ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Μια φανταστική ιστορία - Σημαία στο υψ. "Μήλο"



 Αργύριος Ανδριώτης, Εκκολαπτόμενος συγγραφέας φανταστικών ιστοριών
     Ζω στην καλύτερη Χώρα του κόσμου. Ας την ονομάσουμε Γιουνάνα.
    Λέγετε ότι ο Θεός όταν έφτιαξε τον κόσμο είπε να φτιάξει και για τον εαυτό του ένα εξοχικό για να ξεκουράζετε και έφτιαξε την Γιουνάνα.
    Πλούσια σε όλα της, με λαό ξεχωριστό που τον προίκισε με το προνόμιο να είναι ο πρώτος πολιτισμένος λαός του κόσμου και αυτός που θα μεταλαμπαδεύσει τον πολιτισμό σε όλο τον υπόλοιπο πληθυσμό της γης. Η τοποθεσία, νευραλγική από πλευράς στρατηγικής σημασίας και γεωφυσικού ενδιαφέροντος. Δεσπόζει ανάμεσα σε 3 ηπείρους και 5 θάλασσες. Αποτελεί το σταυροδρόμι Ανατολής και Δύσης.
    Ως δίκαιος όμως που είναι και για να τηρηθεί η αρχή της ισορροπίας των πάντων μας έδωσε και ένα κακό. Μας πλαισίωσε από κακούς γειτόνους. Ο χειρότερος όμως από αυτούς είναι ο εξ ανατολών. Τη χώρα αυτή ας την ονομάσουμε Βαρβαρία.
    Μας προίκισε όμως και με ένα άλλο κακό. Οι ηγέτες μας να είναι πάντοτε κατώτεροι των περιστάσεων και ανάξιοι να κυβερνούν μια τόσο ξεχωριστή Χώρα όπως η Γιουνάνα.
    Κατάγομαι λοιπόν από ένα όμορφο νησί της Γιουνάνα, τη μυροβόλο Πυτιούσα. Διαμένω σε μια εξίσου ωραία περιοχή σε ένα άλλο μέρος της Γιουνάνα, την Αγριανία. Στην Αγριανία οι Γιουνάνες ανήκουν σε διάφορες θρησκείες επειδή πιστεύουν σε διαφορετικούς Θεούς. Όλοι μας όμως ζούμε μεταξύ μας φιλήσυχα και αρμονικά, συνεργαζόμαστε στις επιχειρήσεις μας και γενικά σεβόμαστε ό ένας τα πιστεύω του άλλου.
    Τους κατοίκους αυτούς όμως, λόγω της διαφορετικότητας της θρησκείας τους, οι εκάστοτε κυβερνώντες τη Γιουνάνα, δεν τους φέρθηκαν ισότιμα, αλλά συνήθως  άδικα έως και απάνθρωπα, στοχεύοντας όμως σταθερά κυρίως στην εθνικά επιζήμια  ψηφοθηρία, έναντι οποιουδήποτε ανταλλάγματος. Το γεγονός αυτό εκμεταλλεύτηκε η Βαρβαρία που σε συνδυασμό με την ομοθρησκεία  και με διαχρονικές πολιτικές προσπάθησε να τους προσεταιριστεί με μοναδικό σκοπό την αλλοτρίωση της Αγριανίας και τον προσαρτισμό της μελλοντικά στη Βαρβαρία.
    Στα πλαίσια των πολιτικών αυτών, εκτός των άλλων, λειτουργεί και προξενείο στην περιοχή, που με την ανοχή των δικών μας διαχρονικά δειλών και αναποφάσιστων κυβερνόντων δρα ανενόχλητα, σε συνεργασία και με ελάχιστους  δικούς μας εφιάλτες, προς επίτευξη του σκοπού αυτού.
    Σε μια από της πόλεις της Αγριανίας, μερικοί κάτοικοι αποφάσισαν να υψώσουν, το εθνικό σύμβολο της Γιουνάνα σε ένα ύψωμα που δεσπόζει πάνω από την πόλη και που λόγω του σχήματος του ονομάζεται «Μήλο». Το χαρακτηριστικό του είναι ότι ξεχωρίζει από όλα τα σημεία της πόλης και είναι χαρακτηριστικά διακριτό από όλα τα σημεία πέριξ και εκτός της πόλεως, οπότε το εθνικό μας σύμβολο πάνω σ’ αυτό θα κυμάτιζε και θα φαινόταν από παντού, δηλώνοντας έτσι προς όλους σε ποιο μέρος βρίσκονται.
    Προέβησαν σε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους. Συγκέντρωσαν τα απαιτούμενα κονδύλια που με μεγάλη προθυμία προσέφεραν από το υστέρημα τους οι κάτοικοι της περιοχής. Κατασκεύασαν τον μεγαλύτερο επιτρεπόμενο  μεταλλικό ιστό και αγόρασαν το ανάλογο διαστάσεων εθνικό σύμβολο, που μέχρι τώρα έχει ανυψωθεί στα Κάστρα και τις Ακροπόλεις σε όλη την επικράτεια της Γιουνάνα.
    Είναι έτοιμοι. Έχουν καθορίσει ώρα και ημερομηνία ύψωσης του εθνικού συμβόλου που συμπίπτει με τον εορτασμό της απελευθέρωσης της πόλεως από τους Βαρβάρους.
