ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Mυστικός δείπνος κορυφαίων στελεχών βράδυ στην Αθηναΐδα για την επόμενη μέρα στη ΝΔ



    Σε θέατρο εσωκομματικών ζυμώσεων μετατράπηκε το εστιατόριο της Αθηναϊδας προχθες βράδυ. Η πρόσκληση της Μαριέττας Γιαννάκου για ένα δείπνο απολογισμού του εκλογικού αποτελέσματος είχε αιχμές, είχε κορυφαία στελέχη και σύμφωνα με πληροφορίες είχε και έντονη κριτική για τον Αντώνη Σαμαρά.
    Την αποκλειστική είδηση για το δείπνο αυτό γράφει η Καθημερινή, ενώ λίγο νωρίτερα το επιβεβαίωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Βήματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης που παραβρέθηκε στο δείπνο.   
    Σύμφωνα με την Καθημερινή και τον Παναγιώτη Τερζή στο δείπνο βρέθηκαν η Ντόρα Μπακογιάννη o Κυριάκος Μητσοτάκης (ο μόνος εκ των συμμετεχόντων που είναι μέλος της νέας προεδρικής ομάδας ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος), ο Νίκος Δένδιας, η Ολγα Κεφαλογιάννη, ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Νικήτας Κακλαμάνης και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Δεν πήγε τελικά παρά την πρόσκληση ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης επικαλούμενος την κρισιμότητα της συνόδου του Eurogroup.
    Επίσης, στο δείπνο προσήλθαν τρία στελέχη της κυβέρνησης Καραμανλή, που σήμερα βρίσκονται εκτός Βουλής, οι Ευάγγελος Αντώναρος, Aρης Σπηλιωτόπουλος και Προκόπης Παυλόπουλος. Εκλήθησαν επίσης ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκη Ιωαννίδη, εκ των λίγων που αμφισβήτησε ευθέως τις επιλογές της ηγετικής ομάδας, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και νυν δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.
    Δεν πήρε πρόσκληση ο Μάκης Βορίδης, αναφέρει το ρεπορτάζ της Καθημερινής,  που καταλήγει: « Η πραγματοποίηση της συνάντησης, παρά τις προφανώς διαφορετικές επιδιώξεις των συμμετεχόντων σε αυτή (σ.σ. κάποιοι εξ αυτών δεν αποκλείεται να είναι αντίπαλοι σε μία ενδεχόμενη κούρσα διαδοχής), μοιάζει να ανοίγει το κεφάλαιο της «επόμενης ημέρας» στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενόψει μάλιστα της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. στις 19 Φεβρουαρίου αλλά και της σύγκλησης της Πολιτικής Γραμματείας στα τέλη του μήνα. »