ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Ο «πολύς» κύριος Ντάισελμπλουμ είχε πτυχίο... «μαϊμού»



    Απίστευτες αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ο οποίος φέρεται να έχει δηλώσει στο βιογραφικό του, πτυχίο που δεν πήρε ποτέ.   Σύμφωνα με τον ιρλανδικό Indepentent, το βιογραφικό του Ολλανδού υπουργού Οικονομικών, αναγράφονταν – μεταξύ των άλλων – και πτυχία από το University College Cork. Ωστόσο, το ίδιο το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε το 2013, ότι ουδέποτε έλαβε κάποιο είδους πτυχίου από το Cork.
    Ετσι ο Ντάισελμπλουμ, αναγκάστηκε να αλλάξει το βιογραφικό του και πλέον, στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης γράφει ότι το 1991 «απλώς παρακολούθησε Business economics research σε επίπεδο μεταπτυχιακού». Δεν διευκρινίζει ωστόσο αν έλαβε κάποιο πτυχίο ή master.
    Ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και επικεφαλής του Eurogroup, στο επίσημο βιογραφικό του, που δημοσιοποιήθηκε όταν ανέλαβε υπουργός, ανέφερε ότι κατείχε ΜΑ (Master Of Arts) από το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο.
    Όπως ανακοίνωσε όμως το UCC, σύμφωνα με τον ιρλανδικό «Independent», ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ απλώς φοίτησε για κάποιους μήνες στο ίδρυμα αλλά ουδέποτε απέκτησε τίτλο.
    Στα σόσιαλ μίντια διακωμωδούν τον Ολλανδό και διερωτούνται: Μήπως ήταν αυτό που είπε στο αυτί του Βαρουφάκη όταν ο Ελληνας υπουργός αναφώνησε το περίφημο «ουάου»;
Πανεπιστήμιο υποχρεώνει το Ντάισελμπλουμ να αλλάξει το βιογραφικό του!
    Να αλλάξει το βιογραφικό του υποχρέωσε τον Γερούν Ντάισελμπλουμ το University College Cork.
Ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και επικεφαλής του Eurogroup, στο επίσημο βιογραφικό του που δημοσιοποιήθηκε όταν ανέλαβε υπουργός ανέφερε ότι κατείχε ΜΑ (Master Of Arts) από το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο.
    Όπως ανακοίνωσε όμως το UCC, σύμφωνα με τον ιρλανδικό Independent, ο Ντάισελμπλουμ απλώς φοίτησε για κάποιους μήνες στο ίδρυμα αλλά ουδέποτε απέκτησε τίτλο.
    Τα ολλανδικά αλλά και διεθνή μίντια ανέδειξαν σε μεγάλο το θέμα του ανύπαρκτου πτυχίου που ανέφερε ο επικεφαλής της Ευρωζώνης στο βιογραφικό του.
    Το ολλανδικό υπουργείο Οικονομικών πάντως επιμένει ότι δεν υπήρχε πρόθεση «παραπληροφόρησης του κοινού για το ακαδημαϊκό υπόβαθρο» του κ. Ντάισελμπλουμ αλλά πρόκειται καθαρά περί. λάθους.