ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Νέες εκπληκτικές δηλώσεις από τον υπ. ΠΡΟ.ΠΟ για λαθρομετανάστες: "Θα τους δώσουμε και δουλειά"!



Μου φαίνεται ότι ο τύπος ‘’άνοιξε το κουτάκι’’ και άρχισε να λέει τις καλαμακίες της ζωής του…
κ. Τσίπρα, μάζεψέ τον προτού σου διαλύσει το κόμμα! ΑΛΕΞ
defencenet.gr
    Όταν η "τρικυμία εν κρανίω" συνδυάζεται με εμμονές και ιδεοληψίες τότε παράγονται... εκπληκτικά αποτελέσματα.
    Ο λόγος για τον υπ. ΠΡΟ.ΠΟ Γ. Πανούση ο οποίος αναλώνει τις περισσότερες ώρες του υπουργικού του «έργου» στη φροντίδα και κοινωνική αποκατάσταση όχι των Ελλήνων (βέβαια) αλλά των λαθρομεταναστών.
    Από υπουργός υπεύθυνος για τη δημόσια ασφάλεια των Ελλήνων έχει μετεξελιχθεί σε φορέα προσφοράς υπηρεσιών «κοινωνικού λειτουργού»  για ανθρώπους οι οποίοι δε θα έπρεπε καν να βρίσκονται στη Ελλάδα.
    Θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν υπεύθυνος σε μια από τις δεκάδες ΜΚΟ αλλά προτίμησε, άγνωστο γιατί,  το υπουργείο δημόσιας τάξης για να καθήκοντα εντελώς διαφορετικά από αυτά για τα οποία ορκίστηκε.
    Στην αρχή είχε δηλώσει πως ο φράχτης του Έβρου δεν θα καταργηθεί. Στη συνέχεια ανέφερε πως ναι μεν δε θα καταργηθεί αλλά θα αφήσουμε ανοίγματα για μπαίνουν οι «πρόσφυγες». Επέστρεψε δριμύτερος για να πει ότι καταργούνται όλα τα κέντρα κράτησης και απελευθερώνονται οι λαθρομετανάστες. Στη συνέχεια δήλωσε πως δε θα απελευθερωθούν όλοι αλλά ειδικές κατηγορίες και σταδιακά.
    Τώρα λέει ότι όχι μόνο θα απελευθερωθούν όλοι αλλά θα αναστείλει και τις απελάσεις (οι οποίες ούτος ή άλλως δεν γίνονται) αλλά και θα φροντίσει να τους βρει δουλειά γιατί η ελληνική ύπαιθρος έχει ανάγκη από χείρα! Και υπουργός Γεωργίας ο Γ. Πανούσης.
    «Θα τούς βρούμε δικαίωμα εργασίας, με 6μηνη αναβολή (απέλασης). Η ελληνική γη χρειάζεται χέρια, γιατί να έχουμε Μανωλάδες;» διερωτήθηκε ο υπουργός(;) ΠΡΟ.ΠΟ.
    «Δεν μπορούμε πια να τους κρατούμε στα Κέντρα Κράτησης είδαμε και στα κρατητήρια παρόμοιο απάνθρωπο θέαμα. Παραβιάζουμε τους νόμους μας ήδη η Ευρώπη μας κατηγορεί για τον τρόπο που χειριζόμαστε τα θέματα αυτά» εξήγησε.
    Ταυτόχρονα επισήμανε θα τους δώσει και ψυχολογική υποστήριξη!  
    «Αυτοί οι άνθρωποι θέλουν και κοινωνική ψυχολογική υποστήριξη, θα βγαίνουν σιγά – σιγά αφότου ταυτοποιηθούν και κατηγοριοποιηθούν. Σε όλα Κέντρα Κράτησης είναι 3.500 άνθρωποι, στην Αμυγδαλέζα 1.100... Αν κάποιοι έχουν ποινικές εμπλοκές θα ελεγχθούν από το δικαστήριο, όχι από μια διοικητικής κράτηση» πρόσθεσε ο υπουργός.
    «Δεν θα βγουν χωρίς διεύθυνση και χωρίς περιοριστικούς όρους όσοι βγουν (...) δεν πρόκειται να βγουν 400.000 σε μια μέρα όπως ακούω, οι υπερήλικες και τα νέα παιδιά θα βγουν. Είμαστε σε επαφές με το Δήμο Αθηναίων και άλλους φορείς για να βρούμε τρόπους μεταστέγασης αυτών των ανθρώπων» επισήμανε ο Γιάννης Πανούσης.
    Και φυσικά το εύλογο ερώτημα στο παραλήρημα αυτό είναι ότι εάν είναι να απελευθερωθούν μόνο  οι υπερήλικες και τα παιδιά αυτούς θα στείλει στα χωράφια ο υπουργός Γεωργίας και ΠΡΟ.ΠΟ; Τους υπερήλικες και τους ανήλικους θα πάει στα χωράφια για να δουλέψουν;