ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Τέσσερα χόβερκραφτ είχαμε και τα πουλήσαμε στους Κινέζους;



Δυσκολεύομαι να το πιστέψω. ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ απάντηση από το ΥΕΘΑ.
Μήπως τα αντικαταστήσαμε με… πλάβες από τη λίμνη ???????
Και είναι καινούρια !
Μήπως η είδηση είναι ‘’ΚΑΓΚΕΛΟ’’ ?
crashonline.gr
    Η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε πρόσφατα την πώληση των τεσσάρων αερόστρωμνων Zubr, που διέθετε το Ελληνικό πολεμικό ναυτικό,  στις Κινεζικές ένοπλες δυνάμεις, καθώς «χρειάζεται τα χρήματα».
    Tο Ειδησεογραφικό πρακτορείο Asia Defence News, αλλά και εφημερίδες του Χόνγκ Κόνγκ, επικαλούνται δηλώσεις αξιωματούχου του Ελληνικού πολεμικού ναυτικού, (Kleftos Priapos), ( ?????? ) που επιβεβαιώνει την πώληση των τεσσάρων σκαφών.
    Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο αξιωματούχος που κατονομάζεται είπε σε Φιλιππινέζο ρεπόρτερ πως δεν υπάρχει πρόβλημα με την ισχύουσα Ευρωπαϊκή νομοθεσία σχετικά με την πώληση : «Καθώς τα Zubr ήταν όλα κατασκευασμένα είτε στην Ρωσία ή στην Ουκρανία, η πώληση αυτών των χόβερκραφτ δεν παραβιάζει τους ισχύοντες κανόνες του ΝΑΤΟ, για την μεταφορά οπλικών συστημάτων στην Κίνα».
    «Αυτή είναι μια απολύτως νόμιμη μεταφορά, και εκτός αυτού, χρειαζόμαστε τα χρήματα», κατέληξε ο ίδιος.
    Ο κινεζικός Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός έχει στην δύναμη του ήδη αρκετά σκάφη τύπου Zubr, που έχει προμηθευτεί από την Ουκρανία.
    Το μεγαλύτερο από πεντακόσιους τόνου σκάφος, είναι το μεγαλύτερο, σε χωρητικότητα, χόβερκραφτ του κόσμου. Τα πλοία αυτού του τύπου μπορούν να μεταφέρουν μέχρι και τρία άρματα, τουλάχιστον 300 στρατιώτες, και έχουν την δυνατότητα να ταξιδεύουν για εκατοντάδες μίλια.
    Σύμφωνα με πληροφορίες το πρώτο από τα προσφάτως αγορασθέντα Zubr, με αριθμό 1337 (πρώην Ζάκυνθος ), θα παραδοθεί στο τέλος του τρέχοντος έτους, στο κινεζικό ναυτικό, όπως καταλήγει το δημοσίευμα.


 Στόχος Μαύρης προπαγάνδας η αμυντική μας ισχύς και το μαχητικό μας φρόνημα
    Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο η παρακάτω είδηση (δεν έχετε παρά να πληκτρολογήσετε το θέμα στην μηχανή αναζήτησης της Google):
    Σαν πηγή αναφέρεται το Ειδησεογραφικό πρακτορείο «Asia Defence News» και μάλιστα στο ιστολόγιο «Ινφογνώμων Πολιτικά» παρατίθεται και η σχετική ανάρτηση:
    Η πηγή της πληροφορίας αναφέρεται στην φράση της αρχικής είδησης:
Hellenic Navy staff spokesman Kleftos Priapos confirmed the sale in an interview.
    Δηλαδή, ο εκπρόσωπος τύπου του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού Κλεφτός Πρίαπος επιβεβαίωσε την πώληση σε συνέντευξη.
    Οι συντάκτες των ελληνικών ιστολογίων, πριν αναρτήσουν μία τόσο σοβαρή είδηση που αφορά άμεσα τις επιχειρησιακές δυνατότητες για την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας, θα έπρεπε να σκεφθούν:
§         Πόσο αξιόπιστο είναι αυτό το «Asia Defence News»; Αν έριχναν μία ματιά στους «followers» του ιστολογίου, θα άρχιζαν να αναρωτιώνται.
§         Ποιος υπογράφει την είδηση; Θα έβλεπαν για μία εφημερίδα από το Χόνγκ-Κόνγκ, που δεν κατονομάζεται και που αναφέρεται σε πληροφορίες από κάποιους φιλιππινέζους δημοσιογράφους που επίσης δεν κατονομάζονται. Η είδηση έχει ήδη «κιτρινίσει»!
