ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Ένας «χρεωκοπημένος» Έλληνας απαντά στους Γερμανούς



Στέλιος Αγγελίδης
    Καθώς φαίνεται να κόπασε η συντονισμένη επίθεση των Γερμανικών ΜΜΕ εναντίον της χώρας μας, νομίζω ότι μπορεί να δώσει μια ήρεμη απάντηση ένας «χρεωκοπημένος» Έλληνας στις πονηρές «συμβουλές» των Γερμανών. Θα ήταν λάθος μου να απευθυνθώ σε όλους τους Γερμανούς.  Απευθύνομαι μόνο στους δημοσιογράφους και τις εφημερίδες τους καθώς και στα μέλη του Γερμανικού Κοινοβουλίου και ειδικώτερα στο Χερ Φράνκ Σέφλερ και μέσω αυτών στους καραγκιοζοπαίχτες  που κινούν αθέατοι τα νήματα τους από τη σκιά. Εύλογα θα μπορούσε να μου αντιτείνει κάποιος « - Σιγά μη διαβάσει την απάντηση σου ο Φρανκ και σπεύσει πανικόβλητος να ανακαλέσει την ύβρη». Πιστέψτε με ότι μου είναι παντελώς αδιάφορο.  Ήθελα απλά να βγάλω στην επιφάνεια την πίεση και την οργή της ψυχής μου, τα εσώψυχα μου. Μου αρκεί που θα διαβάσουν αυτές τις γραμμές  κάποιοι καλοί μου φίλοι καθώς και άλλοι γνωστοί και άγνωστοι συνέλληνες. Αυτό μου αρκεί και με καλύπτει πλήρως.
                                                 
     1.Πριν τα βάλουν με την Ελλάδα  δεν θα ήταν καλύτερο να ρωτούσαν τι έχουν για «πούλημα»  οι Ιρλανδοί, οι Άγγλοι, οι Ισπανοί και οι Ιταλοί  των οποίων το δημόσιο χρέος είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από το δικό μας, το οποίο ήταν επιπλέον και «μαγειρεμένο» από τους εγχώριους προδότες πεμπτοφαλαγγίτες με πρώτο και καλύτερο τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου
    2.Σχετικά με την Ακρόπολη, που την «κοστολόγησαν» λέει σε 100 δις € έχω να τους κάνω μια αντιπρόταση ως προς την τιμή την ποία πιστεύω να βρουν συμφέρουσα. Κοστίζει 2500 χρόνια. Φέρτε τα και είναι δική σας. Επί τη ευκαιρία, θα ήθελα να σημειώσω ότι όταν χτιζόταν ο Παρθενώνας, οι όποιοι πρόγονοι σας, που δεν τους ξέρετε ούτε  σεις οι ίδιοι, ζούσαν παντελώς άγνωστοι στο περιθώριο της Ιστορίας. Και έρχεστε τώρα με περίσσιο θράσος να θέλετε να τον «αγοράσετε» με χρωματιστά χαρτιά έναντι χρεών για τα οποία ευθύνεστε κατά κύριο λόγο εσείς με τις Τράπεζες σας μαζί με τους εγχώριους υποτακτικούς σας;  Ξέρετε πολύ καλά τι λέω και μη μου
κάνετε την αθώα περιστερά! ! Η δωροδοκία είναι το ίδιο ένοχη με τη δωροληψία. Ἐξ ἄλλου ἄς μην ξεχνᾶμε ὅτι δικός σας ἤταν ὁ τύπος ἀπό την «Siemens» ἄν θυμᾶμαι καλά που συνελήφθη ἀπό τις Ἰνδικές ἀρχές γιά ἀπόπειρα δωροδοκίας και ἀπελάθηκε πάραυτα. Φαίνεται ὅτι πέρασε και την Ἰνδία για «ψωροκώσταινα».
