ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Κυβέρνηση: Προσπάθησαν να μας εγκλωβίσουν στην εφαρμογή του email Χαρδούβελη



ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ EUROGROYP
Ελένη Καλογεροπούλου
    Προσπάθεια να εγκλωβίσουν την ελληνική πλευρά εντοπίζουν κυβερνητικές πηγές, με αφορμή το κείμενο που παρουσίασαν οι εταίροι στη συνεδρίαση του Eurogroup και παρουσιάστηκε ως προειλημμένη δέσμευση της Ελλάδας. 
    Συγκεκριμένα, το κείμενο περιλάμβανε θέσεις σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα δεσμεύεται να απέχει από οποιαδήποτε μονομερή ενέργεια, μέχρι να συμφωνήσει με την Ε.Ε. σε παράταση προγράμματος. Την κατηγορηματική απόρριψη της ελληνικής πλευράς πυροδότησε σημείο του κειμένου που αναφέρει ότι «οι ελληνικές αρχές εξέφρασαν την πρόθεσή τους να ζητήσουν εξάμηνη παράταση του τρέχοντος προγράμματος».
    Πηγές της κυβέρνησης τόνιζαν, επίσης, ότι σε κατ'ιδίαν συνάντηση που είχε πριν από την έναρξη της συνεδρίασης ο κ. Βαρουφάκης με τον κ. Μοσκοβισί, συζητήθηκε ένα κείμενο εργασίας, το οποίο αποτύπωνε θέσεις πολύ κοντά στις ελληνικές. Ωστόσο, το κείμενο αυτό δεν παρουσιάστηκε ποτέ.
    Σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, το κείμενο που παρουσιάστηκε τελικώς στο Eurogroup, περιείχε μεταξύ άλλων τη δέσμευση της Ελλάδας για εφαρμογή όλων των μέτρων του e-mail Χαρδούβελη και συγκεκριμένα αλλαγές σε φορολογία, εργασιακά και τράπεζες, ιδιωτικοποιήσεις και μείωση των συντάξεων.
    Υπογραμμίζουν, μάλιστα, ότι αποδεικνύεται πως η προηγούμενη κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά είχε συμφωνήσει να λάβει όλα τα μέτρα του περίφημου email Χαρδούβελη. Τέλος, σημειώνουν ότι οι θέσεις που καταγράφονται στο κείμενο του Eurogroup, είναι ουσιαστικά οι θέσεις του Βερολίνου και του Βόλφγκαν Σόιμπλε.