ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Ο ΟΑΕΔ έδωσε κατά λάθος δώρο Χριστουγέννων σε άνεργους και τώρα το ζητάει πίσω



Καλά, εκεί στον ΟΑΕΔ μουρλαθήκατε, λωλαθήκατε, κουζουλαθήκατε ή παλαβώσατε?
Κάνετε εσείς την καλαμακία, και δίνετε το δώρο. Σε ΑΝΕΡΓΟΥΣ! Και έτσι έπρεπε.
Και τώρα τα θέλετε πίσω, από ΑΝΕΡΓΟΥΣ ! Πού θα τα βρούνε, καλαμάκες μου ?
Μήπως ξέρετε το περίφημο ‘’ΟΥΔΕΝ ΛΑΘΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΕΚ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ’’ ?
Ά, δίκιο έχετε, αυτό είναι όταν το λάθος ευνοεί το ταμείο
Το μόνο παραδεκτό, είναι να τους κρατάτε 1 ευρώ το μήνα.
Διαφορετικά, να πληρώσουν οι υπεύθυνοι. Με ανα μήνα κράτηση βεβαίως, βεβαίως…
    Δώρο Χριστουγέννων σε μερικές δεκάδες μακροχρόνια ανέργων, χορήγησε από λάθος ο ΟΑΕΔ. Σύμφωνα με το ρεπορταζ του dikaiologitika.gr το σφάλμα εντοπίστηκε από αρμόδιους υπαλλήλους και τώρα, ζητούνται πίσω τα ποσά που δόθηκαν, με τη διοίκηση του Οργανισμού, να διαβεβαιώνει ότι η επιστροφή των χρημάτων θα γίνει σε δόσεις.
    Ας σημειωθεί ότι βάσει νόμου, ο Οργανισμός χορηγεί δώρο Χριστουγέννων, μόνο σε ανέργους που λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ.
    Οι μακροχρόνια άνεργοι, δηλαδή όσοι έχουν μείνει χωρίς δουλειά χρονικό διάστημα άνω των 12 μηνών, δεν δικαιούνται δώρου Χριστουγέννων. Μάλιστα, έχει προβλεφθεί η καταβολή επιπλέον επιδόματος ανεργίας και για μακροχρόνια ανέργους, με εισοδηματικά όμως κριτήρια και για χρονικό διάστημα έως 12 μήνες.
    Το λάθος έγινε από το μηχανογραφικό σύστημα του Οργανισμού και ευτυχώς εντοπίστηκε έγκαιρα πριν πάρει διαστάσεις. Η διοίκηση του Οργανισμού αποφάσισε να πραγματοποιήσει έρευνα για το φαινόμενο, έτσι ώστε να διαπιστωθεί η αιτία του λάθους και να διορθωθεί, ώστε να μην επαναληφθεί κάτι αντίστοιχο.
    Είναι αλήθεια ότι το να ζητάει ο ΟΑΕΔ να επιστραφούν χρήματα, από μακροχρόνια ανέργους, δηλαδή από πολίτες που βρίσκονται χωρίς δουλειά μεγάλο χρονικό διάστημα και μάλλον ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας είναι σίγουρα οξύμωρο και πολύ σκληρό. Υπολογίζεται ότι είναι περίπου 50 αυτές οι περιπτώσεις μακροχρόνια ανέργων που θα κληθούν να επιστρέψουν ποσά στον ΟΑΕΔ.