ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Παπανδρέου: Το ΚΙΔΗΣΟ στην Βουλή



ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΟΣ, TΙ ΕΙΝΑΙ ?????
http://www.rthess.gr
    Αισιόδοξος εμφανίστηκε από τη Θεσσαλονίκη ο Γιωργος Παπανδρέου.
    Έκανε επίθεση στα συμφέροντα και στους "πάτρονες" και "το πελατειακό κράτος" όπως τα χαρακτήρισε.
    Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών θα είναι στη Βουλή και θα επιβάλει τις συνεργασίες.
    "Κανείς δεν μπορεί να κυβερνήσει χωρίς ευρύτατες συνεργασίες", σχολίασε.
    Δήλωσε έτοιμος να συγκρουστεί με όποιον χρειαστεί.
    "Δεν θα γίνουμε πατερίτσες και παρακολούθημα κανενός για μερικές καρέκλες", ανέφερε.
    Ζήτησε συμμετοχή και άμεση δημοκρατία και υπερασπίστηκε το δημοψήφισμα. "Μας έριξαν γιατί ζητήσαμε την κρίση του λαού", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.
    "Αν δεν είχε προηγηθεί η πορεία στο χάος την περίοδο 2004-2009, ο τόπος δε θα χρειαζόταν ποτέ μνημόνιο. Το συγκαλύπτουν όλοι και η Αριστερά που αποφεύφει να μιλά για εκείνη την περίοδο. Αν οι εμπρηστές της χώρας δεν την είχαν αφήσει χρεωκοπημένη, δε θα χρειαζόταν να πάρουμε όλα τα επαχθή μέτρα", είπε ο κ. Παπανδρέου υπερασπιζόμενος την κυβερνητική θητεία του ως πρωθυπουργός.
    Ο κ. Παπανδρέου παραλλήλισε την επίσπευση των εκλογών από την κυβέρνηση με τη φυγή της κυβέρνησης Καραμανλή όπως είπε.
    Έκανε λόγο για συντηρητική δεξιά και συντηρητική αριστερά και σημείωσε ότι πρέπει να συνεχιστεί το έργο της κυβέρνησής του 2009-2011 και να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις ώστε να αλλάξει η Ελλάδα.
    Μίλησε για "την πιο σκληρή εμπειρία διαχείρισης στη μεγαλύτερη κρίση που γνώρισε η χώρα". Επίσης, περιέγραψε πολλά τραυματικά γεγονότα που έζησε στην κυβερνητική θητεία του και είπε ότι προσπαθούσε να κάνει αλλαγές για να αντιμετωπίσει τα δομικά προβλήματα της χώρας, αποφεύγοντας τη λιτότητα, όμως τον πολέμησαν οι αγορές και μια από τις αιτίες ήταν τα στρεβλά στοιχεία για τα δημοσιονομικά της χώρας.
    "Η ΝΔ τάζει λιτότητα για να μείνουμε στο ευρώ γιατί δε θέλει να απαλλαχτεί από τη διαπλοκή, το ίδιο τάζει και ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά με περισσότερο κράτος, σημείωσε. Το θέμα είναι να σκίσουμε τα αίτια που έφεραν το μνημόνιο (αδικία, πελατειακή λογική) κι όχι ένα χαρτί του μνημονίου. Θα είναι απαράδεκτο όποιος κυβερνήσει αύριο να ασκήσει πολιτικές που θα ρισκάρουν να χαθούν οι θυσίες των πολιτών", επισήμανε μεταξύ άλλων.