ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Ο Πρόεδρος Δημοκρατίας και το μέλλον της Χώρας μας



Διαφωνίες για ανύπαρκτο θέμα.
Πρόεδρος χωρίς αρμοδιότητες, όπως τον κατήντησαν ( γιατί κατάντια είναι ) είναι σαν γλάστρα με λουλουδάκια.
Το θέμα  είναι εάν τα λουλουδάκια είναι κόκκινα ή γαλάζια ?
http://www.syndesmosee.org 
Γιώργος Τσακίρης Αξιωματικός εα Β΄ αντιπρόεδρος ΣΕΕ
    Ήθελε ο κ. πρωθυπουργός άτομο από τη δεξιά για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, για να υποδηλώσει την εθνική ενότητα. Κατανοητό απόλυτα και σεβαστό.   Όμως δεν μπορούσε να βρει ένα δυναμικό άτομο με εμβέλεια και στο εξωτερικό, δηλαδή με διεθνές κύρος και γνωριμίες απανταχού της γης ;
    Ένα άτομο που θα αναβάθμιζε το σημερινό υποβαθμισμένο κύρος της Ελλάδας μας ;  Που θα διεκδικούσε και θα έπαιρνε στις επαφές και στα ταξίδια του,  αυτό που της ανήκει από φίλους, συνεταίρους, συμμάχους και γιατί όχι ακόμη και από εχθρούς. Πότε επιτέλους θα δείξουμε ότι δεν είμαστε υποτελείς, αλλά Χώρα που μπορεί, με δυνατότητες, δυνάμεις που οραματίζεται σχεδιάζει και πραγματοποιεί.  Όλα αυτά γίνονται γιατί φροντίζουμε σήμερα για το τώρα και ποτέ για το μακρόπνοο μέλλον.
     Δυστυχώς χάσαμε μία ακόμη ευκαιρία να φανούμε προς τα έξω αντάξιοι της ιστορίας μας και των αστείρευτων δυνατοτήτων που πραγματικά διαθέτουμε ως Έλληνες.           
    Τα λόγια είναι καλά, ότι σηκώνουμε κεφάλι και συγκρουόμαστε με το πολιτικό κατεστημένο της Ευρώπης, χωρίς όμως ουσιαστικό σχεδιασμό με προοπτικές, αλλά με «τσαμπουκά και τα χέρια στις τσέπες».  Επιδιώκουμε δηλαδή τη ρήξη για εσωτερική κατανάλωση. Όμως αυτό που θα προκύψει θα είναι ωφέλιμο για την Ελλάδα και τους Έλληνες ;
    Δεν εννοώ να σηκώσουμε ψηλά τα χέρια και να παραδοθούμε λέγοντας ΝΑΙ σε ότι μας προτείνουν οι εταίροι μας, αλλά να έχουμε ένα σοβαρό, βιώσιμο, σωστά μελετημένο, τεχνικά αποδεκτό οικονομικό πρόγραμμα που θα ωφελήσει πρώτα την Ελλάδα και τους Έλληνες και ακολούθως την Ευρώπη, πάντα μέσα στους κανόνες που συνυπογράψαμε κατά την είσοδό μας στην ΕΕ. Έτσι θα μας υπολογίζουν και θα αποδέχονται τις προτάσεις και θέσεις μας για το κοινό μας  μέλλον.
    Παρά τα παραπάνω εύχομαι στην κυβέρνηση να πετύχει, χωρίς να υποθηκεύσει, στο βωμό μιας ιδεολογίας, το όραμα για μια περήφανη, σύγχρονη, παραγωγική, ευημερούσα Πατρίδα,.