ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

ΣΔΟΕ “Καμπάνες” για δωροδοκία 25.000 ευρώ

    Φυλάκιση 5 ετών και 4 μηνών, μετατρέψιμη προς 5 ευρώ την ημέρα, επέβαλε το τριμελές εφετείο κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε τρεις εφοριακούς μέλη του ΣΔΟΕ, οι οποίοι κατηγορήθηκαν για “φακελάκι” ύψους 25.000 ευρώ.
    Οι εφοριακοί αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς η έφεσή τους είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα. Για την ίδια υπόθεση αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών λογίστρια, στην κατοχή της οποίας είχαν κατασχεθεί προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Τα μέλη του ΣΔΟΕ είχαν συλληφθεί τον περσινό Ιούλιο ύστερα από καταγγελία ζεύγους καταστηματαρχών του κέντρου της Θεσσαλονίκης στις εσωτερικές υποθέσεις της ΕΛ.ΑΣ. και μάλιστα μετά την ανάκριση οι υπάλληλοι κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι. Όπως υποστήριξαν και στις καταθέσεις τους στο δικαστήριο οι καταστηματάρχες, έγινε έλεγχος από το ΣΔΟΕ και όταν διαπιστώθηκαν παραβάσεις, ζήτησαν τη συνδρομή της λογίστριάς τους, η οποία τους μετέφερε ότι οι εφοριακοί απαιτούσαν “φακελάκι” για να μη βεβαιώσουν τις παραβάσεις, που μπορεί να έφταναν και τις 100.000 ευρώ.
    Οι αστυνομικοί των εσωτερικών υποθέσεων σε συντονισμό με τους καταγγέλλοντες προσημείωσαν το ποσό των 25.000 ευρώ, που παραδόθηκε στη λογίστρια, την οποία συνέλαβαν πριν αυτή τα παραδώσει στους εφοριακούς. Στην απολογία της η 51χρονη λογίστρια υποστήριξε πως οι πελάτες της την πίεζαν να δώσει χρήματα στους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ και ότι για αυτούς προοριζόταν το ποσό. Αντίθετα, τα μέλη του ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας ισχυρίστηκαν πως δεν υπήρχε τέτοια συναλλαγή ούτε ποτέ ζήτησαν χρήματα.
    Το δικαστήριο μετέτρεψε το αδίκημα της δωροδοκίας σε πλημμέλημα, λόγω αλλαγής του νόμου, και τους καταδίκασε επίσης σε βαθμό πλημμελήματος για απόπειρα εκβίασης και υπεξαγωγή εγγράφων.