ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Λήξη συναγερμού για τα Μετοχικά Ταμεία

Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι το θέμα ΤΕΛΕΙΩΣΕ.
Εκτιμώ ότι θα προσπαθήσουν να το ‘’περάσουν’’ στη ‘’ζουλα’’ σε ανύποπτο χρόνο.
Onalert
    Αθόρυβα και αποτελεσματικά  και με σειρά πρωτοβουλιών του Υπουργείου Αμυνας άνοιξε η ''ομπρέλα'' προστασίας των Μετοχικών Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων διαβεβαιώνουν αρμόδιες πηγές.
    Ευθύς ως σήμανε το καμπανάκι από τις δηλώσεις του πρώην Υπουργού κ. Γ. Κουτρουμάνη ο αρμόδιος Υφυπουργός Άμυνας κ Ιωάννης Λαμπρόπουλος - που ξέρει το θέμα καλά και από την προηγούμενη θητεία του - ξεκίνησε διεργασίες νωρίς το πρωί της Δευτέρας με το Υπουργείο Εργασίας στην κοινή κατεύθυνση ότι δεν υφίσταται θέμα και ότι η τρόικα δεν είχε θέσει θέμα ένταξης τους στο  Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών (ΕΤΕΑΜ).
    Στην συνέχεια ο κ Λαμπρόπουλος κάλεσε τον Διευθυντή της ΓΔΟΣΥ υποστράτηγο Πρασάκη και τους Διευθυντές των τριών  Μετοχικών Ταμείων για επισκόπηση του θέματος , ενώ τους έστειλε για συζήτηση και τα αρμόδια στελέχη του Γραφείου του Υπουργού Εργασίας.
    Επιστρέφοντας, με  εντολή του Υφυπουργού, συνέταξαν  πλήρες ενημερωτικό σημείωμα για το στάτους των Μετοχικών Ταμείων. Αυτό έγινε ταχέως, υπογράφτηκε από τον ίδιο τον κ Λαμπρόπουλο και εστάλη αυθημερόν στον Υπουργό Εργασίας και τους άμεσους συνεργάτες του για να το έχουν στην διάθεσή τους σε όποιες επαφές με  την τρόικα και τυχόν εγείρετο θέμα.
    Τα κύρια επιχειρήματα  βάσει των οποίων δεν στοιχειοθετείται η ένταξή τους στο ΕΤΕΑΜ είναι ότι :
    Τα μετοχικά Ταμεία από της ιδρύσεως τους είναι μετοχικά και όχι επικουρικά και υπενθυμίζεται ότι με την υπ΄ αρίθμ. Φ.951/10/133328/Σ.1767/28-9-2012 Υπουργική Απόφαση (ΑΔΑ:Β4ΤΜ6-ΛΥΦ),τα παραπάνω Μετοχικά Ταμεία δεν αποτελούν Φορείς Επικουρικής Ασφάλισης.
    Τα Μετοχικά Ταμεία δεν επιχορηγούνται από το κράτος και διανέμουν κάθε φορά ανάλογα με τα τα έσοδα που έχουν.
   Παράλληλα και ενώ στο διαδίκτυο καταγραφόταν  η σχετική ανησυχία αποστράτων και εν ενεργεία αξιωματικών, το μεσημέρι της Δευτέρας ο κ Λαμπρόπουλος ενημέρωσε  τους Αρχηγούς των   Γενικών Επιτελείων ότι δεν υφίσταται θέμα και τους κάλεσε να ενημερώσουν τα στελέχη και να κινηθούν  καθησυχαστικά σε όλες τους επαφές.
    Για την ιστορία - και ευχόμενοι ότι το θεμα μένει εδώ-  να προστεθεί ότι σύμφωνα με διαβεβαιώσεις κυβερνητικών πηγών από το Υπ. Αμυνας κατά την συνάντηση της ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας με την ''τρόικα''  δεν ετέθη θέμα, ωστόσο το κείμενο του αρμόδιου υφυπουργού δόθηκε  και εκρίθη απολύτως κατατοπιστικό για το στάτους των Μετοχικών Ταμείων.