ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Φράγκος Φραγκούλης: Να µην αγγίξουν τη Συνθήκη της Λωζάννης



http://thessbomb.blogspot.gr
    Για το εκλογικό αποτέλεσµα της 25ης Ιανουαρίου και ειδικότερα για τη συµµετοχή των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο νέο κυβερνητικό σχήµα καθώς και για ότι συνέπειες µπορεί να έχει το αποτέλεσµα αυτό για τη Θράκη µιλάει αποκλειστικά στην «ΕΠ» ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άµυνας Στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης ο οποίος ως γνωστό έχει ασχοληθεί και ασχολείται ακόµη έντονα µε τη Θράκη και γενικότερα µε τα εθνικά ζητήµατα της χώρας µας.
    Για το λόγο αυτό άλλωστε o κ. Φράγκος Φραγκούλης έδωσε µεγαλύτερη βαρύτητα στη Θράκη και πιο συγκεκριµένα στην εκλογή των τριών µουσουλµάνων Βουλευτών µε τον ΣΥ.ΡΙΖ. Α,οι οποίοι πριν καλά - καλά αναλάβουν τα καθήκοντα τους µε συνεντεύξεις που παραχώρησαν σε τουρκόφωνα µέσα της Θράκης κάνουν ήδη λόγο για υλοποίηση κάποιων πάγιων αιτηµάτων της µειονότητας όπως η δυνατότητα εκλογής του Μουφτή απευθείας από το λαό, η εισαγωγή περισσότερων τούρκικων µαθηµάτων στα µειονοτικά σχολεία και γενικότερα η αµφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης.
    Απαντώντας σε όλα αυτά ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άµυνας ξεκαθάρισε πως:
    «Η Συνθήκη της Λωζάννης είναι κάτι που δε θα πρέπει ούτε για αστείο να πειράξει η οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση, διότι σε µια τέτοια περίπτωση θα ανοίξουν οι Ασκοι του Αιόλου και πλέον θα τεθούν υπό αµφισβήτηση ακόµα και τα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της χώρας µας, τα οποία και καθορίζονται από τη συγκεκριµένη συνθήκη
    Επεσήµανε επίσης πως:
«Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας έχει ικανότατα στελέχη τα οποία γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν»,ενώ παράλληλα εξέφρασε την απόλυτη εµπιστοσύνη του τόσο στον κ Παναγιώτη Σγουρίδη, όσο και στον κ Τέρενς Κουίκ µε τη φράση:
    «Ξέρω πως δε θα επιτρέψουν να γίνουν παρεµβάσεις, οι οποίες θα κάνουν κακό στην πατρίδα µας
    Ωστόσο απέφυγε να πάρει ξεκάθαρη θέση ως προς το αν, η νέα αυτή κυβέρνηση µπορεί να υπερασπιστεί τα ελληνικά κυριαρχικά συµφέροντα στη Θράκη αδιαφορώντας,για όλα όσα ζητάνε Άγκυρα και µουσουλµάνοι Βουλευτές λέγοντας µόνο πως:
    « Ειναι κάτι που η κυβέρνηση το χρωστάει στο λαό της Θράκης
ΑΣ ΒΡΕΙ Ο κ ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ
    Σχολιάζοντας τις αιτίες που οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσµα και στην παραλίγο αυτοδυναµία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α ο πρώην Υπουργός έδειξε τον κ Αντώνη Σαµαρά µε τη φράση:
    «Ας βρει εκείνος τα αίτια και τους λόγους που µας έφεραν σε αυτό το σηµείο»......
    Όσο για το αν θα ήταν προτιµότερο να υπάρχει µια αυτοδύναµη κυβέρνηση του κ. Τσίπρα ή αν είναι καλύτερα που στο κυβερνητικό σχήµα συµµετέχει και το κόµµα του κ Πάνου Καµένου.
    Η απάντηση του Στρατηγού είναι: «εµπστεύοµαι την κρίση του ελληνικού λαού».
    Κι όταν του ζητήθηκε να εξηγήσει τι ακριβώς εννοεί µε τη φράση αυτή είπε χαρακτηριστικά πως:
    «Εκ του αποτελέσµατος φάνηκε πως ο ελληνικός λαός δεν ήθελε µια αυτοδύναµη κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α».
ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ∆ΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝ∆ΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ
    Αναφερόµενος παρακάτω στα περί «κόκκινων γραµµών» πάνω στα εθνικά µας θέµατα που είχε πει προεκλογικά ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και στο κατά πόσο αυτές µπορούν να τηρηθούν, ήταν απόλυτα κατηγορηµατικός τονίζοντας:
    «Πως οι υποσχέσεις πρέπει να τηρηθούν, είναι υποσχέσεις που τις έδωσαν άνδρες και ως άνδρες οφείλουν να τις τηρήσουν»......
    Τέλος, αναφορικά µε την τοποθέτηση του κ Πάνου Καµένου στο Υπουργείο Εθνικής Άµυνας και στο αν ήταν ο πλέον κατάλληλος, για τη θέση αυτή ο Στρατηγός αρκέστηκε να πει πως:
    «Τον κ. Καµένο τον εκτιµώ και του έχω εµπιστοσύνη» επίσηµαίνοντας, ωστόσο ότι:
    «Ολοι από τις πράξεις τους κρίνονται κι από αυτές θα κριθεί και ο κ Πάνος Καµένος