ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

ΜΕΤΑΞΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΗΣ (3)

 Τα «τσέπωναν» και από το ΕΣΠΑ και από τους γονείς -Το μεγάλο κόλπο βρεφονηπιακών σταθμών
    Λαβράκι έβγαλε η έρευνα της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας σε βρεφονηπιακούς σταθμούς της χώρας, που επιδοτούνταν από το ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς.
    Ελέγχθηκαν πέντε βρεφονηπιακοί σταθμοί και διαπιστώθηκαν οικονομικές παραβάσεις σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Κοινότητας σε δύο περιπτώσεις:
    Βρεφονηπιακός σταθμός στον Πειραιά, είχε χρηματοδοτηθεί από το Ε.Σ.Π.Α. με το συνολικό ποσό των 106.400,00 €
    Βρεφονηπιακός σταθμός στο Βόλο Μαγνησίας, είχε χρηματοδοτηθεί για τη φύλαξη 118 νηπίων με το συνολικό ποσό των 461.700,00€ για υπηρεσίες που ουσιαστικά δεν παρείχε στους γονείς. Επίσης διαπιστώθηκε ότι χρέωνε υπηρεσίες μετακίνησης και σίτισης που δεν παρείχε.
    Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί είχαν συνάψει συμβάσεις και λάμβαναν μεγάλα ποσά για την κάλυψη του συνολικού κόστους των παρεχόμενων υπηρεσιών, προκειμένου οι γονείς να μην προβαίνουν σε πληρωμή τροφείων ή άλλης μορφής διδάκτρων ή καταβολή οποιουδήποτε άλλου αντιτίμου (σίτιση, μετακίνηση από την οικία κ.λπ.).
    Οι συγκεκριμένοι όμως βρεφονηπιακοί σταθμοί, απαιτούσαν από τους γονείς να καταβάλλουν επιπλέον χρήματα για τη μετακίνηση των παιδιών, ισχυριζόμενοι ότι το πρόγραμμα δεν αφορούσε καθόλου μετακίνηση.
    Ανάλογη «πρακτική» ακολουθούσαν και στο θέμα της σίτισης, δεδομένου ότι προσφέρονταν γεύματα έναντι χρηματικής αμοιβής ή σε κάποιες περιπτώσεις προσφέρονταν μικρότερος αριθμός γευμάτων από τον προβλεπόμενο στη σχετική σύμβαση, κατά παρέκκλιση του προγράμματος, που απαγόρευε την οποιαδήποτε χρέωση στους γονείς.
    Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και η συνταχθείσα Έκθεση Φορολογικού Ελέγχου απεστάλη στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.
Πέντε συλλήψεις για παρεμπόριο στη Χαλκιδική
    Στο πλαίσιο γενικότερου επιχειρησιακού σχεδιασμού για την καταπολέμηση του παράνομου υπαίθριου εμπορίου και άλλων παραβάσεων σχετικά με την άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής.
    Συγκεκριμένα, κατά τη διενέργεια ελέγχων στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής χθες, συνελήφθησαν πέντε άτομα από αστυνομικούς διαφόρων Αστυνομικών Υπηρεσιών που εποπτεύονται από τον Αστυνομικό Διευθυντή Τάξης Χαλκιδικής, καθώς και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Χαλκιδικής:
       τρεις Έλληνες, για διάθεση προς πώληση προϊόντων (οπωρολαχανικά) χωρίς άδεια υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου από την αρμόδια Αρχή,
       ένας αλλοδαπός, για διάθεση προς πώληση προϊόντων (παπούτσια) χωρίς άδεια υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου από την αρμόδια Αρχή.
    Επιπλέον, στο πλαίσιο των ελέγχων συνελήφθη ένας ημεδαπός, για στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.
    Τα προϊόντα παραεμπορίου κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν συμφώνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
''Ντου'' της αστυνομίας σε λαϊκή αγορά της Θεσσαλονίκης- Κατασχέθηκαν πάνω από 1.000 προϊόντα παρεμπορίου
http://www.seleo.gr/
    Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, οι ειδικές δράσεις για την καταπολέμηση του φαινομένου του παρεμπορίου σε διάφορες περιοχές της πόλης.
