ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

H ώρα της αλήθειας για τον ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη



Του Σάββα Καλεντερίδη
    Ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά έδωσε σχεδόν τα πάντα σε όλους. Οι προεκλογικές υποσχέσεις σε διάφορες κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες και συντεχνίες, είναι ένα ζήτημα που θα κληθεί να το διαχειριστεί το επόμενο διάστημα και πραγματικά ευχόμαστε να βρεθούν οι καλύτερες λύσεις για όλους.
    Όμως οι υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν περιορίστηκαν εκεί. Επεκτάθηκαν και στους μετανάστες, οι οποίοι με τη σειρά τους περιμένουν την πραγματοποίηση των εξαγγελιών.
    Μια άλλη ομάδα στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε υποσχέσεις, είναι η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, αυτό που ο κ. Χριστόπουλος αποκάλεσε «ένα συμπαγές τουρκικό πράμα». Να υπενθυμίσουμε στους αναγνώστες μας ότι ο ως άνω κύριος, ο οποίος σημειωτέον μισθοδοτείται από το ελληνικό κράτος, είναι ο υποψήφιος ευρωβουλευτής που έβαλε βέτο και -κατά δήλωσή του- δούλεψε για να πείσει την σημερινό πρωθυπουργό Τσίπρα, να «κόψει» την Ρομά Σαμπιχά Σουλείμάν από το ευρωψηφοδέλτιο, παρότι αυτή είχε εγκριθεί ομοφώνως από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Να υπενθυμίσουμε και πάλι ότι τότε ο Τσίπρας έκοψε την Σαμπιχά, κάτι που ήταν ΚΑΙ απαίτηση του βουλευτή Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϋμπέκ, της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, αλλά και -όλως τυχαίως;- βασική επιδίωξη του τουρκικού προξενείου, που δρα παρανόμως στην Θράκη, με έδρα την Κομοτηνή.
    Και λέμε ότι δρα παρανόμως, γιατί το προξενείο χρηματίζει Έλληνες πολίτες και πολιτικούς με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ετησίως, για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Τουρκίας, ένα από τα οποία είναι ο εκτουρκισμός Πομάκων και Ρομά, μέσα από διαδικασίες άσκησης τρομοκρατίας. Η υπόθεση του κοψίματος της Σαμπιχά από το ψηφοδέλτιο, είναι χαρακτηριστική περίπτωση, στην οποία το προξενείο και η Άγκυρα πέτυχαν το στόχο τους, χρησιμοποιώντας πρόσωπα και μηχανισμούς που διαθέτουν στο ελληνικό πολιτικό σύστημα!
    Το τι έταξε ο ΣΥΡΙΖΑ στους μουσουλμάνους της Θράκης, θα το παρουσιάσουμε σε ένα από επόμενα άρθρα μας. Προς το παρόν περιοριζόμαστε στην παρουσίαση συνέντευξης του βουλευτή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϋμπέκ, στον ανταποκριτή του Πρακτορείου Ανατολή Αλί Οζτούρκ, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε:
Μουφτήδες
    "Δεν αναγνωρίζουμε τους μουφτήδες που τοποθέτησε το ελληνικό κράτος. Το κράτος δεν έκανε διάλογο με μας για το θέμα αυτό. Δεν έδειξε καλή διάθεση και το πρόβλημα των μουφτήδων περιμένει για χρόνια τη λύση του. Φυσικά ο λαός έδωσε μόνος του τη λύση. Έχει το μουφτή που εξέλεξε ο ίδιος. Έτσι, υπάρχει ο μουφτής που εξέλεξε ο λαός και ο μουφτής που τοποθέτησε το κράτος. Το κράτος κάνει τη δουλειά του με τοποθετήσεις και ο λαός με την εκλογή των εκλεκτών του. Αν το κράτος αναγνωρίσει τους εκλεγμένους μουφτήδες, αυτό θα μας ευχαριστήσει. Εμείς θέλουμε να τους εκλέγουμε.
