ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Ναι στον ΣΥΡΙΖΑ - πάνω σε πρόγραμμα - λέει ο Βενιζέλος



Από ό τι καταλάβαμε, ένα είναι το χρώμα. Το εμπριμε!
Όσο για τον Βενιζέλο, είναι ό τι είναι αλλά ήταν  και αρκετά έξυπνος ώστε να αφήσει τον ΓΑΠ να πέσει μόνος του. Δεν χρειαζόταν βοήθεια.
Πολλοί διεκδικούν το …’’χάλκινο μετάλιο’’. Μήπως λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο ???
Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης
Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, με την προϋπόθεση της ύπαρξης προγραμματικής βάσης, αφήνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος με εσωκομματικό κείμενο που απεστάλη στα στελέχη του κόμματός του, εφόσον δεν συγκροτηθεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας.
    Σύμφωνα με το κείμενο που αποκαλύπτει σήμερα το Real.gr :
    «Η πρότασή μας όπως και το 2012 (το θυμίζουμε λέγοντας ότι αν μας είχαν ακούσει θα είχαμε γλιτώσει μεγάλο μέρος της περιπέτειας), είναι για Κυβέρνηση εθνικής ενότητας και ευθύνης, με συμμετοχή όλων των δυνάμεων του συνταγματικού τόξου και ευρωπαϊκή κατεύθυνση. Φυσικά για να προχωρήσουμε θα πρέπει να υπάρχουν προγραμματικές και αριθμητικές προϋποθέσεις. Ο τόπος χρειάζεται μια Κυβέρνηση που θα ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση και την ομαλή έξοδο από το μνημόνιο εξασφαλίζοντας την προληπτική γραμμή χρηματοδότησης από τους εταίρους μας.
    Το προοδευτικό πρόσημο της συνεργασίας προκύπτει από την Προγραμματική βάση, όπου κυρίαρχη θέση θα έχουν το νέο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας, η δημιουργία θέσεων εργασίας, η ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης και της στήριξης των οικονομικά αδύναμων. Βέβαια με σαφή την κατοχύρωση της Ευρωπαϊκής πορείας της χώρας και της παραμονής της στη ζώνη του ευρώ.
Ίσες αποστάσεις
    Προσθέτουμε ότι εμείς δεν θα γίνουμε άλλοθι για κανέναν, κανείς δεν θα κρυφτεί πίσω μας για να δικαιολογήσει την αλλαγή της γραμμής του». Στο κείμενο που διανεμήθηκε στα στελέχη ασκείται εξ ίσου κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ για τη προεκλογική τους τακτική αναφέροντας πως «οι εκπρόσωποι του «μικρού» δικομματισμού, πολώνουν και διχάζουν, σε άθλιο επίπεδο αντιπαράθεσης μεταξύ τους».
    Κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι «θυμίζει όλο και πιο έντονα τον κ. Σαμαρά στα Ζάππεια» και πως «φτιάχνει τους δικούς του αυριανούς Καμμένους», ενώ επιτίθεται και στην Αριστερή Πλατφόρμα. Για τη ΝΔ αναφέρει πως «στηρίζεται αποκλειστικά στον φόβο» και πως «αξιοποιεί δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για να τονίσει τον κίνδυνο του Grexit».
«Χαμένη η Τρίτη εντολή στο Ποτάμι-είναι το πιο αρχηγικό κόμμα»
    Στο έγγραφο το Ποτάμι χαρακτηρίζεται ως «το πιο αρχηγικό ελληνικό κόμμα» και χαρακτηρίζεται ως «μία νέα ΔΗΜΑΡ», που δεν χρειάζεται ο τόπος και που θα σκορπίσει στις πρώτες δυσκολίες προς διάφορες κατευθύνσεις. «Θα πάει χαμένη η τρίτη θέση αν την πάρει το Ποτάμι» αναφέρεται χαρακτηριστικά και καυτηριάζεται η συνεργασία του Σταύρου Θεοδωράκη με τον Θοδωρή Σκυλακάκη.
