ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Βάλτε τέλος στην παράλογη κατάληψη της Πλ. Συντάγματος



    Η παραμονή των Σύρων προσφύγων, στο πεζοδρόμιο της Πλατείας Συντάγματος, αποτελεί προσβολή στον πολιτισμό μας και στο κράτος. Οι δυνατότητες παροχής βοηθείας είναι δεδομένες και υπόκεινται σε σειρά νόμων και διεθνών συνθηκών. Είναι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες και δικαιούνται ασύλου και στη συνέχει έκδοσης ταξιδιωτικών εγγράφων εφόσον το επιθυμούν. Αυτό λοιπόν η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει πολλαπλώς ότι τους τα παρέχει. Όπως και περίθαλψη και στέγη, για το διάστημα που επιθυμούν.
    Από την πλευρά τους εκείνοι όμως, έχουν διαφορετική ατζέντα. Θέλουν η κυβέρνηση παραβιάζοντας τη διεθνή και κυρίως Ευρωπαϊκή νομοθεσία να τους παράσχει έγγραφα και να τους βοηθήσει να μεταβούν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, ΧΩΡΙΣ, να έχουν υποβάλλει αίτημα ασύλου στην Ελλάδα.
    Είναι προφανές πως αυτό ΔΕΝ γίνεται.
    Δεν γίνεται παρά τις συμπάθειες όλων μας και τη συντήρηση του θέματός τους από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που πιστεύουν πως με τον τρόπο αυτό (όπως και με τον Ρωμανό), πλήττουν την κυβέρνηση. Φυσικά, το θέαμα απλά δημιουργεί εκνευρισμό στους περισσότερους Έλληνες και στηρίζει τις ακραίες φωνές που εκμεταλλεύονται τον ρατσισμό.
    Η Ελλάδα είναι πρόθυμη να τους παράσχει άσυλο. Εναπόκειται λοιπόν σε αυτούς και τους ψευδόμενους δήθεν υποστηρικτές τους να το καταλάβουν.
    Με άρρωστε παιδιά, γέρους ή παγωμένους πίσω από τα νάιλον ανθρώπους δεν ανατρέπεται η Ευρωπαϊκή νομοθεσία. Μας αρέσει ή όχι (που δεν μας αρέσει) εξακολουθεί να ισχύει το ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙ.
    Όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό αντιληπτό, τόσο το καλύτερο για όλους…
    Πέραν όμως της στάση που κρατούν οι ίδιοι και οι υποστηρικτές τους, η κυβέρνηση τι κάνει στ’ αλήθεια;  Μπορεί όποιος θέλει κι όπου θέλει να καταλαμβάνει δημόσιο χώρο για να εκφράσει τη διαφωνία του σε μια πολιτική; Γιατί να αυτό ισχύει, τότε να βγάλουμε όλοι μια σκηνή και να εγκατασταθούμε όπου μας αρέσει.  Δεν υπάρχει Έλληνας, ιδιαίτερα σ αυτή τη συγκυρία, που να μην έχει πρόβλημα ή ισχυρή διαφωνία με όλα όσα συμβαίνουν.
    Αλλά η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να τους συγκεντρώσει το ταχύτερο δυνατόν. Για ν’ αποφύγει να κατηγορηθεί ότι διαιωνίζει ένα κράτος ετσιθελισμού αλλά και την πιθανότητα ενός θανάτου για τον οποίο δεν ευθύνεται…
    Ας τους πάρουν λοιπόν ευγενικά (όσο μπορούν) από εκεί κι ας τους πάνε κάπου που να τους παρέχεται η μίνιμουμ βασική προστασία, υγιεινή, στέγαση, διατροφή. Κι ας τους εξηγήσει κάποιος την πραγματικότητα, όχι με τους διερμηνείς που επιλέγουν κάποιοι ενδιάμεσοι, αλλά επίσημοι διερμηνείς για να καταλάβουν.