ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ



Το έστειλε ο Στέλιος Αγγελίδης
    Κάθε χρόνο τις ημέρες των γιορτών είμαστε καλεσμένοι σε διάφορα χριστουγεννιάτικα τραπέζια, σε σπίτια συγγενών. Ωστόσο κάθε παραδοσιακό τραπέζι, έχει ορισμένα ξεκαρδιστικά κλισέ που ομολογουμένως δεν μπορούμε να αποφύγουμε.
    Στη λίστα που ακολουθεί σας παρουσιάζουμε όλους τους τύπους ανθρώπων που μπορεί να συναντήσει κανείς σε ένα γιορτινό τραπέζι.
Ο «κήρυκας»:
    Ανεξάρτητα από τις πολιτικές του πεποιθήσεις, το εν λόγω άτομο, βρίσκει αφορμή για άβολη πολιτική συζήτηση και κριτική ακόμα και με τις πιο απίθανες αφορμές. Το παιδί πήρε δώρο JI Joe? Ας κατακρίνουμε την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία. Το μωρό έκανε εμετό; Ας αρχίσουμε να μιλάμε για το σύστημα υγείας της χώρας και πάει λέγοντας....
Ο «άγνωστος» συγγενής:
    Όλοι έχουμε έναν συγγενή που βλέπουμε μόνο κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα και αν. Πολλές φορές δεν έχουμε καν επαφή μαζί του τον υπόλοιπο χρόνο κι έτσι δεν θυμόμαστε καν το όνομα του όταν βρεθεί δίπλα μας στο τραπέζι.
Η κούκλα που δεν είστε σίγουροι αν έχετε συγγένεια:
    Έχετε να την δείτε χρόνια, και τώρα αυτή επανεμφανίστηκε, και έχει μεγαλώσει εκθαμβωτικά. Είναι «κόρη της θείας Μαίρης» αν και δεν είστε καν σίγουροι αν η θεία Μαίρη είναι όντως θεία σας, ή απλά παιδική φίλη της μαμάς σας. Επίσης δεν ξέρετε καν τι να συζητήσετε με την κόρη της που έτυχε να κάτσει μαζί σας... Άβολο..
Ο εθελοντής μπειμπισίτερ:
    Οι γονείς θέλουν να φάνε και να πούνε τα δικά τους και τα μικρά παιδιά έχουν κυριολεκτικά λυσσάξει παίζοντας στο σαλόνι και χαλώντας τον κόσμο. Πάντα υπάρχει ένας συγγενής που θα βγάλει το φίδι από την τρύπα και εν προκειμένω θα αναλάβει να διασκεδάσει τα μικρά ζιζάνια, για να ηρεμήσουν και οι υπόλοιποι.
Ο «τελευταία στιγμή όλα»:
    Φτάνει τελευταία στιγμή στο τραπέζι κυριολεκτικά ασθμαίνοντας και σας μοιράζει δώρα που κατά 99% τα πήρε από κάποιο φανάρι ερχόμενος προς το σπίτι.
Ο «καταστροφέας»:
    Είναι αυτός που θα πάει στα μικρά παιδάκια και θα τους πει, «ωω πόσο μεγαλώσατε! δε φαντάζομαι να πιστεύετε ακόμα ότι υπάρχει Άγιος Βασίλης;» Η συνέχεια πέφτει στις πλάτες των γονιών, με τον «καταστροφέα» να κοιτάει με αθώα απορία «μα τι τους είπα
Ο εκνευριστικά παραδοσιακός:
    «Ανοίγουμε τα δώρα στις 10 ακριβώς, αλλά πρώτα όλα τα παιδάκια θα πούνε τα κάλαντα». Ο εν λόγω τύπος καλεσμένου, τηρεί σε ενοχλητικό βαθμό τα κλισέ των Χριστουγέννων και ειδικά αν είναι οικοδεσπότης, σας έχει βγάλει πρόγραμμα ακόμα και για το πότε θα πάτε τουαλέτα, όσο είστε σπίτι του.
Ο φρικαρισμένος οικοδεσπότης:
    Θες να τον βοηθήσεις και τον λυπάται η ψυχή σου που τρέχει σαν ξεπαλαβωμένος να τα ετοιμάσει και να τα σερβίρει όλα και κάπου εκεί αναρωτιέσαι γιατί αποφάσισε να μαγειρέψει για 10 άτομα, τρόφιμα που θα τάιζαν ολόκληρο λόχο για ένα μήνα.
Ο από λύπηση καλεσμένος
    Και μέσα στους συγγενείς και τους φίλους που ανταλλάσσουν δώρα, κάθεται ξεκάρφωτος ο μοναχικός κύριος Κίτσος από το απέναντι σπίτι, που σας έβλεπε όλη μέρα από το παράθυρο να ετοιμάζεστε για το βράδυ και τελικά νιώσατε άσχημα και του προτείνατε να έρθει. Δεν ξέρει κανέναν, στο τραπέζι, δεν ταιριάζει με κανέναν και πιθανότατα αν ανοίξει το στόμα του και μιλήσει, θα μετανιώσετε που είστε τόσο καλός άνθρωπος, αλλά χαλάλι. Μία φορά είναι Χριστούγεννα.