    3.Ο  «Χερ» Σέφλερ κάνει λόγο και για κάποια ακατοίκητα νησιά. Έχω να του προτείνω κάτι καλύτερο. Τι θα έλεγε να του πουλήσουμε τη Γραμμή Μεταξά; Θα του κάνουμε και καλή τιμή!! Όσο για τα «ακατοίκητα νησιά», που τα θέλει τόσο πολύ, καλά θα κάνει να μας στείλει τη Βέρμαχτ και θα του δείξουμε εμείς πόσα απίδια χωρεί ο σάκος που λέει και ο Λαός μας. Και μια και τόφερε ο λόγος, αν δεν προηγούνταν το ‘40 οι Ιταλοί, με τους Γερμανούς να επιτίθενται εναντίον ενός καταπονημένου από
έναν νικηφόρο πόλεμο, Στρατό, οι ίδιοι και τα «σιδερικά» τους  θα έμεναν για πάντα στα εδάφη της Βουλγαρίας, της πάλαι ποτέ Γιουγκοσλαβίας και της Αλβανίας. Τα καταλάβατε αυτό «Χερ» Σέφλερ ή να σας το επαναλάβω;
    4.Κατά τη διάρκεια της κατοχής μας από τα στρατεύματα σας (41-44) κλέψατε όλα τα αποθέματα χρυσού της χώρας μου και την αναγκάσατε να συντηρεί το στρατό σας επί 4 χρόνια ενώ ο Λαός μας πέθαινε στους δρόμους από την πείνα, ξεκληρίσατε ηβηδόν τα Καλάβρυτα, το Δίστομο, τον Κάνδανο και τα καμένα χωριά της Κρήτης ……..και εκτελούσατε πλήθος αθώων πολιτών ως αντίποινα. Επιτεθήκατε εσείς εναντίον της χώρας μου, την βρήκατε εξασθενημένη  και την καταλάβατε. Τι περιμένατε; Να σας υποδεχτούμε με τριαντάφυλλα;  Δεν ξέρατε την ιστορία του Έλληνα;  Δεν ξέρατε πόσο «βερνικωμένο κέρατο» μπορεί να γίνει όταν του «πατήσουν τον κάλο» ή νομίσατε ότι θα μπορούσατε να τον καταβάλλετε με τα αντίποινα σας;

 Να κάνουμε λοιπόν μια χοντρική εκτίμηση  των κλοπιμαίων; Αυτών που μας χρωστάτε;  Να είστε βέβαιοι ότι όχι μόνο θα σας εξοφλήσουμε αλλά θα μας μείνουν και όχι ευκαταφρόνητα «ρέστα».  
    5.Και μια «φιλική» σύσταση. Μην τραβάτε «Χερ» Σέφλερ την ουρά του λιονταριού νομίζοντας ότι είναι ψόφιο. Καθόλου απίθανο να κοιμάται ο «motherfucker», ὁ «γαμημένος»  και αλλοίμονο σας αν ξυπνήσει.  Η σύσταση απευθύνεται και σ’ εκείνους που κρυμμένοι πίσω από τη σκηνή, στη σκιά, κρατούν τα νήματα που σας κινούν, τα δικά σας,  των Τραπεζών σας  και τῶν ἐγχώριων ὑποτακτικῶν σας.   
    6. Σας διαβεβαιῶ ότι τους ξέρουμε πάρα πολύ καλά. Τους γνωρίζουμε πάντοτε από το «modus operandi»  τους.

        Πήρατε βέβαια «θάρρος» και από τις «νερόβραστες»  δηλώσεις  των εδώ δικών μας της μορφής «δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για τέτοιες προτάσεις»,  «άκουσα επίσης τη συμβουλή ότι πρέπει να πουλήσουμε την Ακρόπολη. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για τέτοιες προτάσεις»  κάποιου Δρούτσα ,….ούτσα  (θου κύριε φυλακήν τω στόματι μου) Ποιος είναι πάλι αυτός ρε παιδιά;  Από πού εἶχε ξεφυτρώσει; Και πού στον κόρακα βρίσκεται τώρα;
       Δηλαδή,  αν κατάλαβα καλά,  κατά τον κ. Δρούτσα ή @ούτσα,  απλώς δεν είναι «κατάλληλες» οι στιγμές; Τίποτε άλλο;  Μπορεί δηλαδή να γίνουν κάποτε και  «κατάλληλες», οπότε συζητάμε και την «τιμή»;
      Για όλα τα παραπάνω «Χερ» Σέφλερ εσείς και η χώρα σας είστε υπόλογοι, εσείς είστε οι κατηγορούμενοι μαζί με τους δικούς μας εγχώριους προδότες και όχι εμείς.
