ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Ο νέος Σαουδάραβας βασιλιάς μοίρασε λεφτά στους πιστούς στην τελετή στέψης του



Τα βλέπεις αυτά, Προκόπη? Εσύ τι θα μοιράσεις ???
Ένα κβά τσόκια που περισσεύουν από….’’πρωτογενές πλεόνασμα’’ ?
    Ο πρόσφατα εστεμμένος μονάρχης της πλούσιας σε πετρέλαιο Σαουδικής Αραβίας, Σαλμάν Μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ, ο οποίος ανέβηκε στο θρόνο τον περασμένο μήνα μετά το θάνατο του αδελφού του, βασιλιά Αμπντάλα, μοίρασε δισεκατομμύρια δολάρια στους πολίτες του στην πολυτελή τελετή στέψης του.
    Η μαζική ελεημοσύνη, εκτιμάται σε πάνω από 32 δισεκατομμύρια δολάρια, περιελάμβανε τον βασικό μισθό δύο μηνών για όλους τους κρατικούς υπαλλήλους, στρατιώτες, φοιτητές, συνταξιούχους καθώς και γενναιόδωρες επιχορηγήσεις σε διάφορες επαγγελματικές ενώσεις, λογοτεχνικές και αθλητικές λέσχες.
    «Αγαπητοί άνθρωποι: Αξίζετε περισσότερα και ότι κάνω δεν θα είναι ποτέ αρκετό για να σας δώσει ότι αξίζετε» έγραψε σε ένα tweet στον επίσημο λογαριασμό twitter του βασιλιά Σαλμάν μετά την γενναιόδωρη προσφορά του.
    Σε μια χώρα όπου τα 3 εκατομμύρια από τα περίπου 5,5 εκατομμύρια ισχυρού εργατικού δυναμικού απασχολείται από την κυβέρνηση, η γενναιοδωρία του βασιλιά θα ωφελήσει άμεσα σχεδόν κάθε κλιμάκιο της κοινωνίας. Αρκετές ιδιωτικές επιχειρήσεις ακολούθησαν το παράδειγμά του βασιλιά, δίνοντας επίσης γενναιόδωρα επιδόματα στους εργαζόμενους.
    Πολλοί Σαουδάραβες γιόρτασαν την κίνηση αυτή του βασιλιά, αγοράζοντας και επιδεικνύοντας πολυτελή αντικείμενα, όπως κοσμήματα, iPad, τηλεοράσεις με επίπεδη οθόνη, και εισιτήρια για διακοπές. Ένας ανέβασε στο YouTube βίντεο στο οποίο ραίνει με χαρτονομίσματα το σαστισμένο παιδί του.
    Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ένας Σαουδάραβας μονάρχης μοιράζει μετρητά τους πολίτες. Στη συντηρητική χώρα του Κόλπου, η κοινωνική υπακοή και πίστη στο βασιλιά είναι στενά συνδεδεμένη με την ικανότητα του κράτους να παρέχει αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο και δημόσιες υπηρεσίες, λένε οι ειδικοί.
    Αυτή η παράδοση του μοιράσματος χρημάτων με αντάλλαγμα την αγάπη και την πίστη του λαού, χρονολογείται από την εποχή που ο σεΐχης της φυλής έπρεπε να αποδείξει ότι ήταν ο σοφότερος, πιο γενναίος και πιο γενναιόδωρος, προκειμένου να επικρατήσει.


3.Ο Αυστραλός πρωθυπουργός προανήγγειλε πιο αυστηρούς ελέγχους των μεταναστών
    Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ ανήγγειλε ότι η χώρα θα επιβάλει πιο αυστηρούς ελέγχους στους μετανάστες μετά την ομηρία τον Δεκέμβριο σε ένα καφέ του Σίδνεϊ, στη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν δύο όμηροι και ο δράστης.
    Το νομικό σύστημα «απογοήτευσε τη χώρα», είπε χαρακτηριστικά ο Αμποτ σχεδόν δέκα εβδομάδες αφού ο Ιρανός μετανάστης Μαν Χαρόν Μονίς εισέβαλε σε ένα καφέ στο Σίδνεϊ και κράτησε ομήρους 18 ανθρώπους επί 17 ώρες.
    Η κοινή έκθεση που εκπόνησε η ομοσπονδιακή και η πολιτειακή κυβέρνηση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όλες οι αποφάσεις που έλαβαν οι αρχές σε σχέση με τον Μονίς ήταν σωστές βάσει της τρέχουσας νομοθεσίας, αν και πρότεινε αλλαγές στην αντιμετώπιση των μεταναστών αλλά και στους όρους για την παροχή υπηκοότητας στους μετανάστες και καταβολής εγγύησης για προσωρινή αποφυλάκιση.
    «Πολύ απλά, αυτό το τέρας δεν θα έπρεπε να είναι στην κοινωνία μας», σχολίασε ο Αυστραλός πρωθυπουργός «Δεν θα έπρεπε να του έχει επιτραπεί η είσοδος στη χώρα. Δεν θα έπρεπε να βρίσκεται εκτός φυλακής με εγγύηση. Δεν θα έπρεπε να έχει στην κατοχή του όπλο και δεν θα έπρεπε να έχει ριζοσπαστικοποιηθεί», υπογράμμισε.
    Ο Μονίς ζήτησε άσυλο στην Αυστραλία ένα μήνα αφού έφτασε στη χώρα με επαγγελματική βίζα το 1996, αργότερα έλαβε και την αυστραλιανή υπηκοότητα.
    Όταν κράτησε ομήρους τους 18 πολίτες στο καφέ, ο αυτοαποκαλούμενος σεΐχης που είχε προσπαθήσει να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος, βρισκόταν ελεύθερος αφού είχε καταβάλει εγγύηση καθώς κατηγορούνταν για τον φόνο της πρώην συζύγου του.
    Ο Αυστραλός πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει περιορισμούς στη μετανάστευση και την παροχή κοινωνικών επιδομάτων σε μια έκθεση για την εθνική ασφάλεια που αναμένεται να δημοσιευθεί τη Δευτέρα. Από τους 57 Αυστραλούς που ταξίδεψαν πέρυσι στη Μέση Ανατολή για να πολεμήσουν στο πλευρό των ανταρτών του Ισλαμικού Κράτους οι 55 λάμβαναν κοινωνικά επιδόματα.