ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Τουρκική εισβολή με «Δούρειο Ίππο» την τράπεζα Ziraat



Έβγαλε στο… σφυρί το πρώτο ακίνητο
Πώς παίρνει τις περιουσίες των Ελλήνων σε ευαίσθητες εθνικά περιοχές
    Η Τουρκία χρησιμοποιεί την τράπεζα Ziraat ως «Δούρειο Ίππο» προκειμένου να εισβάλει στην Ελλάδα και να «καταλάβει» ελληνικά εδάφη. Ήδη, μετά από οκτώ χρόνια δραστηριοποίησης της στη χώρα μας και συγκεκριμένα στη Θράκη και τα Δωδεκάνησα προχωρά στη δεύτερη φάση του «βρώμικου» σχεδίου της βγάζοντας στο σφυρί ακίνητο Έλληνα επιχειρηματία στη Ρόδο.
    Χθες, στο ειρηνοδικείο της Ρόδου, έγινε ο πρώτος πλειστηριασμός ελληνικής περιουσίας από την τουρκική κρατική αγροτική τράπεζα Ziraat, που πλέον λειτουργεί ανεξέλεγκτα και υποβοηθούμενη από το προξενείο της Κομοτηνής, ενώ κάποιοι συνδέουν τη δράση της στην Ελλάδα και με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.
    Το ακίνητο ήταν ένα αγροτεμάχιο τεσσάρων στρεμμάτων στο χωριό Κοσκινού, το οποίο μεταξύ άλλων είχε βάλει υποθήκη ο επιχειρηματίας της Ρόδου για να πάρει δάνειο από το υποκατάστημα της τουρκικής τράπεζας στο νησί ύψους 242.983 ευρώ. Το δάνειο δεν μπόρεσε να το εξυπηρετήσει λόγω της οικονομικής κρίσης και η Ziraat το έβγαλε σε πλειστηριασμό με τιμή πρώτης εκκίνησης τις 135.000 ευρώ. Τελικώς ο πλειστηριασμός έγινε.
    Κι αυτό είναι το πρώτο βήμα. Το δεύτερο είναι το αγροτεμάχιο αυτό να περάσει στα χέρια κάποιου μουσουλμάνου της Ρόδου, αφού η Ziraat χρηματοδοτεί αφειδώς και με σχεδόν μηδενικά επιτόκια τους μουσουλμάνους να λαμβάνουν δάνεια και να αγοράζουν περιουσίες Ελλήνων που είτε βγαίνουν στο «σφυρί», είτε αναγκάζονται να τις πουλήσουν αδυνατώντας να ανταποκριθούν στις αυξημένες οικονομικές ανάγκες.
    Άλλο ένα επίτευγμα του ΕΝΦΙΑ και της σκληρής φορολογίας ακινήτων που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα. Όταν πρόκειται για τη Θράκη και τη Ρόδο ανακύπτουν και λόγοι εθνικού συμφέροντος. Δεν είναι τυχαίο ότι η Ziraat δραστηριοποιείται στην Ξάνθη, την Κομοτηνή και την Ρόδο (η έδρα της είναι στην Ερμού 2 στο Σύνταγμα), όπου υπάρχει έντονο το μουσουλμανικό στοιχείο και κυριαρχούν τάσεις, με την στήριξη της Άγκυρας, «αυτονόμησης».
    Πώς στήνει την φάκα η Ziraat για να προσεγγίσει πελάτες και να βάλει στο χέρι περιουσία Ελλήνων στις ευαίσθητες αυτές περιοχές; Χρησιμοποιεί ως τυράκι το πολύ χαμηλό επιτόκιο και βεβαίως τη δυνατότητα που έχει να δίνει ακόμη και σήμερα δάνεια, κάτι που δεν μπορούν να κάνουν οι ελληνικές τράπεζες που λόγω της επιβολής των μνημονίων και της αναχρηματοδότησης έκλεισαν σχεδόν εντελώς τις στρόφιγγες των δανείων προς τους πολίτες και τους επιχειρηματίες.
    Η Ziraat χορηγεί δάνεια με επιτόκιο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της τάξεως του 3%, όταν οι ελληνικές τράπεζας αν και εφόσον χορηγήσουν δάνειο θα είναι τουλάχιστον το διπλάσιο. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πώς στα υποκαταστήματα της τουρκικής τράπεζας έχουν πάει ως πελάτες και Έλληνες στρατιωτικοί, αφού μετά την κατάρρευση της Γενικής Τράπεζας, έπαυσαν να ισχύουν κάποιοι ευνοϊκοί όροι που υπήρχαν για τους ένστολους.
    Η τουρκική λοιπόν τράπεζα αποκτά και προσωπικά δεδομένα που κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πώς θα χρησιμοποιηθούν αργότερα, αφού μεταξύ της Ziraat, του προξενείου της Κομοτηνής και των μυστικών υπηρεσιών υπάρχει… on line διασύνδεση.
    Με τα χαμηλότοκα επιτόκια η τουρκική τράπεζα προσεγγίζει Έλληνες πελάτες και ποντάρει στη συνέχεια, λόγω της οικονομικής κρίσης, στις δυσκολίες που θα προκύψουν έτσι ώστε να κάνει χρήση της υποθήκης που έχουν βάλει οι δανειολήπτες για να περάσει σε τουρκική κατοχή κάποιο ελληνικό ακίνητο. Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις η Ziraat δίνει δάνειο με εγγύηση ακινήτου. Αυτό δηλαδή που θα ήθελε να πετύχει με το Στρατό η Άγκυρα το πετυχαίνει σιγά σιγά με τη δύναμη του οικονομικού «όπλου».
    Πέραν δε των δανείων, η Ziraat παρέχει ελκυστικούς όρους και για τις καταθέσεις μετρητών, ειδικά γι’ αυτές που γίνονται σε τουρκικές λίρες. Πρόκειται για ένα ακόμη κίνητρο που παρέχει στους μουσουλμάνους της Θράκης και της Δωδεκανήσου σε μία προσπάθεια να ενισχύσει το έργο του προξενείου της Κομοτηνής για «τουρκοποίηση» της μειονότητας και την αυτονομίας του.
    Δυστυχώς, τόσο η Τράπεζα της Ελλάδας που έχει υπό την επίβλεψη της τη Ziraat όσο και οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων έχουν αφήσει τους Τούρκους «πράκτορες» να δρουν ανεξέλεγκτα στις ευαίσθητες αυτές περιοχές.