      Γι αυτό πάψτε επιτέλους να μας κάνετε τον τιμητή  και κοιτάξτε τα δικά σας « τα λερωμένα τ’  άπλυτα τα παραπεταμένα», τά χεσμένα ἄν θέλετε,  που δεν είναι και λίγα.

     Για να είμαστε όμως έντιμοι κατ’ αρχήν με τον εαυτό μας νομίζω ότι είναι απαραίτητη μια αυτοκριτική. Σαν «χρεωκοπημένος» λοιπόν Έλληνας θα ήθελα να ξεκαθαρίσω την έννοια της «χρεωκοπίας», για το πώς τη βλέπει τουλάχιστον ο υποφαινόμενος. Η πρώτη και κύρια όψη της χρεωκοπίας του νεοέλληνα είναι ηθική, με την οικονομική μοιραία να ακολουθεί κατά πόδας.  Δεν θα σας κουράσω προσπαθώντας να σας περιγράψω την ηθική χρεωκοπία αλλά θα σας την παρουσιάσω με παραδείγματα.
    «Φαγοπότι ένα δις από το χωράφι στο ράφι». Μόνο πέρσι, λέει, τουλάχιστον 37.000 αγρότες έκλεψαν τους Έλληνες φορολογούμενους εκδίδοντας εικονικά τιμολόγια σε συνεργασία με επιτήδειους μεσάζοντες, ανεβάζοντας μάλιστα έτσι δραματικά και τις λιανικές τιμές. Και κάποιοι άλλοι εισήγαγαν ξένα αγροτικά προϊόντα, επί των οποίων κερδοσκοπούσαν τρελά, βαφτίζοντάς τα ελληνικά. Πέρα από τις συνήθεις παλιές μαγκιές (έχω 35 στρέμματα, δηλώνω 120.) ή από το βρέξιμο πριν το ζύγισμα (κλέβοντας κοινοτικές επιδοτήσεις από τους Ευρωπαίους φορολογούμενους) ή έχω 50 πρόβατα και όταν έρχεται να τα μετρήσει ο αρμόδιος μαζεύω κι άλλα 4-5 κοπάδια και τα κάνω 1000. Κι αν το πάρει χαμπάρι του δίνω κι εκεινού το κατιτίς του γιατί οι καιροί είναι «δύσκολοι».  Και φυσικά οι κλεψιές της τιμημένης αγροτιάς είναι μικρό μόνο κεφάλαιο μπροστά στο λιανοπούλι της μαζικής εθνικής μικρολαμογιάς.
    Πρόσφατα μάθαμε ότι « το μέσο ύψος της δωροδοκίας στην Ελλάδα είναι στα 1.406 ευρώ».  Και τις προάλλες ότι «1.343 νεκροί έπαιρναν προνοιακό επίδομα». Πέρυσι 37000 «τυφλοί» που έπαιρναν το σχετικό επίδομα, έβλεπαν καλύτερα από όλους μας. Ένας μάλιστα δούλευε και ταξιτζής. Πρίν ἀπό λίγο καιρό ἡ ἠλεκτρονική ἐφημερίδα (iefimerida) ἀναρωτιόταν σε σχετικό ἄρθρο της «250.000 συνταξοῦχοι ἀντιστασιακοί;» Τι διάολο, δεν ἔχει πεθάνει κανείς τους; Ἀθάνατοι εἶναι; Μην ἀρχίστε να ἀναρωτιέσται, γιατί τέτοιες ἀπορίες εἶναι «φασιστικές ἀντιλήψεις»    
   Ακούσαμε ούκ ολίγες φορές τους οργισμένους διαδηλωτές να φωνάζουν: Φέρτε πίσω τα κλεμμένα ρέεεεεεεε ! ! !
