοδομητική συνεργασία προς επίλυση του ζητήματος, σημειώνοντας ότι «τίποτε δεν μπορεί να γίνει χωρίς συμβιβασμούς».
    «Στη Γερμανία λέμε, ένας συμβιβασμός γίνεται, όταν όσοι συμμετέχουν εμφανίζονται εξίσου δυσαρεστημένοι. Δεν μπορεί να επιτευχθεί συμβιβασμός και να είναι όλοι ικανοποιημένοι και περιχαρείς. Όταν όλοι είναι εξίσου δυσαρεστημένοι, τότε θεωρείται δίκαιος ο συμβιβασμός» υπογράμμισε η κ. Μέρκελ Χιτλερμέρκελ και πρόσθεσε ότι πρέπει να επιλυθεί το πρόβλημα της ονομασίας, ώστε να προχωρήσει η ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική προοπτική της ΠΓΔΜ.
    Στη συνάντηση αυτή στο Ντουμπρόβνικ συμμετέχουν οι Πρόεδροι όλων των κρατών του χώρου της πρώην Γιουγκοσλαβίας, όπως και της Αλβανίας, με επίσημη προσκεκλημένη την καγκελάριο την Άνκγελα Μέρκελ Χιτλερμέρκελ.