ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Συνάντηση του Συντονιστικού με ΥΕΘΑ κ. Πάνο Καμμένο



Γραφεία: Ι. Παπαρρηγοπούλου & Π.Π. Γερμανού
Πλατεία Κλαυθμώνος – 105 61 Αθήνα
Τηλ.: 210 33 10 430 –210  33 10 431 – FAX: 210 33 10 429
02-02-2015
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η   ΥΠ.  ΑΡΙΘ. 5/15
    1.-Το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών συναντήθηκε το πρωί της 31ης Ιανουαρίου 2015  με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο , κατόπιν πρόσκλησης του κ. Υπουργού.
    2.-Το Συντονιστικό Συμβούλιο συνεχάρη τον κ.Υπουργό  για την ανάληψη των καθηκόντων του και του ευχήθηκε  καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που ανέλαβε. Επίσης τον ευχαρίστησε για την  άμεση πρόσκληση για συνάντηση  και μάλιστα με δική του πρωτοβουλία.
    3.-Επίσης τον συνεχάρη για την συμβολική κίνησή του να μεταβεί με στρατιωτικό Ελικόπτερο στα Ίμια και να ρίψει στεφάνι στον υγρό τάφο των τριών ηρώων Αξιωματικών του Π.Ν. που έπεσαν εκεί , καθώς και στο Μνημείο του καταδρομέα Μπικάκη στην Κρήτη.
    4.-Παρουσιάσθηκαν αναλυτικά τα ακόλουθα θέματα που απασχολούν τους αποστράτους και τις Ενώσεις τους, σύμφωνα με τις πάγιες θέσεις των Ενώσεων :
        α.-Αποφάσεις του ΣτΕ. Ειδικότερα έγινε μνεία στις άδικες και εξοντωτικές περικοπές που έγιναν από το 2010 μέχρι σήμερα στους αποστράτους, με αποτέλεσμα να λαμβάνουν τις μικρότερες συντάξεις και τονίστηκε η απαίτησή μας για πλήρη αναπροσαρμογή των συντάξεων στις συνταξιοδοτικές πράξεις της 31-07-2012 και επιστροφή των προκυπτόντων αναδρομικών, όπως προβλέπει η υπ’ αριθ.2192/14  απόφαση της Ολομελείας του ΣτΕ. Ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε οτι θα γίνει πλήρης εφαρμογή των Αποφάσεων του ΣτΕ και έδωσε εντολή να συσταθεί επιτροπή από μέλη που θα υποδείξει το Συντονιστικό Συμβούλιο, υπό την εποπτεία του ΥΠΕΘΑ/ΓΔΟΣΥ, με σκοπό την σύνταξη σχεδίου νόμου για την εφαρμογή των ανωτέρω, εντός 30 ημερών από την ψήφιση των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης.
        β.-Κατάργηση συνταξιοδοτικών περικοπών με ηλικιακά κριτήρια. Θα προταθεί από την ανωτέρω επιτροπή.
        γ.-Το μέλλον των τριών Μετοχικών Ταμείων. Ο κ. ΥΕΘΑ συμφώνησε με τις θέσεις του Συντονιστικού περί μη ένταξής των Μ.Τ. στο Ε.Τ.Ε.Α. , στην εξεύρεση πόρων και στην αποκατάσταση των ζημιών από το P.S.I.
        δ.-Υγειονομική/φαρμακευτική περίθαλψη και Στρατιωτικά Νοσοκομεία. Ο κ. ΥΕΘΑ εγνώρισε οτι μέλημά του είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη περίθαλψη των ε.ε. και ε.α. Στελεχών των Ε.Δ.
        ε.-Καθιέρωση Ημέρας του Αποστράτου/Βετεράνου. Ο κ. ΥΕΘΑ συμφώνησε και ζήτησε από το Συντονιστικό Συμβούλιο να του υποβάλει προτάσεις για την υλοποίηση
        στ.-Παραθερισμός. Ο κ. ΥΕΘΑ ζήτησε από το Συντονιστικό Συμβούλιο να του υποβάλει προτάσεις.
        ζ.-Λειτουργία Γραφείου του Συντονιστικού Συμβουλίου των τριών Ενώσεων εντός του Στρατοπέδου Παπάγου. Ο κ. ΥΕΘΑ συμφώνησε και θα δώσει εντολή για υλοποίηση.
        η.-Επανάληψη της εκπομπής « Με Αρετή και Τόλμη ». Ο κ. ΥΕΘΑ εγνώρισε οτι ήδη έχει δώσει τις σχετικές εντολές για την υλοποίησή του.
        θ.-Να σταματήσει ο απαράδεκτος χαρακτηρισμός των στελεχών των Ε.Δ.ως  «ενστόλων». Ο κ. ΥΕΘΑ συμφώνησε απολύτως.
        ι.-Συμμετοχή των  Ενώσεων Αποστράτων σε Διοικητικά Συμβούλια και επιτροπές που τους αφορούν, κατόπιν προτάσεων των Ενώσεων. Ο κ. ΥΕΘΑ συμφώνησε και θα το εξετάζει κατά περίπτωση.
        ια.-Αναγνώριση Ναυτικών .Διπλωμάτων και Ναυτικών .Φυλλαδίων Ο κ.ΥΕΘΑ γνωρίζει το θέμα και συμφώνησε με τις θέσεις της Ε.Α.Α.Ν.
    5.-Ο κ. ΥΕΘΑ ζήτησε από το Συντονιστικό Συμβούλιο και κατ επέκταση από τις τρείς Ενώσεις που το απαρτίζουν, να στηρίξουν τις προσπάθειές του για πάταξη του  «ρουσφετιού» και την επιβολή της αξιοκρατίας στις Ε.Δ. Το Συντονιστικό εγνώρισε οτι πάντα είναι ταγμένο σε αυτές τις αρχές και θα στηρίξει τις προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση.
    6.-Η συνάντηση έγινε σε εξαίρετο κλίμα και ο κ. ΥΕΘΑ έδειξε οτι γνωρίζει καλά τα θέματα που απασχολούν τους Αποστράτους και υποσχέθηκε οτι θα τα επιλύσει συνεργαζόμενος με το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων, καθιερώνοντας μάλιστα τακτική συνάντηση.
Υποστράτηγος  Σ.Ξ.ε.α.       Ε.Δανιάς                          Πρόεδρος ΕΑΑΣ
Αντιστράτηγος Σ.Ξ.  ε.α.      Κ.Σκαρμαλιωράκης         Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΣ
Αντιναύαρχος   Π.Ν. ε.α.      Σ.Περβαινάς                     Πρόεδρος ΕΑΑΝ και του  Συντονιστικού
Αντιπλοίαρχος (Ε)Π.Ν.ε.α.  Γ.Γεωργακόπουλος         Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΝ
Αντιπτέραρχος (Ι) Π.Α. ε.α . Κ.Ιατρίδης                        Πρόεδρος ΕΑΑΑ
Αντισμήναρχος (Ρ) Π.Α.ε.α. Ι.Κρανιάς                          Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΑ
Για την ακρίβεια
Ο Πρόεδρος του Συντονιστικού
Αντιναύαρχος Π.Ν.ε.α. Σ.Περβαινάς –Πρόεδρος της ΕΑΑΝ