    Ποιος, λοιπόν, να φέρει πίσω ποια κλεμμένα ,  από πού και σε ποιον ρἐεεεεε;  Ποιος καθαρός σε ποιον αναμάρτητο θα παραγγείλει πρώτος «τον λίθον βαλείν;».  Χάνει ο κλέψας τα κλεμμένα και τα κλεμμένα τον κλέψαντα μέσα σε αυτή τη μαζική διεφθαρμένη πολιτικο-κοινωνικο-οικονομική σχεδόν πανεθνική παρτούζα. « Ο κλέψας του κλέψαντος τω κλέψαντι ώ παλιοκλεφταραίοι» που φώναζε και ο αείμνηστος Ντίνος Ηλιόπουλος στην ταινία «Φωνάζει ο κλέφτης». Μόνο η περίσσεια υποκρισία, που ενίοτε είναι ειλικρινής βλακεία, δεν μπορεί να δει την αλήθεια και φωνάζει: φέρτε πίσω τα κλεμμένα, αλήτες προδότες, πολιτικοί.
Με δραματικά λίγες εξαιρέσεις, όλα μας είναι γελοία. Η κοινωνία, το πολιτικό σύστημα, η επιχειρηματική τάξη, η δημοσιογραφία, οι ναζί, οι τρομοκράτες, η «Αριστερά», ακόμα και η αβανγκάρντ που κριτικάρει χωρίς σταθερή αξιακή βάση. Κάποιοι ξιφουλκούν οργίλοι ωρυόμενοι «οι κλέφτες να πάνε φυλακή». Μα αν πάνε όλοι οι κλέφτες φυλακή, η μισή Ελλάδα θα πρέπει να γίνει ένα απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης και θα είναι υποχρεωμένο το κράτος να τους ταΐζει κι από πάνω.
    Κατά τα άλλα, σαφώς και εγκαλούνται όσοι λαϊκιστές πολιτικοί ιδιοτελώς (λιγότεροι για την τσέπη τους, περισσότεροι από εξουσιαστική λιγούρα) μας καθοδήγησαν ως εδώ. Όταν βουλιάζει ένα καράβι, όπως για παράδειγμα ο Τιτανικός, κάποιοι αμέριμνοι επιβάτες κοιμούνται στις καμπίνες τους, κάποιοι άλλοι ξεφαντώνουν στα σαλόνια, αλλά πάντα το πλήρωμα είναι υπεύθυνο -και κυρίως ο καπετάνιος- για την καταστροφή. Γιατί αυτός όχι μόνο κράταγε το τιμόνι, αλλά ήταν και το Παράδειγμα, το Πρότυπο, ο οδηγητής και διαμορφωτής της ηθικής και της αισθητικής μας συγκρότησης.
    Σαφώς και η μείζων επιγραφή πάνω από την Μεγάλη Πύλη του Οίκου μας γράφει:  «Είπαμε, κύριε Μαυράκη, (ποῦ να βρίσκεται ἄραγε αὐτή ἡ ψυχή;) να κάνουμε ένα δωράκι στον εαυτό μας, αλλά όχι και 500 εκατομμύρια!», με υπότιτλο :
«Αντρέα ζεις, εσύ μας οδηγείς!».
    Το παγόβουνο ήταν μπροστά μας Αντρέα αλλά που να το δείς καθώς χόρευες τη ζεμπεκιά  «τα λερωμένα τ’ άπλυτα τα παραπεταμένα» με το μουσάτο, μουστακαλίδικο, ζιβαγκοφορεμένο και παντελόνι «καμπάνα» «πλήρωμα» γύρω τριγύρω γονατιστό να βαράει παλαμάκια στον «χαλίφη». Τώρα ὁλοι αὐτοί συνεχίζουν τή ζεμπεκιά τους σέ ἄλλη "πίστα" κραυγάζοντας εκστασιασμένοι: «Τσίπρα ζεις, εσύ μας οδηγείς!». Εἰναι τά ἴδια ἰδεολογικά σκουπίδια που ἔφυγαν ἀπό τή μιά χωματερή καί πῆγαν σέ μιά ἄλλη.  Ἄχ ἔρμη ψωροκώσταινα που βιώνεις τήν ἀπόλυτη παρακμή ! ! ! 
Ένας «χρεωκοπημένος Έλληνας»