§         Δεν είναι παράξενο να έχει ανακοινωθεί κάτι τέτοιο σε συνέντευξη από εκπρόσωπο του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, να μην ξέρουν τίποτα οι διαπιστευμένοι Έλληνες δημοσιογράφοι και να μαθαίνουμε την είδηση από κάποιους Φιλιππινέζους μέσω Χόνγκ-Κόνγκ και Κίνας;
§         Υπάρχει Έλληνας Αξιωματικός στην ηγεσία των Ενόπλων μας Δυνάμεων, που θα αποδεχόταν την εκποίηση προς εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους ενός τόσο κρίσιμου επιχειρησιακού μέσου για την εθνική μας άμυνα, και μάλιστα υπό τις σημερινές συνθήκες; Δεν θα γινόταν «σεισμός» αν συνέβαινε κάτι τέτοιο; Η είδηση έχει ήδη γίνει «κατάμαυρη»!
§         Δεν θα έπρεπε, πριν την ανάρτηση, να διασταυρώσουν την πληροφορία και το όνομα του εκπροσώπου με ένα τηλεφώνημα στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού; Δεν θα τηλεφωνούσαν δα και στην Κίνα!
    Αντίθετα, επειδή μάλλον γνωρίζουν πολλούς Έλληνες να φέρουν το όνομα «Κλεφτός Πρίαπος», παίρνουν σαν δεδομένη πραγματικότητα την είδηση και την αναπαράγουν αβασάνιστα (με ερωτηματικό στο τέλος, για την τήρηση των προσχημάτων).
    Είναι σύνηθες φαινόμενο να διασπείρονται ειδήσεις, χωρίς διασταύρωση και ανυπόγραφες, στα πλαίσια της πολιτικής αντιπαράθεσης και συχνά με «κτυπήματα κάτω από την μέση». Ένας συνεχής και ανέντιμος επικοινωνιακός πόλεμος, όπου τα θύματά του είναι μεμονωμένα πρόσωπα, συμφέροντα, πολιτικοί φορείς ή ακόμη και κοινωνικές ομάδες, με επιδίωξη τον λεγόμενο «κοινωνικό αυτοματισμό» και τελικό αποτέλεσμα  την διάρρηξη του κοινωνικού ιστού, προς εξυπηρέτηση άνομων σκοπιμοτήτων. Αυτό το φαινόμενο κυριαρχεί πλέον στην καθημερινότητά μας και δείχνουμε να προσαρμοζόμαστε με ανησυχητική ευκολία.
    Άλλο όμως αυτό, που σε τελική ανάλυση αφορά τα του οίκου μας, και άλλο η διάβρωση της εμπιστοσύνης στις δυνάμεις μας και στην θέληση και ικανότητά μας για επιβίωση και προστασία του οίκου μας.
    Τόσο επικίνδυνη στόχευση στοιχειοθετεί ότι βρίσκονται σε εξέλιξη «μαύρες» ψυχολογικές επιχειρήσεις με σκοπό πλέον την κατάλυση της αμυντικής μας βούλησης.
    Η ηγεσία των Ενόπλων μας Δυνάμεων θα πρέπει (αν δεν το έχει ήδη κάνει) να λάβει πολύ σοβαρά υπόψη αυτή την απειλή και να οργανώσει την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπισή της όποτε εκδηλώνεται.
    Θα πρέπει να αποκαλύπτονται με κάθε τρόπο οι πηγές τέτοιων διαδόσεων, που σίγουρα εξυπηρετούν με τον πλέον ύπουλο τρόπο συμφέροντα εχθρικά για την Ελλάδα, και να πληρώνουν παραδειγματικό τίμημα.   Τα όρια της ελευθερίας του λόγου και του Τύπου σταματούν στα «μαύρα» ψεύδη που πλήττουν σαν βόμβες το αμυντικό μας φρόνημα.
    Όσο για τα ιστολόγια που αναρτούν αβασάνιστα τέτοιες ειδήσεις και γι’ αυτούς που τις προωθούν με ευπιστία… ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Ας μην γινόμαστε άθελά μας όργανα στις μεθοδεύσεις αυτών που επιβουλεύονται την Πατρίδα μας.
    Εκτός αν …υπάρχει «Κλεφτός Πρίαπος» που πουλά ελληνικά Zubr, οπότε ο γράφων είναι ένας αφελής καχύποπτος…
Ευστράτιος Ουζούνογλου
Ταξίαρχος ε.α. - ΣΣΕ 77