ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Τα «εξτρά» των συνδικαλιστών της ΔΕΗ και το tweet Μητσοτάκη



Αν κατάλαβα καλά, το δικαστήριο αποφάσισε ότι μπορούν οι …συνδικαλησταδες να καάααθονται, αλλά να πληρώνονται για την εργασία που… δεν κάνουν !
Εάν είναι έτσι, ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ! Πρώτα στη δικαιοσύνη !
Βρε , γιατί δεν έγινα συνδικαληστής, να ..λιγδώσει το αντεράκι μου ?
    Μίνι συναγερμό προκάλεσε «τουιτάρισμα» του Κυριάκου Μητσοτάκη που έλεγε τα εξής: «Προκλητικά δικαιώματα και αμοιβές επανέρχονται σε συνδικαλιστές της ΔΕΗ. Έτσι εξαργυρώνει ο Τσίπρας προεκλογικά γραμμάτια στους Φωτόπουλους!».
    Την ανάρτηση αναπαρήγαγαν αρκετά μέσα, με την υποψία ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ως υπουργός αρμόδιος για τη ΔEΗ έβαλε το (φιλεργατικό) χεράκι του.
    Η αλήθεια ωστόσο, όπως μάθαμε, απείχε αρκετά από το μήνυμα του πρώην υπουργού της Ν.Δ.   Συγκεκριμένα, με προηγούμενες αποφάσεις της διοίκησης της ΔEΗ, από τις αποδοχές των συνδικαλιστών που δικαιούνται συνδικαλιστική άδεια αφαιρέθηκαν οι επιπλέον αμοιβές για εργασία σε βάρδιες, δηλαδή νυκτερινά, Κυριακές, αργίες κ.λπ. και για όσους εργάζονταν με το καθεστώς αυτό.
    Τρεις ή τέσσερις συνδικαλιστές από την περιοχή της Πτολεμαΐδας προσέφυγαν στα δικαστήρια κατά της απόφασης. Η τελεσίδικη απόφαση που εκδόθηκε πρόσφατα τους δικαίωσε, με το σκεπτικό ότι η συνδικαλιστική δραστηριότητα ενός εργαζόμενου δεν πρέπει να συνεπάγεται και μείωση των αποδοχών του και του επιπέδου ζωής. Δηλαδή ο δικαστής έκρινε ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι θα συνεχίσουν να αμείβονται για νυκτερινή εργασία έστω και αν κοιμούνται μια χαρά στο σπιτάκι τους, ή για εργασία την ημέρα του Πάσχα, την ώρα που ξεκοκαλίζουν τον οβελία.
    Έτσι λοιπόν έχουν τα πράγματα, που, όπως είναι φυσικό θα ληφθούν υπόψη στις διαπραγματεύσεις για τη συλλογική σύμβαση εργασίας.
    Από κει και πέρα στην κρίση του καθενός το «τουιτάρισμα» του Κυριάκου Μητσοτάκη και το σκεπτικό της δικαστικής απόφασης για τις αμοιβές των συνδικαλιστών.