    Εμείς δεν αναγνωρίζουμε τους μουφτήδες του κράτους. Τα περισσότερα τζαμιά της Ξάνθης ανήκουν στον εκλεγμένο μουφτή. Ο λαός έκανε την επιλογή του. Το κράτος πρέπει να σεβαστεί την επιλογή του λαού. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ασχοληθεί μ' αυτό το θέμα".
Εθνική ταυτότητα της μειονότητας
    Ο Ζεϋμπέκ έθιξε επίσης και το θέμα της εθνικής ταυτότητας της μουσουλμανικής μειονότητας, για το οποίο είπε:
    «Ένα άλλο θέμα, είναι αυτό της εθνικής ταυτότητας. Ξέρετε, υπάρχει στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια το θέμα της Τουρκικής Ένωσης. Αν και υπάρχει θετική απόφαση για το θέμα, η Ελλάδα δεν την εφάρμοσε. Θα γίνουμε οι υποστηρικτές και αυτών των θεμάτων
Τζαμιά στην Αθήνα
    Το καλύτερο ο Χουσεΐν Ζεϋμπέκ το άφησε για το τέλος. Αναφερόμενος στο θέμα του τζαμιού, αλλά και των μουσουλμάνων που ζουν στην Αθήνα, είπε:
    "Είναι πολύ λυπηρό να μην υπάρχει τζαμί στην Αθήνα, που φιλοξένησε την Ολυμπιάδα του 2004. Στην Αθήνα ζουν περίπου 700 χιλ. μουσουλμάνοι και οι άνθρωποι αυτοί προσεύχονται στα υπόγεια και σε ανθυγιεινούς χώρους. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια άλλη άποψη για τις θρησκείες. Τις σέβεται όλες. Κατά την άποψή μου έφθασε η ώρα για να μην πω ότι ήδη αργά για την κατασκευή του τζαμιού. Μάλιστα θα πρέπει να κατασκευαστούν περισσότερα από ένα τζαμί στην Αθήνα. Πιστεύω ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει λύση σ' αυτό το πρόβλημα".
    Μάλιστα, μάθαμε από τον Ζεϋμπέκ ότι στην Αθήνα ζουν 700 χιλ. μουσουλμάνοι  -πού το ξέρει άραγε, μήπως αυτές είναι οι εκτιμήσεις της τουρκικής πρεσβείας;- , τους οποίους έχει υποσχεθεί να αναγνωρίσει και να νομιμοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η Άγκυρα σχεδιάζει να είναι ο εγγυητής των θρησκευτικών τους δικαιωμάτων.
    Ας ελπίσουμε ότι κάποιοι στο ΣΥΡΙΖΑ θα λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν αυτά τα στοιχεία, για να συνειδητοποιήσουν ότι αν κάνουν πράξη τις προεκλογικές τους εξαγγελίες στο θέμα των μεταναστών και της μουσουλμανικής και όχι τουρκικής μειονότητας της Θράκης, θα δημιουργήσουν προβλήματα πολύ μεγαλύτερα από το πολιτικό τους ύψος, τα οποία μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα στην απόλυτη καταστροφή. Απλά τους υπενθυμίζουμε τη σφαγή στο Παρίσι και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη από τις πολυάριθμες μουσουλμανικές κοινότητες αλλά και την αγριότητα των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, που κι αυτούς τους υποστηρίζει η Άγκυρα, καθώς και τα σχέδια της τουρκικής κυβέρνησης, να αναγορευθεί σε προστάτη και εγγυητή των δικαιωμάτων όλων των μουσουλμάνων που ζουν στην Ελλάδα. 
    Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός ή αναλυτής για να αντιληφθεί ότι σε περίπτωση που το πετύχει αυτό και δεδομένης της φύσης της μουσουλμανικής θρησκείας, η Τουρκία θα έχει εξασφαλίσει τη συνδιοίκηση της πατρίδας μας, με την εκάστοτε εκλεγμένη κυβέρνηση.