    Στα πλαίσια αυτών των δράσεων, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης και αστυνομικών έτερων Διευθύνσεων της Γ.Α.Δ.Θ., πραγματοποίησαν χθες, συντονισμένη επιχείρηση στη Λαϊκή αγορά στο πάρκο Μηνά Πατρικίου, κατά την οποία εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 1.122 προϊόντα παρεμπορίου, στην πλειοψηφία τους είδη ένδυσης, είδη οικιακού εξοπλισμού κ.α., για τα οποία συντάχθηκαν πρωτόκολλα κατάσχεσης – καταστροφής
    Συνελήφθη ένας Έλληνας για παραβάσεις του Νόμου «Περί υπαίθριου εμπορίου», ενώ βεβαιώθηκε ένα διοικητικό πρόστιμο για το ίδιο αδίκημα.
Εξιχνιάστηκαν κλοπές σε καταστήματα, γραφεία και αυτοκίνητα στη Θεσσαλονίκη
    Σε συνέχεια των ερευνών από αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας, Μενεμένης, Εχεδώρου και Άνω Πόλης - Αγίου Παύλου, σχετικά με περιπτώσεις κλοπών που σημειώθηκαν στις περιοχές ευθύνης τους, προέκυψαν τα παρακάτω:
    Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 21χρονου ομογενούς, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τον Σεπτέμβριο του 2009, στο κέντρο της πόλης, αφού μπήκε παράνομα σε γραφείο του Δήμου Θεσσαλονίκης, αφαίρεσε από το εσωτερικό του, ένα dvd player και δύο τηλεχειριστήρια.
    Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 41χρονου ομογενή, διότι τον Μάιο του 2014, στο Κορδελιό, αφαίρεσε τα τέσσερα ζαντολάστιχα αυτοκινήτου.
    Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ατόμων, ηλικίας 40 και 33 ετών, καθώς αρχές το τρέχοντος μήνα, αφαίρεσαν από το ταμείο καταστήματος ψιλικών, στην περιοχή του Εχέδωρου, το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ.
    Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 37χρονης αλλοδαπής, διότι απογευματινές ώρες της 27-06-2014, στη περιοχή της Άνω Πόλης, αφαίρεσε από την τσέπη ατόμου, το χρηματικό ποσό των 570 ευρώ.
    Βραδινές ώρες χθες, στη περιοχή του κέντρου, 18χρονος αλλοδαπός διέρρηξε σταθμευμένο και αφαίρεσε δύο εσωτερικούς καθρέφτες, έγινε όμως αντιληπτός από περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Θεσσαλονίκης και συνελήφθη.
13 συλλήψεις για ναρκωτικά και καταδικαστικές αποφάσεις στη Θεσσαλονίκη
    Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς από τις Διευθύνσεις Αστυνομικών Υπηρεσιών Θεσσαλονίκης, στοχευμένοι έλεγχοι, με σκοπό την αντιμετώπιση διακίνησης εξαρτησιογόνων ουσιών, τον εντοπισμό και
σύλληψη φυγόποινων ατόμων αλλά και καταζητούμενων δυνάμει σχετικών ενταλμάτων. Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφαλείας Θεσσαλονίκης και της Γ.Α.Δ.Θ πραγματοποίησαν ελέγχους, κατά τη διάρκεια των οποίων:
    Συνελήφθησαν πέντε άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες, για παραβάσεις του Νόμου «Περί Εξαρτησιογόνων ουσιών». Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση 38χρονου Έλληνα, ο οποίος βραδινές ώρες χθες, εντοπίστηκε στην αίθουσα αφίξεων του Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, διότι προ επικείμενου ελέγχου, προέβη στη κατάποση ενός μικροδέματος κάνναβης, συνολικού βάρους 5,2 γραμμαρίων.
    Συνελήφθησαν οκτώ άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα. Μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνεται 57χρονος Έλληνας, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί Ένταλμα Σύλληψης του Ανακριτή Λάρισας, για Σωματεμπορία και μία απόφαση, για Σωματεμπορία και Σωματική βλάβη από αμέλεια.
Το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης απέρριψε τις αγωγές του Δημοσίου κατά της Μονής Βατοπαιδίου
    Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης με τις υπ’ αρ. 12953 και 12954/2014 αποφάσεις του απέρριψε τις αγωγές του Δημοσίου κατά της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, τρίτων αγοραστών και Τραπεζών
, με τις οποίες το Δημόσιο ζητούσε την επιστροφή των ακινήτων που είχαν ανταλλαγεί έναντι παραλιμνίων εκτάσεων της Λίμνης Βιστωνίδας.
    Το Πολυμελές Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης με εκτενές και εμπεριστατωμένο σκεπτικό έκρινε ότι δεν τίθεται θέμα ακυρότητας των ανταλλαγών.
    Επίσης να αναφερθεί ότι απερρίφθη και το αίτημα του Δημοσίου κατά της Μονής για ηθική βλάβη.