Με Νίκο, Καστανίδη και πρακτικά υπουργικού συμβουλίου κατά Γιώργου
    Στο μεταξύ η Χαριλάου Τρικούπη πολώνει ακόμα περισσότερο το κλίμα με τον Γιώργο Παπανδρέου, παρότι επισήμως δηλώνουν ότι δεν ασχολούνται μαζί του. Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr σήμερα η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα δώσει στη δημοσιότητα κείμενα του Νίκου Παπανδρέου και του Χάρη Καστανίδη που αποκαλύπτουν ότι-σύμφωνα με τη Χαρ. Τρικούπη- ο Γιώργος Παπανδρέου παρέδωσε την εξουσία στον Αντώνη Σαμαρά και δεν ανατράπηκε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
    Παράλληλα θα δοθούν στη δημοσιότητα πρακτικά του υπουργικού συμβουλίου που εμφανίζουν τον Γιώργο Παπανδρέου να συγχαίρει τον Ευάγγελο Βενιζέλο για την στάση που κράτησε στο περίφημο δημοψήφισμα που τέθηκε από τον πρώην πρωθυπουργό στη συνάντηση των Καννών.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ REAL.GR
    1. Τι θα κάνετε την επόμενη μέρα; Θα συνεργαστείτε και με τον ΣΥΡΙΖΑ;
Λέμε σταθερά το σύνολο της γραμμής μας.
      α) Ο λαός δεν θέλει και δεν θα δώσει αυτοδύναμες κυβερνήσεις γιατί ξέρει από την πείρα του ότι κανένα κόμμα μόνο του δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της κρίσης,
      β) Δεν υπάρχουν δεύτερες εκλογές. Δεν υπάρχει τέτοια πολυτέλεια, η χώρα θα αντιμετωπίσει πολύ μεγάλα προβλήματα από εδώ και πέρα. Η νέα σελίδα της προληπτικής πιστωτικής γραμμής πρέπει να έχει ανοίξει μέχρι τέλος Φεβρουαρίου. Αλλιώς θα προκύψει τεράστιο πρόβλημα και με την ΕΚΤ. Μην ξεχνάμε το πόσο ακριβά πλήρωσαν οι Έλληνες πολίτες την ανευθυνότητα των πρόωρων και διπλών εκλογών το
2012.
      γ) Διεκδικούμε την τρίτη εντολή, ώστε να εγγυηθούμε την εθνική σταθερότητα. Ζητούμε από τον Ελληνικό λαό να μας δώσει τη δύναμη, γιατί μόνο τότε μπορούμε να επηρεάσουμε τις εξελίξεις, κρατώντας ψηλά την ευθύνη, να εγγυηθούμε ότι υπάρχει μέλλον για τη χώρα.
      δ) Η πρότασή μας όπως και το
2012 (το θυμίζουμε λέγοντας ότι αν μας είχαν ακούσει θα είχαμε γλιτώσει μεγάλο μέρος της περιπέτειας), είναι για Κυβέρνηση εθνικής ενότητας και ευθύνης, με συμμετοχή όλων των δυνάμεων του συνταγματικού τόξου και ευρωπαϊκή κατεύθυνση. Φυσικά για να προχωρήσουμε θα πρέπει να υπάρχουν προγραμματικές και αριθμητικές προϋποθέσεις. Ο τόπος χρειάζεται μια Κυβέρνηση που θα ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση και την ομαλή έξοδο από το μνημόνιο εξασφαλίζοντας την προληπτική γραμμή χρηματοδότησης από τους εταίρους μας.
   Το προοδευτικό πρόσημο της συνεργασίας προκύπτει από την Προγραμματική βάση, όπου κυρίαρχη θέση θα έχουν το νέο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας, η δημιουργία θέσεων εργασίας, η ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης και της στήριξης των οικονομικά αδύναμων. Βέβαια με σαφή την κατοχύρωση της Ευρωπαϊκής πορείας της χώρας και της παραμονής της στη ζώνη του ευρώ. Προσθέτουμε ότι εμείς δεν θα γίνουμε άλλοθι για κανέναν, κανείς δεν θα κρυφτεί πίσω μας για να δικαιολογήσει την αλλαγή της γραμμής του.
