ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (23/7/2018)


Ανδρέας
    Χμ… 2 Χ 750.000 = 1.500.000 δίευρα! Δηλαδή, 3.000.000 ευρώ! Από το τίποτα, αφού είναι κέρματα! Εάν αρχίσουν να «κόβουν» ασταμάτητα δίευρα, κάποια στιγμή θα ξοφλήσουν το χρέος και έξω από τα μνημόνια! Σίγουρα το έχουν σκεφτεί, όμως φαίνεται πως δεν υπάρχει αρκετό μέταλλο….
--------------------------------------------
    Και είχα μια σκασίλα εγώ, για το τι θα γίνει όταν πεθάνει ο βασιλικός σύζυγος της Αγγλίας, ο Φίλιππος ντέ! Κοντεύει τα 100, την ζωούλα του την έζησε ( όπως είναι γνωστό… ) έ, όταν έρθει η ώρα του, ας πάει εκεί που είναι να πάει. Εμάς ας μην μας πρήζουν. Βέβαια, θεωρητικά είναι Έλληνας. Σιγά να μην είναι! Εκείνος πρώτος απέρριψε την Ελλάδα. Και αυτό γνωστό!
--------------------------------------------
    Πρίν λίγες μέρες, είχαμε αναρτήσει την «φάση» στη Ρόδο που μάνα και κόρη είχαν διαδοχικά τον ίδιο γκόμενο. Βγήκε απόφαση από το δικαστήριο, και είναι παρακάτω. Τι να πώ περισσότερο από το ότι όταν μπλέκουν που@@νες με μαλ@@ες, αυτά είναι επόμενα και… διασκεδαστικά για τους άλλους.
--------------------------------------------
    Ο πόνος μεγάλος, για τους γονείς που τα παιδιά τους έχουν φύγει στο εξωτερικό, για βιοποριστικούς λόγους. Έχω συνομήλικους φίλους, και ξέρω. Και εσείς ξέρετε, αφού και εσείς θα έχετε τέτοιους φίλους. Ίσως μάλιστα, και τα δικά σας παιδιά να έχουν φύγει, ή να ετοιμάζονται. Οπότε, ξέρετε καλύτερα! Κανείς δεν το θέλει αυτό, όμως πλέον, είναι ΘΕΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΩΣ καθαρά! Και δεν μιλάμε για θέματα εγωϊσμού στη δουλειά, να μην θέλουν να δουλέψουν δηλαδή σε κατώτερες θεωρητικά δουλειές από τις ικανότητες και σπουδές τους. Μιλάμε για δουλειές που δεν υπάρχουν,  για δουλειές με αμοιβη φιλοδώρημα, για δουλειές όπου τον εργαζόμενο τον κλέβουν μαζί το κράτος και ο εργοδότης, μιλάμε για δουλειές μισής μέρας και τριών μεροκάματων τη βδομάδα. Μιλάμε για την ντροπή της Ελλάδας, για την οποία ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ! Και, δεν ξέρω, κατά πόσο η κατάσταση είναι έστω και μερικώς αναστρέψιμη. Φοβάμαι πως πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 20 – 25 χρόνια από τώρα. Και οι σημερινοί άνεργου 35 – 40 ετών, όταν φτάσουν σε ηλικία συνταξιοδότησης, θα αρχίσουν να πηγαίνουν στα κοινωνικά συσσίτια, αφού όποιο ποσό τους δοθεί ( εάν τους δοθεί… ) δεν θα φτάνει όυτε για ξερό ψωμί. Πολλοί με κατηγορούν ότι κανω την Κασσάνδρα, όμως δυστυχώς, από όλα τα συνδυαζόμενα στοιχεία, φαίνεται πως έχω δίκιο.