ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ή ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ;



(ή παππάς παππάς, ή ζευγάς ζευγάς)
Δημήτριος Μπελιβανάκης Αντιστράτηγος ε.α 
            Δεν είμαι οικονομικός, ούτε διεκδικώ εύσημα οικονομολόγου. Θα διατυπώσω όμως μερικές απορίες μου, οι οποίες με βασανίζουν πολύ καιρό, και θα ήμουν υπόχρεος εάν κάποιος γνώστης του θέματος, μπορούσε να διαθέσει λίγο χρόνο για να με διαφωτίσει.
            Όπως είναι γνωστό, περιμένουμε με ανυπομονησία και αγωνία την απόφαση της κυβέρνησης για την επιστροφή των αχρεωστήτως, και παρανόμως, παρακρατηθέντων ποσών των συντάξεών μας. Και βέβαια, περιμένουμε να δούμε σε τι ύψος θα φθάσει αυτό το φιλοδώρημα που μας επιφυλάσσουν προκειμένου να κατευνάσουν το θυμό μας, αλλά και να μας ρίξουν βορρά στον κοινωνικό αυτοματισμό. Αυτά που θα πω, είναι πασίγνωστα σε όλους μας, όμως θα τα πώ, για να μη έχουν δικαιολογία αυτοί που στρέφονται εναντίον μας, ότι δεν τα γνώριζαν.
            Όταν άρχισαν οι μειώσεις των συντάξεων, ο Κλάδος μας, ο μοναδικός Κλάδος ο οποίος υπόκειται σ’ αυτό το καθεστώς, υπέστη τριπλή μείωση, όπως παρακάτω:
            α.         Μείωση λόγω της μείωσης των μισθών των εν ενεργεία Στελεχών, καθ’ όσον η σύνταξή μας είναι ΑΜΕΣΑ συνδεδεμένη με το μισθό των εν ενεργεία.
            β.         2η μείωση λόγω της μείωσης των συντελεστών βαθμού των εν ενεργεία στελεχών, για τον ίδιο ως άνω λόγο. Και βέβαια,
            γ.         3η μείωση, όχι που θα την αποφεύγαμε, λόγω της οριζόντιας μείωσης των συντάξεων των συνταξιούχων.
            Για την 3η μείωση, δεν έχω να πώ τίποτε, καθ’ όσον, αφού είμαστε συνταξιούχοι, και αφού όλοι οι συνταξιούχοι υπέστησαν αυτή τη μείωση, σωστό και δίκαιο θεωρώ να την υποστούμε κι’ εμείς. Όχι ότι έτσι έπρεπε να γίνει, αλλά δεν θα βγάλουμε εμείς έξω την ουρά μας. Όμως, υπάρχει άνθρωπος σ’ αυτό τον πλανήτη, ο οποίος θεωρεί σωστό και δίκαιο ένας Κλάδος να υφίσταται τρείς(3) μειώσεις στη σύνταξή του, όταν όλοι οι άλλοι υφίστανται μόνο μία;
            Κι’ όμως, φαίνεται ότι υπάρχει, γιατί άκουσα στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή» της 28ης/11/14 τον Γιώργο Κύρτσο να λέει, ότι η κυβέρνηση δεν έπρεπε να εφαρμόσει τις αποφάσεις των Δικαστηρίων, και να μη επιστρέψει τα χρήματα στους «Ένστολους» και τους Δικαστικούς. Άραγε επιτρέπεται να προτρέπει κάποιος στη μη εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων; Υπάρχει κάποιος Νομικός ή Δικαστικός που να το γνωρίζει, και να προβεί στις δέουσες ενέργειες;.
            Το ερώτημά μου λοιπόν εν προκειμένω, είναι το εξής: Πρέπει η σύνταξή μας να συνδέεται με το μισθό των εν ενεργεία; Διότι, απ’ ότι γνωρίζω, τα τελευταία τουλάχιστον χρόνια, λειτούργησε εναντίον μας. Όταν οι συνταξιούχοι του Δημοσίου έπαιρναν αύξηση της τάξεως του 4%, εμείς παίρναμε το 3% ή 3,5% των εν ενεργεία. Αντίθετα, όταν μειώθηκαν οι συντάξεις, εμείς υπέστημεν την τριπλή μείωση της σύνταξής μας, για την αποκατάσταση της οποίας «παλεύουμε» τώρα. Και βέβαια, δεν πιστεύω να υπάρχει Συνάδελφος, που να πιστεύει ότι θα υπάρξει ποτέ πλήρης και σωστή αποκατάσταση !!!  Και σαν να μη έφτανε αυτό, αλλά να έχουμε και τους «εξυπνάκηδες» που εκ του ασφαλούς, και καρπωνόμενοι ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΟΥ τους παχυλούς μισθούς τους, να μας κατηγορούν ότι ρίχνουμε έξω τον κρατικό προϋπολογισμό, και καταστρέφουμε τη χώρα !
            Οι παππούδες μας έλεγαν: «Ή παππάς παππάς, ή ζευγάς ζευγάς». Εννοώντας ότι, δεν μπορείς να είσαι ταυτόχρονα καλός σε δύο πράγματα. Εμάς, σύμφωνα με αυτό, και με δεδομένο ότι, όλες σχεδόν οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις που θυμάμαι ήσαν εναντίον μας, μας συμφέρει να «πατάμε» σε δύο βάρκες, και να είμαστε εκτεθειμένοι στις βουλές των κυβερνώντων, οι οποίοι, στρέφοντας και τον κοινωνικό αυτοματισμό εναντίον μας, να μας «παίζουν» κατά το δοκούν; Ενώ, εάν το μισθολόγιό μας αποσυνδεθεί από των εν ενεργεία, οποιαδήποτε μείωση που θα στραφεί εναντίον μας, θα στρέφεται αυτομάτως εναντίον όλων των συνταξιούχων, οπότε το «πολιτικό κόστος» θα είναι τεράστιο και δυσβάσταχτο. Μπορεί κανείς ειδικός να με διαφωτίσει, τόσο εμένα όσο και τους λοιπούς Συναδέλφους σ’ αυτό;
      .