ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Η ΑΠΟΙΚΙΑ "ΜΑΙΜΟΥ" ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΠΟΝΑ .Γκρούεφσκι: Μεγάλη ζημιά μας προξενεί η Ελλάδα



    Στο μήνυμα- χαιρετισμό, για το νέο έτος 2015, ο πρωθυπουργός του νοτιοσλαβικού κράτους-FYROM, Νίκολα Γκρούεφσκι, αναφερόμενος για τις φιλοδοξίες ένταξης της χώρας, στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση,  είπε:
    «Το 2015 θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας τόσο στο ΝΑΤΟ, όσο και στην ΕΕ. Τις έξι προτάσεις που μας έθεσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τις υλοποιούμε και αυτό είναι ενδεικτικό της δέσμευσής μας  σε αυτόν τον τομέα.
    Η απροθυμία του νότιου γείτονα μας (Ελλάδας), για να βρούμε μια λύση, δεν μας επιτρέπει την είσοδό μας στο ΝΑΤΟ και την έναρξη των διαπραγματεύσεων για ένταξη στην ΕΕ, αυτός είναι ο βασικός λόγος για την καθυστέρηση εισόδου της χώρας μας και μας κάνει μεγάλη ζημιά. Υπερασπιζόμενοι τα εθνικά μας συμφέροντα, ελπίζουμε σε πρόοδο μέσα στο 2015 για το θέμα αυτό».
    Στο μήνυμά του ο Γκρούεφσκι, υποσχέθηκε στο λαό χιλιάδες θέσεις εργασίας που θα προκύψουν από επενδύσεις που θα έρθουν στο νοτιοσλαβικό κράτος- FYROM,  από το εξωτερικό και κυρίως από την Τουρκία.
    Επέκρινε την αντιπολίτευση για τη στάση της κατά το 2014 και τόνισε:
    «Η αντιπολίτευση, η οποία το 2014 γνώρισε μια από χειρότερες ήττες στην ιστορία της, ελπίζω το 2015 να μάθει από τα λάθη της και να κατανοήσει το μήνυμα του λαού», είπε μεταξύ άλλων.