ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Τέλη κυκλοφορίας: Παράταση μέχρι τη Δευτέρα



Δηλαδή, εάν κάποιος δεν είχε ή δεν ήθελε να πληρώσει, τόσο καιρό, θα το κάνει στις επόμενες 3 μέρες?
Μην απορείτε λοιπόν για το χάλι μας
    Μέχρι και τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου η παράταση στην καταβολή των τελών κυκλοφορίας και στην κατάθεση των πινακίδων. Πάνω από 100.000 οι πινακίδες ΙΧ που κατατέθηκαν στις εφορίες.
    Παράταση στην προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας αλλά και στην κατάθεση πινακίδων έως και την προσεχή Δευτέρα 5 Ιανουαρίου αποφάσισε η ηγεσία του υπουργείου οικονομικών. Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «με δεδομένες τις ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα και ενόψει της συνεχιζόμενης μεγάλης προσέλευσης των πολιτών στα σημεία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας, η εμπρόθεσμη πληρωμή τους θα μπορεί να γίνεται μέχρι και τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015».
    Κύκλοι του υπουργείου οικονομικών διευκρινίζουν ότι η προθεσμία της 5ης Ιανουαρίου 2015, ισχύει όχι μόνο για την εμπρόθεσμη πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, αλλά και για την κατάθεση πινακίδων.
    Σημειώνεται, ότι εκπρόθεσμη πληρωμή των τελών κυκλοφορίας συνεπάγεται πρόστιμο ίσο με το ύψος των ετήσιων τελών.
    Κανονικά, η προθεσμία εμπρόθεσμης πληρωμής των τελών κυκλοφορίας έληγε σήμερα τα μεσάνυχτα- για την ηλεκτρονική πληρωμή- ενώ με ανακοίνωσή τους τα ΕΛΤΑ πληροφορούν τους πολίτες ότι έως τις 6 το απόγευμα, 31 Δεκεμβρίου, μπορούν να εξοφλούν τις βεβαιωμένες οφειλές τους στο αυτοματοποιημένο δίκτυο Καταστημάτων των Ελληνικών Ταχυδρομείων που λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο.
    Εν τω μεταξύ, ξεπερνούν τις 100.000 και φέτος οι πινακίδες οχημάτων που έχουν κατατεθεί στις εφορίες προκειμένου οι ιδιοκτήτες τους να αποφύγουν τα τέλη κυκλοφορίας, αλλά και το φόρο πολυτελούς διαβίωσης (αν πρόκειται για Ι.Χ κυβισμού άνω των 1.929 εκατοστών).
    Οι φορολογούμενοι οι οποίοι κατέθεσαν τις πινακίδες τους για το 2015, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αν θελήσουν κάποια στιγμή στη διάρκεια του επομένου έτους να τις πάρουν πίσω, θα πρέπει να πληρώσουν το σύνολο των ετήσιων τελών κυκλοφορίας. Παρ' ότι η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών προσανατολιζόταν στην επέκταση του μέτρου «πινακίδες με το μήνα» που ίσχυσε φέτος, η σχετική τροπολογία δεν κατατέθηκε ποτέ στη Βουλή.
    Για το 2014, όσοι φορολογούμενοι είχαν καταθέσει τις πινακίδες τους, μπορούσαν να τις πάρουν πίσω στη διάρκεια του έτους, καταβάλλοντος μόνο το ποσό των ετήσιων τελών κυκλοφορίας που αντιστοιχούσε στους εναπομείναντες μήνες του χρόνου. Το μέτρο, με τα σημερινά δεδομένα, δεν ισχύει για το 2015