    Η Βαρβαρία όμως, λένε οι φήμες, ότι ίσως να ενοχλείται. Η πράξη αυτή είναι ενάντια στα συμφέροντα της. Αντιδρά. Πρέπει να ματαιωθεί η ενέργεια αυτή. Βρίσκει πρόσφορο έδαφος στους δικούς μας εφιάλτες.
    Ποιος όμως θα δώσει μια τόσο προδοτική και αντεθνική εντολή; Ποιος ανεύθυνος θα πάρει την ευθύνη  στους ώμους του και με ποια δικαιολογία; Ποιος που με την ενέργεια του αυτή θα τον κρεμούσαν ανάποδα στην κεντρική πλατεία στο ίδιο σημείο που στην κατοχή κρέμασαν δυο άλλους εφιάλτες της εποχής;
    Δυστυχώς όμως υπάρχει, όχι ποιος αλλά ποια. Και αυτή δεν είναι άλλη από την Τοπική αρχαιολογική υπηρεσία της Γιουνάνα. Αυτή θα χρησιμοποιηθεί για να απαγορεύσει την ανύψωση του εθνικού συμβόλου.
    Με την δικαιολογία ότι το ύψωμα αυτό είναι χαρακτηρισμένο ως αρχαιολογικός χώρος, γνωματεύει αρνητικά στο Τοπικό Συμβούλιο, για την ύψωση του εθνικού συμβόλου.
    Μάταια προσπαθούν οι ενεργούντες, που σημειωτέον σέβονται και την Εθνική - Ιστορική - Πολιτιστική μας Κληρονομιά,   να πείσουν την υπηρεσία αυτή ότι και ο αρχαιολογικός χώρος είναι πρωτίστως εθνικός χώρος και χρειάζεται την ύψωση του εθνικού μας συμβόλου. Άλλωστε σε ποιόν αρχαιολογικό χώρο εντός της επικράτειας της Γιουνάνα δεν είναι υψωμένο το εθνικό μας σύμβολο;
    Τι χρειαζόμαστε από τον αρχαιολογικό χώρο; Ένα (ναι 1) τετραγωνικό γης και τον αέρα που φυσάει ελεύθερα για να κυματίζει το εθνικό μας σύμβολο. Ούτε αλλοίωση της μορφολογίας του εδάφους, ούτε ανέγερση κτισμάτων, τίποτα, ένα (1) μέτρο γης.
    Προκειμένου να καθυστερήσει και να αμβλύνει τις εντυπώσεις η προϊσταμένη της υπηρεσίας αυτής, ζητάει την προσκόμιση χιλίων δύο δικαιολογητικών. Τις προσκομίζονται. Και πάλι αρνητική.
    Οι κάτοικοι προσφεύγουν στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Γίνεται συνεδρίαση στην οποία η παραπάνω προϊσταμένη κάνει αρνητική εισήγηση. Οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι προβάλουν τα δικά τους επιχειρήματα. Αναμένεται η απόφαση η οποία, είτε αρνητική είτε θετική, θα υποβληθεί στον αρμόδιο Υπουργό, ο οποίος θα πάρει τη σχετική απόφαση.
    Πριν από λίγες ημέρες η πολιτική κατάσταση στη Γιουνάνα άλλαξε. Μια νέα κυβέρνηση διαχειρίζεται τις τύχες του λαού της Γιουνάνα. Ας ελπίσουμε ότι η νοοτροπία του ραγιαδισμού και του υποδουλισμού ανήκει στο παρελθόν και ότι η απόφαση θα είναι αυτή που περιμένουν οι κάτοικοι προκειμένου να νοιώσουν ότι μέσα στην ίδια τους την πατρίδα, έχουν το δικαίωμα να αναρτούν σε οποιοδήποτε σημείο το εθνικό τους σύμβολο και πολύ περισσότερο σε μέρη που οι παραχαράκτες της ιστορίας προσπαθούν να αμφισβητήσουν την κυριαρχία του τόπου.
    Ας ελπίσουμε να πρυτανέψει η αυτονόητη λογική.
    Υπόψιν ότι τον αέρα στο ύψωμα «Μήλο» δεν τον χρειαζόμαστε για να παρασύρει με την ορμή του το εθνικό μας σύμβολο, όπως είχε επικαλεσθεί ένας αλησμόνητος Υπουργός των εξωτερικών, ως δικαιολογία ούτως ώστε ένα καθαρά Γιουνανικό νησί να μετατραπεί σε «γκρίζα ζώνη» διεκδικούμενο από τη Βαρβαρία. Τον χρειαζόμαστε για να βοηθάει στον κυματισμό του εθνικού μας συμβόλου για να είναι έτσι ορατό από όλη τη γύρω περιοχή.
    Και κάτι τελευταίο. Να ξέρουν οι αποφασίζοντες ότι τελικά όποια απόφαση και να λάβουν, στο ύψωμα «Μήλο» έτσι κι’ αλλιώς οι υπερήφανοι κάτοικοι της Αγριανίας θα τοποθετήσουν τον ιστό και το εθνικό σύμβολο της Γιουνάνα θα  κυματίζει καμαρωτό δηλώνοντας σε όλους πως ….. εδώ είναι Γιουνάνα.
    Σημείωση:    Τα παραπάνω αποτελούν προσωπικές απόψεις του γράφοντος και είναι βγαλμένα από την φαντασία του. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα, πράγματα, καταστάσεις, τοποθεσίες κλπ. είναι εντελώς συμπτωματική και δεν έχουν σχέση με καμιά πραγματικότητα.