      ε) Αν δεν υπάρχουν οι ως άνω προγραμματικές και αριθμητικές προϋποθέσεις, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να μείνουμε στην αντιπολίτευση. Και τότε θα είμαστε μια χρήσιμη δύναμη.
    2 Για την συνέπεια ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ
    Ο κ. Τσίπρας τάζει και λαϊκίζει, λέγοντας στον καθένα αυτό που θέλει να ακούσει. Θυμίζει όλο και πιο έντονα τον κ. Σαμαρά στα Ζάππεια.
    Και το χειρότερο, φτιάχνει τους δικούς του αυριανούς Καμμένους. Παράλληλα η ισχυρή Αριστερή πλατφόρμα με την απόφαση του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ στο χέρι, προειδοποιεί την ηγεσία να μην τολμήσει στροφή προς το ρεαλισμό. Ας το σκεφτούν αυτό όσοι προσπαθούν να καθησυχάσουν την συνείδησή τους και λένε «έλα μωρέ δεν θα εφαρμόσουν αυτά που λένε».
    Η ΝΔ στηρίζεται αποκλειστικά στον «φόβο». Αξιοποιεί δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για να τονίσει κίνδυνο για Grexit.
    Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ προβάλλει δηλώσεις στελεχών της ΝΔ για μείωση συντάξεων.
    Ας θυμίσουμε και στους δύο ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ, εγγυήθηκε –
με κόστος του- την παραμονή στη ζώνη του ευρώ, και αντιστάθηκε σταθερά στις πιέσεις του κράτους για μείωση των συντάξεων.
    Οι εκπρόσωποι του «μικρού» δικομματισμού, πολώνουν και διχάζουν, σε άθλιο επίπεδο αντιπαράθεσης μεταξύ τους.
    3. Για το Ποτάμι
    Το Ποτάμι εμφανίζεται ως το νέο και άφθαρτο που δεν έχει σχέση με το παλιό πολιτικό προσωπικό. Είναι το πιο αρχηγικό ελληνικό κόμμα. Έχει και συνεχώς την διευρύνει μεγάλη σχέση με το παλιό πολιτικό προσωπικό. Επισημαίνουμε σε αυτό το σημείο τις συνεργασίες – προσχωρήσεις και κυρίως της Δράσης και του κ. Σκυλακάκη.
    Πρόκειται για συνεργασία με ένα νεοφιλελεύθερο κόμμα που οι θέσεις του για την οικονομία, την αγορά και το κράτος είναι στον αντίποδα κάθε προοδευτικής προσέγγισης. Ο ίδιος ο κ. Σκυλακάκης ήταν ευρωβουλευτής της ΝΔ. Δεν πρόκειται για πολυσυλλεκτική απόπειρα αλλά για συνένωση εκλογικού χαρακτήρα αντιθέτων δυνάμεων που αναπόφευκτα θα εκραγεί στην πορεία.
    Ο τόπος λοιπόν δεν χρειάζεται μια νέα ΔΗΜΑΡ που θα σκορπίσει στις πρώτες δυσκολίες προς διάφορες κατευθύνσεις. Θα πάει χαμένη η τρίτη θέση αν την πάρει το Ποτάμι. Αντιθέτως το ΠΑΣΟΚ δεν λέει ωραία λόγια, παίρνει δύσκολες αποφάσεις. Με όλες του τις αδυναμίες είναι πιο νέο επί της ουσίας και αποδεδειγμένα αποτελεσματικό. Δεν κρύβεται στα δύσκολα και εδώ θυμίζουμε την εκκωφαντική σιωπή του κ. Θεοδωράκη όσο εμείς βγάζαμε τα κάστανα από την φωτιά . Δεν είναι ώρα για παιγνίδια, είναι οι στιγμές που απαιτούν έμπειρους πιλότους.