ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Ενας μικρός... Αμαζόνιος στην Πιερία -Στα άδυτα του μοναδικού Ινδιάνικου Χωριού στην Ελλάδα



    Ινδιάνικο χωρίο στην Ελλάδα; Κι όμως υπάρχει. Ανηφορίζοντας κανείς στο Ελατοχώρι Πιερίας μπορεί να μεταφερθεί για λίγο στην καρδιά... του Αμαζονίου και να ζήσει λίγες ώρες σαν Ινδιάνος.
    Από το 2009 σε μια περιοχή δύο χιλιόμετρα έξω από το Ελατοχώρι έχει στηθεί ένα «Ινδιάνικο χωρίο» με τα όλα του: Σκηνές, ζωάκια, ανθρώπους, υπευθύνους του χωριού, με πούπουλα και χρωματισμένα πρόσωπα.
    Το όνομα του χωριού «Τζομάκουα» από τη συνέννωση των ονομάτων του εμπνευστή του, του Τζόνυ, κατά κόσμον Γιάννη Τουλιαρή, και του ανθρώπου που τον βοήθησε στην υλοποίηση της ιδέας του, Μάκη Τσιγκαρόπουλου.
Πώς προέκυψε η ιδέα
    Η δημιουργία του Ινδιάνικου χωριού αποτελεί αποκλειστικά ιδέα του Τζόνυ, ο οποίος από μικρός είχε αυτό το όνειρο.  Στα 15 του έγινε ναυτικός έχοντας σκοπό να ταξιδέψει στον κόσμο και να γνωρίσει από κοντά ινδιάνικες φυλές. Πήγε στο Περού, στη Βραζιλία, στην Αργεντινή, στο Μεξικό και στη συνέχεια επέστρεψε στη γενέτειρά του για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.
    Ουσιαστικά, το ινδιάνικο χωριό «Τζομάκουα» αποτελεί μια μορφή εναλλακτικού τουρισμού ,όπου ζωντανεύει το ινδιάνικο πνεύμα και αναβιώνει η ινδιάνικη κουλτούρα. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ιππασία στη γύρω περιοχή, μέσα στο καστανόδασος, να δοκιμάσουν το στόχο τους στην τοξοβολία, να κάνουν αναρρίχηση, να κάνουν βόλτες με το έλκυθρο ή την παραδοσιακή ινδιάνικη άμαξα, να περιηγηθούν εντός του χωριού και να ασχοληθούν με τη φροντίδα των ζώων του χωριού.  Πάντα, η ημέρα στο ινδιάνικο χωριό «Τζομάκουα» ολοκληρώνεται μ' ένα γεύμα στο εστιατόριο με ψητά της ώρας που ετοιμάζουν η σύζυγος του Τζόνυ, Λίτσα, ο γιος του Σωτήρης, και ο Βιτάλης. Επίσης, για όσους το επιθυμούν, υπάρχουν ακόμη και ινδιάνικες σκηνές, όπου μπορούν και να διανυκτερεύσουν.
Πληροφορίες:
    Το Ελατοχώρι απέχει 103 χλμ. από Θεσσαλονίκη, ακολουθώντας την εθνική οδό για Κατερίνη και στη συνέχεια για χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου
    Δυο χιλιόμετρα πριν το χωριό θα συναντήσετε το ινδιάνικο χωριό «Tζομάκουα». Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 6979 948333 (Τζόνυ) και 6945 341802 (Μάκης).